Autostrada A7 Ploiești-Milișăuți

Started by Ionut, December 18, 2011, 09:02:16 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

bogdan4ice

^ Decat contructori care se fac ca lucreaza mai bine riscam cu 250km dati unei singure firme. Daca s-ar intampla ceva sau ar fi aproape sa se intample cu acest contructor interesele ar fi prea mari ca sa fie lasat sa pice riscand pierderi de multe miliarde de euro...

Morosanu

Politica distruge tot ce atinge.

bogdan4ice

Doar acolo au mai ramas 3 loturi...

NoWords

Fortza UMB, ce sa mai zicem.. :wtf:. Speram doar sa nu o dea cu mucii-n fasole de la atatea proiecte.

NGC

Quote from: NGC on November 28, 2022, 03:23:30 PMSa treaca la tabla Grinda si Pistolache. Astazi aritmetica elementara.

Doua sape sapa doi plus trei. Cat sapa o sapa?

BUZAU - FOCSANI: 2 x SA&PE

Quote from: NGC on December 14, 2022, 05:03:08 PMO sa mai vina trei sape pe teren.

BACAU - PASCANI: 3 x SA&PE

:p ;)

TeoH9

Deci pe Focșani-Pașcani tot moldovenii. Construiesc la ei acasă. :) Cea mai bună veste. Zici că s-au aliniat planetele în sfârșit și pentru moldoveni.

mike_us

Se pare ca mâine se sincronizează semnare Bacău - Focșani cu inaugurarea lotului 1 de pe Pitești - Sibiu.
Bacău - Focșani

Poate si anunțare câștigător cele 3 loturi Pașcani - Bacău tot mâine?

GIV

wtf, au anuntat si pe focsani - pascani? eu cred ca am ratat postarea cu ofertantii  pe acest sector.. chiar ma gandeam cand o sa apara lista de ofertanti si cand colo vor anunta castigatori. pai, asa mai da!

pai cu asa vesti cred ca daca nu li se va aproba schimbarile de traseu si solutie pe a3 cred ca pot renuta la lot. pot taragana oricat pana spre 2026 daca nu li se va aproba modificarile. acum chiar nu au motiv sa se grabeasca. dupa ce termina grinzile chiar nu mai au de ce sa se grabeasca

GAC

Daca va fi recesiune, o sa fie o veste minunata pentru UMB: o sa aiba de unde alege muncitori si pretul la petrol si materiale o sa scada. Intrucat finantarea e pe PNRR, UMB are tot interesul sa traga. Banuiala mea este ca bugetul lor este facut cu un barile pe la 100 de dolari. Daca va fi recesiune, barilul o sa ajunga sub 60. De asemenea, ei pot face si hedging cu futures. Atunci cand se anunta recesiunea si cad pietele, poti sa iei petrol futures poate chiar si cu 20-30$ barilul.
Singura problema este pe partea de finantare. daca au cumva credite cu dobanda variabila EURIBOR sau mai ales ROBOR, poate fi nasol, dar chiar si in cazul asta, pot profita de caderea pietei utilajelor de constructii ca sa faca achizitii cu discount...
Problema cu recesiunea este acolo unde avem proiecte de la buget; acolo o sa fie jale.

Totusi, Romania, poate profita de o recesiune. Sigur va mai fi PNRR 2. Daca vom avea proiecte mature pe A3, A8, A13, A14, DEx11, A6, etc, avem toate sansele sa pupam bani de la UE.

dr4qul4

oare pot adauga subcontractori?
Ma gandesc ca s-ar baga cativa localnici pentru a prinde ceva experienta.
Sau ii incorporeaza doar ca prestatori. Pentru ca singuri este clar ca nu pot avea vreun progres notabil.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

Ionut

@GIV
Nu s-au anunțat oficial pe Bacău-Pașcani, este informație de la @NGC mai sus. Aveți răbdare, vedeți ce scrieți că se uită presa pe-aici.

Vă rog nu deviați cu discuțiile. Strict A7. Mulțumesc!

stangabriel

Depinde, daca formeaza echipe, specializate. Cum a mers terasamentul la DX Braila - Galati. S-a ridicat instant, dupa standardele noastre de pana acum.

Teren liber sa aibe...  umplutura vor avea.

pelan87

Ploiești-Buzău, Lot 2 Mizil-Stâlpu, 14.12.2022, capătul dinspre Buzău.
Au inceput sapaturi pentru podete si se foreaza pilotii pentru o supratraversare pe un drum agricol, in zona Stalpu. Pentru un pod peste un parau din zona au fost forati toti pilotii (aferenti celor 2 culei, podul avand o singura deschidere):

survola

Să mai aducă acasă din cei plecați în vest la muncă.

dorum

pt loturile ex-UMB, please, ne ajutati, cand postati o filmare/poza, cu numele constructorului?