Autostrada A7 Ploiești-Milișăuți

Started by Ionut, December 18, 2011, 09:02:16 AM

Previous topic - Next topic

7 Members and 14 Guests are viewing this topic.

NoWords

Stirea celor de la Pro TV mi se pare putin trasa de par. Pentru ca imi e greu sa cred ca ditamai compania face o asa greseala. A mai fost o stire de genul cu groapa de imprumut de la Garoafa, Focsani.

jalemare

^ Nu, ca cei de la Retter nu stiu sa-l manevreze  :lol: 

GIV

@NoWords de ce? daca e companie mare nu are voie sa greseasca? cu groapa de la garoafa cum a ramas?

NoWords

Are voie, dar in 90% din cazuri nu cred ca au intrat "ilegal" pe terenurile oamenilor ( poate ma insel ). Adica acolo unde exista deja un OIL ma gandesc ca s-au rezolvat chestiunile birocratice, ca CNAIR si MT sunt lenti, deja stim..

Si la Garoafa a fost amendat propietarul acelui teren cu 50.000 de lei ( parca? ) si UMB obligat sa acopere groapa cu materialul excavat.

pasadia

Ce va mai place sa dati cu apa sfintita pe UMB si ce repede va miroase urat stirea PROTV. Dar pare ca ignorati faptul ca:
- inclusiv viceprimarul sustine ca se vor face ulterior expropieri (mai intai haiducie, dupa aia vedem cum o dregem)
- UMB stia de scandalul generat, deci avea timp mai mult decat suficient sa aiba o pozitie de comunicat (insa nu au considerat necesar)
- situatia e cel putin ilegala si din modul in care a reactionat acea purtatoare de cuvant DRDP Buzau (invatata la scoala Alin Serbanescu) care crezand ca aruncand totul in seama unui conflict de natura civila ar exonera astfel pe ei de raspundere.

Sa ne intelegem - UMB face ce ii convine, dar o face pentru ca ii este permis. Problema nu e la ei, ci la DRDP si CNAIR (hai sa cautam, avem Inginer pe santier?)

Ady_ro

mirceaeliade

@pasadia Daca te uiti la videoclip sunt numai vre 3 ore intre cand au trimis emailul si cand a fost difuzat reportajul.  Ca referinta e probabil cam timpul de cand a fost publicat pe net videoul si cand ai scris tu raspunsul.  Si daca are scris de inainte comunicatul, chiar nu cred ca e rezonabil sa te astepti ca o companie sa preia emailul si sa si raspunda in cateva ore, si dupa aia sa cam lasi de inteles ca "privatul nu a raspuns".  Si din dou, chiar ca a gresit UMB, daca aveam supervizor de santier probabil situatia asta ar fi fost evidata.  Nu stiu lantul birocratic cum trebuie facut 'ca la carte', dar sunt absolut sigur ca CNAIR are ceva vina aici, iar reportajul in sine mai degraba a absolvit 100% CNAIRul si a aruncat matza 100% la UMB. 

Si nu ii vad pe cei de la ProTV ca se duc cu acelasi zel sa faca reportaje pe la alti privati care trag de santiere 6 ani peste contract.  Sau cand CNAIRul tergiverseasa documentele pe A8.  UMB e o mana cereasca pentru incadrarea in termenii PNRR si acum face ProTV pe comentatorul fara aduca aminte deloc cine ne-a adus in situatia sa ne rugam sa intre UMB in teren chiar si inainte de termene.  Din nou, termene care incompetenta CNAIR-ul le-a tot rostogolit [gen licitatia pe A0 a luat mai mult decat e termenul de executie cu tot cu PT].

edit: In reportaj e intervievat un "arendash" dar nu apare nicaieri vreun act de drept cum ca personajul respectiv, sau altcineva sugerat in reportaj, e intr-adevar indreptatit de o instiintare.  Intrucat zona discutata pare sa fie "islaz" tind sa cred ca nu e foarte clara situatia proprietarului de drept.  Si presupun daca intr-adevar asa e, probabil ca avocatii UMB ar fi clarificat daca termenul "generos" oferit de justitiarul ProTV ar fi fost ceva mai mult de 3h.

mike_us

Cred ca mai degrabă UMB încearcă să lucreze cu materialul clientului. Si încearcă să optimizeze unde se poate si unde CNAIR se mișca greu. Dar cum spunea si @mirceaeliade sa ne închipuim ce ar fi fost loturile astea cu Pizza, Aktor... Cu UMB avem o șansa mare sa avem toate loturile gata in 2026.

GIV

oare pt umb sau orice alt constructor nu le este suficienta aprobarea listelor terenurilor care vor  fi expropiate pentru a intra in teren?

reed

Sigur avem șanse pentru 2026... ;) rămânem cu specialii.Fondurile PNRR sunt condiționate.

gabim

Cum scria cineva mai sus, UMB are AC pe lotul asta, prin urmare, din cate inteleg eu, din punctul lor de vedere isi pot vedea linistiti de lucru pe amplasament fara sa le pese de nimic, cat timp nu se apuca de decopertari in afara amplasamentului aprobat. Ceea ce pune serios sub semnul intrebarii e modul in care reportajul lasa de inteles ca UMB cauta argile pe langa amplasament aparent la voia intamplarii, ori amplasamentul gropilor de imprumut ar trebui sa fie deja fixat si expropriat. In plus, nu cred ca ar intra un constructor in teren fara sa stie in avans de unde va lua umpluturi si sa se apuce sa excaveze la intamplare sa vada unde pamantul e bun de terasament. Oricum as lua-o, vad aici incompetenta "organelor" statului care acum incearca cumva sa arunce pisica la constructor. Oamenii aia ar fi trebuit sa fie informati, si nu de catre constructor, as putea sa pariez ca lantul slabiciunilor al birocratiei a uitat prin vreun sertar ceva notificari catre proprietari.
Pariu A7: se va circula pe toate loturile UMB pana la Pascani inainte de a se circula pe lotul Pizzaroti - in caz contrar, 100 Euro in contul API.

Bachus01

Eu tare as vrea sa vedem o poziție oficială  (API, CNAIR,etc ) . Același banc sec se repeta la infinit pe majoritatea tronsoanelor.
Logica imi spune în felul urmator : OUG pt expropieri a fost dată anul trecut (septembrie-noiembrie cred ). Deci in termen de 30 zile de la momentul publicării în monitorul oficial intra in vigoare iar banii sunt depuși într-un cont. Nu cred ca sunt atat de inconștienți UMB sa intre la japca , mai ales că este de penal.

Eu problema o vad la Cnair sau la primărie.  Adică tot la funcționari.  Undeva sa rupt lanțul. Tot respectul pentru agricultori , păcat de banii irositi pentru insamnantari si pregatirea terenului dar din experienta propie nici ei nu sunt usa de biserica . Aici avem  o varianta sa nu aiba acte pe terenuri  ( fara mosteniri dezbătute, terenuri lucrate la mica intelegere cu moștenitorii, sau terenuri luate cu japca si lucrate (pățit personal, se practica) .

De media din Romania , în căutarea de senzațional nici nu are rost sa discutam . Nivelul este foarte jos . Sau poate au uitat reporterii de la Protv fake news ul aruncat cu decesul unui manelist. 

Ionut

Bachus01

Funcționarii nu isi fac treaba , constructorul nu respectă legea sau ziaristi si proprietari mint.

Mai dezbatem 10 pagini si tot nu ajungem la o concluzie . Mai bine avem o poziție din surse mai informate. Nu de alta , dar poate vedem iar pe următoarele tronsoane aceleași povesti .