Autostrada A7 Ploiești-Milișăuți

Started by Ionut, December 18, 2011, 09:02:16 AM

Previous topic - Next topic

12 Members and 48 Guests are viewing this topic.

dorum

sunt curios daca oferta e tot 80%... sau o fi de 78 ca se asteapta ca restul sa ofere 79 :) :)

P3trut

@dorum s-a mai mentionat, nu au voie sa liciteze sub 80%.

ovideatza

A licitat pana acum 80% si foarte putin pt ca 80% e pragul de la care autoritatea contractanta cere explicatii pt pret aparent deosebit de scazut al ofertei.

Licitand astfel a diminuat riscul evaluarii ofertei financiate.

Evaluare rapida le doresc. Ar fi usor utopic ca in primavara sa avem contracte semnate astfel incat sa nu se piarda vara 2023.

dorum

Fulgerica

Am crezut dupa primul anunt ca printre romanii vor fi Beni&Co, dar m-am linistit.

In cazul acestui loc, banuiesc ca UMB s-a dus mai jos de 80% cu pretul. Au totul la 2 pasii, plus si-au facut mega stocuri din timp. Au planuit bine si sper , si imi doresc sa castige TOT. (in viitor se pot muta la 200km sa reconstruiasca Ucraina ...poate. La fel cum fac bulgarii acum.)

ijwtsh

UMB va trebui sa se extinda serios daca vrea sa le faca pe toate. Au o gramada de loturi deja.

reed

Mi-ar place si Nurol sa prinda un segment.Chiar lucreaza frumos

Drive_140

Sunt cei care doresc să câștige un lot "Autostrada-Sud" din Odesa?

survola

Oare de ce participă doar companii din Europa ,,mai" de est?

P3trut

@survola Strabag si Porr stiu ca si-ar pierde timpul de pomana incercand sa prinda contracte la UMB acasa, mai ales ca ei sunt mai scumpi oricum fata de UMB. Doar romanii si turcii se pot bate cu adevarat in zona asta. De ucrainieni sunt surprins. Dpmdv sunt un risc in momentul de fata, avand in vedere ca la noi fara un constructor serios care sa traga de CNAIR si alte autoritati sa-si faca treaba, nu se construieste mai nimic.

dr4qul4

Danlin astia au balastiere si puncte de lucru in zona Roman.
Adica si ei sunt "acasa".
Bineinteles, ca nu au nici o sansa in fata UMB, doar ca in asociere e si intertranscom. Nu cumva astia s-au asociat si cu UMB pe alta licitatie?
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

oneLess

E interesant totuși că ucrainienii au licitat singuri, fără să se asocieze cu vreo firmă românească. E de gândit, denotă siguranță, sau doresc un început de experientă pe alte meleaguri ...

mirceaeliade

QuoteConstructorul român UMB încă nu poate începe lucrările pe loturile de la ,,capetele" autostrăzii Buzău -Focșani pentru că Ministerul Transporturilor nu a finalizat exproprierile și nici nu a emis Autorizația de Construire, document necesar emiterii Ordinului pentru Începerea Lucrărilor (OIL)
Deși contractele de execuție au fost semnate în urmă cu mai bine de două săptămâni, UMB trebuie să mai aștepte o lună, cel mult două, pentru intrarea efectivă în șantier, potrivit șefului Companiei de Drumuri, Cristian Pistol.
Cred ca nu se astepta nimeni sa lipseasca contestatii, ca altfel ar fi dat drumul la exproprieri mai devreme /s
https://economedia.ro/autostrada-buzau-focsani-umb-inca-asteapta-deciziile-de-expropriere-si-autorizatia-de-construire-pentru-intrarea-in-santier.html

oneLess

^ Nici nu cred că se grăbește UMB-ul. O să intre pe toate cele 10 loturi odată.