Autostrada A7 Ploiești-Milișăuți

Started by Ionut, December 18, 2011, 09:02:16 AM

Previous topic - Next topic

2 Members and 25 Guests are viewing this topic.

Xander

Imi poate da cineva un exemplu de o randare mai buna/precisa pentru o autostrada/DX din Romania, va rog? Am senzatia ca in loc sa apreciem ce s-a livrat si sa aducem contributii pozitive, folosim aceasta ocazie ca sa emanam "hate".
Eu consider ca si-a atins scopul, de a ne oferi o idee despre cum ar arata acest segment. Marcaje, semnalizare, sageti, etc, sunt chestiuni care pot fi usor modificate.

Kitz

Poate vin târziu cu informația asta, dar la o micuță căutare puteți găsi indicatoare cu săgețile în jos pe lotul celor de la Selina, Biharia-Borș. Deci nu ar fi prima dată când se folosesc acestea la noi în țară pe o autostradă.

RaduG

Quote from: Attreyu on February 18, 2021, 05:47:38 PM
Le faceam o modelare 3D de statea pisica-n coada, cu detalii la milimetru, complet interactiva, texturata in 4K, inclusiv pe relieful actual,
....
Macar de n-am fi singurii pe treaba noastra in toata Europa Centrala si de Est...

Ai un exemplu de astfel de randare deja executată, un link ceva? Chiar sunt curios.

ghrt

Xander, citeşte topicele care te interesează de la începuturi ca să înţelegi ce se discută, poate vei da şi peste randările lui Delacroix.
Cont (aproape) inactiv.

elphax

revenind la chestii serioase
ministrul Catalin Drula a afirmat azi la DigiFM ca A7 ar putea fi gata la final de 2024. Cred ca ar fi cea mai tare chestie, sa fie Drula primul ministru care sa faca niste autostrazi aproape complet intr-un mandat.
Stiu ca se lucreaza la SF+PT si ar trebui sa fie gata in cursul verii ( mai/august). Presupunand ca vor merge licitatiile bine cam cand estimam ca am avea constructori desemnati ? Primavara - vara 2022 ?

Poate daca UMB prinde 2-3 din cele 4 loturi ( pana la bacau), atunci poate ar fi sanse sa fie gata ceva pe final de 2024 mai ales daca o sa fie gata si DX Cra-Pi si ar muta oameni si utilaje acasa in Moldova.
Sau toate aceste date sunt mult prea optimiste ?

Sorinus

Cred ca vrea sa spuna pana la Focsani. Daca se liciteaza fara contestatii anul asta, incep ca lumea primavara 2022, tot dureaza 2 ani sa fie gata. Restul nu au PT-ul nici macar aproape gata, deci n-or sa inceapa lucrul in 2022.

dr4qul4

4 loturi? Poate doar de la Ploiesti la Buzau. Eu zic ca de la Ploiesti pana la Bacau vor fi cel putin 8 loturi. Asta inseamna o medie de 30 de km/lot.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

florin74

Sunt parca 7 loturi pana la Focsani. 3 pana la Buzau... 4 pana la Focsani  De acolo pana la Bacau minim 3.

Update. Sunt 4 intre Buzau si  Focsani
Tronsonul 1 – Buzau (Autostrada Ploiesti - Buzau) - Vadu Pasii = 4,60 km + 7,75 km drum de legatura catre DN 2 (1 banda pe sens) (aici e un pod lung peste Buzau, peste 1 km cred)
Tronsonul 2 – Vadu Pasii (Drum de legatura catre DN 2) – Ramnicu Sarat (DN 22) = 30,80 km
Tronsonul 3 – Ramnicu Sarat (DN 22) – Mandresti Munteni (DN 23) = 36,30 km
Tronsonul 4 – Mandresti Munteni (DN 23) – Focsani Nord (DN 2) = 10,74 km

Pe lotul Bacau Pascani sunt propuse 5 locatii pt organizarea de santier... Deci cred ca vor fi 5 loturi si aici (sunt 78 de km)...minim 4.

alecu26

aici eu as adopta ceva asemanator cum s-a facut in 2010-2011 pe A1. (e ceva comun in lume).
- te poti precalifica la 3 loturi din 4
- poti defpune oferta la 2 loturi din 3
- poti castiga maxim 1 lot din 2

Valorile de mai sus sa fie luate strict cu titlul de exemplu.
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

hefaistos

Cu asta nu sunt de acord, pentru ca seamănă cu principiul cozii din comunism: dați doar câte una sa ajungă la toată lumea.
Și încurajează și incompetenta: oricât de varza ai fi, dacă ai suficienta răbdare o sa prinzi și tu un lot.
Pariu 500 lei: Pana la 31 decembrie 2024, se va deschide A7 intre Buzau Nord si Focsani Nord. data de initiere a pariului 2 octombrie 2023
Pariu 200 euro, daca pana la 31 decembrie 2029 nu se deschide sectiunea cu tuneluri de pe A1 de la Holdea.

elphax

scuze , eu am preluat tronsoanele mari de pe sinteza, nu stiu care e lot, care e sectiune etc . evident ca sunt mari si vor fi lotizate, impartite. Daca UMB castiga mai multe consecutive, unim loturile, nu ? :)

Ploiesti Buzau - 62km - SF+PT mai 2021
Buzau Focsani - 82km - SF+PT mai 2021
Focsani Bacau - 96km - SF+PT aprilie 2021
Bacau Pascani - 80km - SF+PT august 2021

dr4qul4

@alecu26,
Ar fi fost bine daca se proceda asa la licitatia pentru spatii de servicii.
Acum ar fi o idee proasta. In primul rand nu ar trebui sa existe precalificare fiind vorba de un relief usor. Pe de alta parte UMB demonstreaza ca poate lucra concomitent pe 4 loturi. Si PoRR, Strabag si Astaldi pot duce 2 in acelasi timp. Iar daca sunt lipite isi pot eficientiza resursele.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

Bachus01

Ne bucurăm prematur . Am un feeling ca vom avea aceeași telenovelă ca pe A0 : turci,  chinezi, rebuturi  si contestații fara număr. Bucuria avocaților  :lol:

Speram doar sa avem un caiet de sarcini beton si sa poata participa la licitație doar firmele capabile.

naivu

Pana la licitatie, mai avem de asteptat predarea SF+PTE-ului. Eu unul, pana nu zice de la MT/CNAIR ca l-au primit si e OK, nu am incredere nici ca-l dau la timp nici ca e suficient de complet ca sa nu ne trezim ca se blocheaza licitatia in cereri de clarificare!

medicul de garda

@alecu26, nu ne-am luat noi ditai corectia financiara de la UE in perioada aceea de mari licitatii, pentru ca aparent nu au fost organizate in conditii strict legale, concurentiale, sau ceva de genul (am uitat detaliile, din pacate). Sunt destul de sigur ca de asta nici nu am mai vazut clauza asta vreodata, si au preferat la contractele mari sa bage aceasta precalificare.

Si totusi, loturi de 30+ km?? Nu e deloc de colea, sunt o groaza de firme care pot da fail la un asemenea contract, daca caietul de sarcini e facut in asa fel incat sa se califice orice neica nimeni  ???
Trust me, I'm an east-european doctor!