Autostrada A7 Ploiești-Milișăuți

Started by Ionut, December 18, 2011, 09:02:16 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

hefaistos

https://www.realitatea.net/stiri/actual/orban-insotit-de-doi-ministrii-din-cabinetul-sau-se-vor-afla-maine-la-iasi-ar-putea-fi-anuntate-proiecte-importante_5fc6838d04caf0719a3f3e82

"Prim-ministrul Ludovic Orban, alături de miniştrii Fondurilor Europene Marcel Boloş şi ministrul Transporturilor Lucian Bode, vor face mâine o vizită în judeţul Iaşi. Cei trei vor veni în capitala Moldova după ce, anterior, vor inaugura lucrările la şoseaua de centură a Bacăului , respectiv primul tronson de autostradă din Moldova (16 km) al cărui traseu se suprapune cu autostrada A7 Ploieşti - Bacău - Paşcani - Siret, și la care este așteptat să ia parte și președintele Klaus Iohannis, potrivit agendei publice de pe site-ul Guvernului."

Sa le spuna cineva ca vor inaugura centura nu lucrarile la centura.
Pariu 500 lei: Pana la 31 decembrie 2024, se va deschide A7 intre Buzau Nord si Focsani Nord. data de initiere a pariului 2 octombrie 2023
Pariu 200 euro, daca pana la 31 decembrie 2029 nu se deschide sectiunea cu tuneluri de pe A1 de la Holdea.

cove_adrian

^hefaistos
Din pacate din delegatia catre Iasi va lipsi prim-ministru. Va fi inlocuit de vicepremierul Raluca Turcan. La Iasi vor ajunge vicepremierul, ministrul transporturilor si ministrul fondurilor europene.
Cel putin asta s-a comunicat catre Iasi.
http://moldovavreaautostrada.ro
MVA - Moldova Vrea Autostrada
Miscare civica, independenta, apolitica

TibiV

Cârcotașule...
Fără sau cu PM,contează?....

Poate pe șest au făcut SF, AM, PT, Pxyz, si dintr-o dată lansează în execuție Bacău-Roman-Pașcani... Și mâine intră primul buldozer în brazdă...

O:-)

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

dorum

Fara PM la foarfeca, n-are rost s-o mai deschidem :) :) :)

vasile.silion

Țineți minte în 20 septembrie, când a vizitat Orban șantierul de pa Centură, iar Umbrărescu s-a exprimat ceva de genul "în maxim 2 luni e gata"? Apoi toți ne-am dat cu părerea aici că noi am înțeles mai bine ca alții: a vrut să spună că în 2 luni e gata podul, nu centura. Iată că am greșit cu toții: în 2 luni a fost gata tot sectorul de est al centurii, adică cel mai important... Ce chestie!
,,România are un sens întrucât o începem. Trebuie s-o creăm lăuntric, pentru a putea renaște în ea. Plăsmuirea acestei țări să ne fie singura obsesie." Emil Cioran

danny_cbu

Chiar daca azi e ceremonia, nu inseamna ca tot azi se deschide si autostrada.
Daca nu o pot deschide azi in siguranta, atunci o sa o deschida maine sau vineri.
Ludus-Iernut parca a fost deschisa la multe ore dupa ceremonie pentru ca nu era gata la momentul ei.

hvm

Noi am avut dreptate. In 2 luni a fost gata podul, si in restul de 2 saptamani ce a mai fost pe langa. :)
Pariuri: A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe - aici

florin74

Parca erau niste pariuri, cateva pagini mai devreme. Bugetul API asteapta... :lol: :lol:

Ionut

Poate aflăm totuși exact ce și cum (cat half profile la autostrada) deschid.

Allex

Se pare ca se va deschide astazi. Posibil pe ambele cai, dar in regim de santier, cu limitare de viteza. Cu banda de urgenta ocupata (montare parapeti, etc.).
"Asta-i ţara tuturor imposibilităţilor"

DN2 - E85 | Monitorizare A7 Autostrada Moldova

pelan87

Pe Bacau.Net a aparut un articol referitor la deschidere, notez mai jos cateva paragrafe de interes:

Este oficial. Presedintele Iohannis si premierul Orban vor participa miercuri, 2 decembrie, de la ora 13:00, la inaugurarea Centurii Bacaului – zona de autostrada.
Cei 16 km de autostrada – de la Nicoale Balcescu ( E85 iesire Bucuresti ) – pana la Bogdan Voda ( E85 iesire spre Iasi ) se vor deschide traficului rutier. Cu toatea astea vor exista restrictii, se pare, pe podul de peste Bistrita. Acolo, circulatia se va desfasura pe un singur fir, intrucat lucrarile nu sunt gata.

Sursa

ion59

Poate mai bine i s-ar zice dare in circulatie (eventual provizorie), decat inaugurare. Cred ca nu poti inaugura ceva care nu este gata. Parerea mea!

voicul

Ar treuie sa brevetam la nive international "darea in circulatie a 100% (FULL/incredibil, dar tot)" a 90% din lucrare  :lol:

Asta nu e valabil doar pe A7 (deci ca am eu ceva cu UMB, chiar nu am, chiar imi plac) ci in multe locuri.

Felicitari UMB pentru efortul depus.
Multumim si colegilor care au adus update-uri din teren.  :cheers:

raulbogdan23

Am strans toate pariurile pana la pagina 315.

Aici nu imi e clar (in urmatoarele mesaje vorbesti despre predictie, dar mai jos ai zis pariu) ce suma se pariaza.
Quote from: JUVENTUS_1 on September 20, 2020, 04:58:56 PM
Eu nu cred ca vor mai da ceva in circulatie, in acest an, din VO Bacau! Mai au destul de treaba si practic mai avem 3 luni din acest an...peste 2 luni putem avea zapada in Moldova! (cum mai torni asfalt, cum mai aplici marcaje, etc?)
Vom trai si vom vedea...as vrea sa ma insel, dar cred ca abia prin Mai sau Iunie, anul viitor, putem spera la finalizarea proiectului!

P.S. Din cate stiu eu termenul contractual de finalizare a executiei este 22 ianuarie 2022. E clar ca vor termina cu mult inainte de termen...dar nu anul asta!

Later edit: pariul meu e ca nu vom circula anul asta pe VO Bacău de la un capat la altul!

Quote from: JUVENTUS_1 on October 13, 2020, 02:03:13 AM
Quote from: JUVENTUS_1 on September 21, 2020, 02:25:03 PM
Am facut 2 predictii si am prezentat argumentele din punctul meu de vedere:
1. Nu vom circula inainte de 31.12.2020 pe toata centura, de la un capat la celalalt (pe toate cele 3 "Obiecte").
2. Obiectul 1 se va da in trafic integral, nu pe portiuni.

Sa vedem daca nimeresc macar una din cele doua predictii! :lol:
Eu nu incerc sa conving pe nimeni de nimic  :tomatoes:...doar am facut niste estimari...posibil sa ma insel, dar sunt curios daca va fi cum am zis eu sau daca forta UMB-ului ma va contrazice!  :D

Cred ca e clar pentru toata lumea (asa am observat din postari) ca cel putin prima predictie o putem bifa ca si indeplinita (apropo, mai e cineva care inca mai crede ca anul asta va fi gata toata centura?)  :D ... presimt ca prima zapada din iarna asta va veni destul de devreme in Moldova ... ce facem cu santierul daca la 1 decembrie avem zapada de 20 de cm la Bacau?!  :( ...(amintiti-va ca iarna trecuta, santierul nu a avut un ritm grozav...si totusi am avut o iarna blanda in zona asta).

De asemenea, consider ca in proportie de 99% se va indeplini si cea de-a doua predictie.

Mai fortez o estimare (nr. 3) si spun ca centura nu va fi data in trafic in totalitate mai devreme de 01.05.2021. (sansele predictiei = 50%) - aici ma bazez pe birocratia excesiva ce tine de finalizarea documentatiei de receptie a lucrarii, vreme potrivnica, interes politic, situatie pandemie, etc.

Quote from: rota on October 12, 2020, 10:55:36 PM
la cum arata santierul astazi, intru si eu in joc cu 400 leuti ca termina pana in februarie 2021.(dat in trafic)
Donatie!
Stau si ma intreb! Ce s-ar putea lucra in lunile decembrie-ianuarie ca sa putem spera ca centura ar avea sanse sa fie deschisa in februarie? Asfalt nu, marcaje nu, etc...daca nu e gata pana in decembrie, atunci sigur nu va fi nici in februarie...parerea mea.  :tomatoes:

Quote from: hvm on October 12, 2020, 11:11:03 PM
^
Mie mi se pare ca evolueaza chiar foarte bine. Pe baza prognozei meteo de la Bacau in urmatoarea luna (cate zile de ploaie sunt) colaborat cu prognoza pentru iarna as miza pe 15 martie 2021 (asa ca sa am o marja de 1 luna).
15 martie :notworthy: doar daca nu ninge deloc iarna asta pe aici!

P.S.
1. A treia predictie este bazata pe miscarea din santier coroborata cu evolutia probabila a vremii (iarna va frana activitatea santierului...consider ca daca acum era luna martie, in 3, maxim 4 luni, circulam pe toata centura), dar si pe eventualele masuri impuse de evolutia pandemiei...
ATENTIE, este doar o intuitie, nu un pariu.... daca tot a venit vorba de pariuri, apreciez ca in momentul de fata, data de 01.05.2020 reprezinta echilibrul sanselor pt darea in circulatie a centurii...50% sanse sub aceasta data si 50% sanse peste aceasta data.

2. Cand urmeaza saptamana libera? :help:

Quote from: hefaistos on September 25, 2020, 01:35:49 PM
500 lei.
Plătibili pana la 25 ianuarie 2021 în contul proinfrastructura. Dacă pierd.
Dacă câștig nu vreau nimic.
Pariul: "pana la 20 decembrie 2020 UMB va termina cel puțin porțiunea dintre DN2 ( spre Focsani) - DN2F (spre Vaslui)".
Dacă pierd oricum banii de vor duce pe o cauza buna.

Quote from: hefaistos on September 25, 2020, 02:51:18 PM
Eu raman pe pozitii, imi permit sa pierd 500 de lei.
despre "finalizat"

:D  :D  :D

Nu am vrut sa spun deschidere partiala pentu ca:
Poate Umbrarescu nu vrea deschideri partiale si pana al urma de decizia lui.
Dar mai ales CNAIR este un animal complex si imprevizibil pe care nu poti sa-lbagi in ecuatie.

O definitie ar fi: sa fie adus in stadiul de deschidere, adica cu asfalt, marcaje rutiere, parapeti si alte masuri de siguranta, chiar daca raman lucrari ce pot fi efectuate dupa darea in circulatie. Cam ca la ultimele deschideri. Si ca acestea sa existe in mod continuu pe toata lungimea traseului deci inclusiv pe poduri, pasaje, noduri rutiere.

Quote from: dacianova on October 26, 2020, 02:19:49 PM
Eu pun pariu pe 100 lei. Dar nu pe parțial ci pe total. Bode nu spune de parțial. Dacă pierd, virez banii la API.

Quote from: kek4la on November 06, 2020, 04:08:11 PM
500 RON in contul API daca nu se deschide nimic anul asta.

Quote from: TibiV on November 06, 2020, 02:25:09 PM
@hefaistos,

ma alatur lui Horatiu.
500 RON in contul API daca se deschide ceva anul asta!...

(Ghinionul API....
Dar o suma ceva mai mica, doar ca sa "ne aline durerea" si sa sustina filmarile, tot va intra...  ;) )

Quote from: horatiu.cosma on November 06, 2020, 01:43:07 PM
500 de lei la API că nu se deschide nimic anul acesta, nici măcar pe un sens.

Quote from: rota on October 12, 2020, 10:55:36 PM
la cum arata santierul astazi, intru si eu in joc cu 400 leuti ca termina pana in februarie 2021.(dat in trafic)

Quote from: hvm on October 12, 2020, 11:11:03 PM
^
Mie mi se pare ca evolueaza chiar foarte bine. Pe baza prognozei meteo de la Bacau in urmatoarea luna (cate zile de ploaie sunt) colaborat cu prognoza pentru iarna as miza pe 15 martie 2021 (asa ca sa am o marja de 1 luna).

PS: Avand in vedere ca sunt nou pe aici, puteti sa imi explicati si mie cum e cu aceste pariuri?  :-[

@naivu. pentru mine nu este nici un win fiindca nu prea folosesc aceasta ruta. Dar o sa pun la bataie 250 ron ca sa ajut si eu putin API in cazul in care pierd.

carutasul

^^ conform DEX online, inaugurare ar fi "deschiderea solemnă a activității" deci nu zice nimic de finalizare. Dealtfel cred că la origine avea legătură cu "augurii", deci ar implica și soborul de popi, dar să zicem că declarația ministrului ține loc de slujbă :)