Autostrada A7 Ploiești-Milișăuți

Started by Ionut, December 18, 2011, 09:02:16 AM

Previous topic - Next topic

7 Members and 31 Guests are viewing this topic.

rota

A7 Ploiesti - Buzau, Lot 2, Nod rutier Mizil | CONI - TRACE | 29.10.2022
@sursa ADonde Next

dr4qul4

@danpandrea, ce rost ar avea lotul 1 din Bz-Focsani fara macar unul din loturile alaturate?
Au doar podul peste Buzau, un nod, un pasaj peste DJ si un pasaj peste CF. Nu au deloc de sapat.
Este un lot pe care il pot face in 18 luni fara sa forteze.
Cred ca nu au de gand sa aduca fabrica de grinzi aici si asteapta sa ia si lotul alaturat.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

hefaistos

Si uite asa starniti dracusorul din mine.
UMB are o problema cu structurile.
1. Inca nu a terminat structurile de pe CraPi.
2. Idem pe tronsoanele de pe A3, unde sunt multe structuri.
3. Podul de peste lacul Cernica de pe A0N4
4. Podul de langa Buzau
5. Alte lucrari marunte
Toate astea trebuie facute in urmatorii 2 ani si un pic, fara a adauga alte contracte ce ne putem astepta sa fie castigate de UMB pe A7. Si aceste lucrari sunt foarte mancatoare de manopera specializata, de la fierarul care leaga armatura pana la inginerul ce supervizeaza cofrarea si turnarea la elevatii 
Deci este necesara o foarte stricta planificare, sau extindere prin angajare.
De de alta parte, in ceea ce priveste terasametele, la ce resurse are UMB si la cat de plat e sectorul Buzau Focsani toate cele 4 loturi pot fi realizate din februarie pana in noiembrie acelasi an. Teoretic. Practic nu au de ce sa se grabeasca asa de tare.
Pariu 500 lei: Pana la 31 decembrie 2024, se va deschide A7 intre Buzau Nord si Focsani Nord. data de initiere a pariului 2 octombrie 2023
Pariu 200 euro, daca pana la 31 decembrie 2029 nu se deschide sectiunea cu tuneluri de pe A1 de la Holdea.

oneLess

^ Mărunte : + Pod hobanat DEx6 + Centura Mare Galați + 2 poduri la Cosmești + Holdea ?

hefaistos

"Marunte" prin comparație cu poduri/pasaje de peste 1 km. Iar Holdea intra în alta categorie și în alt interval calendaristic.
Pariu 500 lei: Pana la 31 decembrie 2024, se va deschide A7 intre Buzau Nord si Focsani Nord. data de initiere a pariului 2 octombrie 2023
Pariu 200 euro, daca pana la 31 decembrie 2029 nu se deschide sectiunea cu tuneluri de pe A1 de la Holdea.

Ionut

Autostrada A7 Buzău-Focșani lot 4 - Centura Focșani - filmare completă în premieră.
2 noiembrie 2022

Minunea cocoșată.

oneLess

Fără AC/OIL se așteaptă partenerul serios să fâlfâie forezele prin zonă ?
E retorică întrebarea!
La DEx6 și-a luat caii și au plecat! Bine că au unde!

Mulțumim API. (DEx12 T4 e nefilmat cam de vreo 2 luni  :) )

elphax

poate incep doar din 2023 :) nu va stresati

Ionut

API pe Facebook

Minunea cocoșată de la Focșani prinde formă. Am filmat în premieră întreg lotul 4 al Autostrăzii A7 Buzău-Focșani: ... Hartă interactivă: https://bit.ly/3dHdlN7.

Constructorul, UMB, a început în forță lucrul la terasamente pe cei 10,94 kilometri ai tronsonului dintre DN2 Buzău-Focșani și DN23 Focșani-Brăila. Celebra cocoașă vrânceană va funcționa ca o centură a orașului și va fi prelungită pe nord cu un drum de legătură de aproximativ 4 km până în DN2D Focșani-Târgu Secuiesc.

Pe acest proiect s-au aliniat toate planetele: licitația a fost lansată în 04.02.2022 și, după anunțarea câștigătorului în 04.08.2022, nu s-au depus deloc contestații, iar contractul a fost semnat cu UMB în 06.09.2022 pe aproape 764 milioane lei fără TVA. Sunt rarisime licitațiile CNAIR care se încheie în mai puțin de un an de zile, fără contestații.

Antreprenorul are termen de execuție 20 de luni și are toate șansele să îl respecte dacă va continua în acest ritm.

BoB

Cătălin Urtoi, consilierul min.transporturilor

"Joi, 03.11.2022

Final de zi.
Am urcat în trenul de Iași din Buzău.

...

2. Tot astăzi, în jurul orei  10.30 am plecat pe șantierele de pe A7, unde am avut o întâlnire de lucru cu cei de la Pizzarotti.
Am vizitat organizarea lor de șantier, unde au montat stația de betoane care este funcțională și stația de asfalt care este în fază finală de montaj, inclusiv platforma unde vor realiza și depozita prefabricatele.
Am cerut programul de lucrări pe care l-au depus la ofertă, începând cu prima zi, cea de începere a lucrărilor (22 August 2022) și terminând cu ultima zi, cea de finalizare (Aprilie 2024) - 20 luni.
Am constatat, spre surprinderea mea, că în acest moment sunt în program.
Conform programului au o perioadă de 90 zile de pregătire a șantierului cu organizare de șantier, avize, gropi de împrumut,  deminare, studii arheologice ( 4 situri inițiale + 6 situri noi), relocari de utilități etc
În comparație cu Coni+ Trace Group sunt în urmă pe teren, dar conform programului sunt ok.
Totuși am avut o intervenție clară pe acest subiect și i-am rugat să mărească ritmul, mai ales că timpul este ok.
La finalul lunii Noiembrie voi reveni ca să verific dacă s-au ținut de cuvânt.

3. După Pizzarotti am mers și pe șantierul bulgaro-roman, respectiv Trace Group + Coni.
Aici situația este mult diferita și au un avans pe teren.
Și cu acești constructori am făcut o analiză pe program.
Voi reveni și aici la sfârșitul lunii.

Concluzia zilei de azi:
Doar cu o monitorizare strictă pe teren și urmărind programul avansat pe etape de lucrări, sunt convins că nici un constructor nu va îndrăzni să întârzie lucrările."

bacovia

Pai daca i-a rugat frumos, sigur baga Pizza viteza.

gabim

Mie mi se pare foarte ciudata partea cu "Pizza sunt in grafic". Daca e chiar asa, e un grafic destul de ciudat care presupune un volum mai mare de munca la anul. Vom trai si vom vedea, dar imi mentin pariul: 100 Euro in contul API ca lotul Dumbrava - Mizil va fi ultimul receptionat (receptie full) din tot A7 (Dumbrava - Pascani).
Pariu A7: se va circula pe toate loturile UMB pana la Pascani inainte de a se circula pe lotul Pizzaroti - in caz contrar, 100 Euro in contul API.

dumbravaandrei

cele 90 de zile expira pe 20 Nov. 
Tot nu inteleg de ce nu sunt publice graficele astea de executie...

rota

nu doar publicat graficul de executie ci si implementat un sistem de verificare si penalizare..depasesti 3 luni de mobilizare slaba, amenda, inca 3 luni.. rezilierea de buna voie si nesilit de nimeni