Autostrada A7 Ploiești-Milișăuți

Started by Ionut, December 18, 2011, 09:02:16 AM

Previous topic - Next topic

7 Members and 16 Guests are viewing this topic.

danielCD

danielCD

^^ mulțumim de noutăți.
Foarte detaliată postarea. Se vede că lucrările sunt atent supravegheate și decurg într-un ritm foarte bun. Înțeleg, prin omisiune, că subiectul "cocoașa" este închis? Nu zic că ar trebui reluat la infinit sau și mai rău, stopat un proiect pentru o singură "problemă", doar să punctăm acest aspect. Știu că au mai fost postări în trecut că a rămas ca în varianta inițială, dar nu am reținut dacă e definitiv sau nu. Eventual, rămâne discuția teoretică pentru a preîntâmpina o nouă "problemă" asemănătoare pe celelalte proiecte.

Drive_140

Ciot între DN 2 / DN 15.
Au început să lucreze activ la terasamente:

tonică

Cocoasa aceea de la Focsani deschide, cred eu, o problema mult mai grava, aceea a lipsei de promptitudine a statului, lăsând astfel la intervenții nejustificate a oricăror consilieri locali și nevoile lor imobiliare. Administrațiile locale trebuie sa aibe un cuvânt de spus dar trebuie de-asemenea conturata clar limita observațiilor care se pot aduce de către acestea. Sa primeze interesul național, deasupra oricăror pretenții imobiliare. Ex. Focșani se va multiplica la indigo de către orice consiliu local care astfel se va putea folosi chiar și politic de astfel de mismasuri.

tom_sawyer

Am cateva nelamuriri privind postarea pe facebook a lui @cove_adrian:

QuoteIn luna septembrie 2020 urmeaza sa intre in CTE de la CNAIR spre avizare Ploiesti-Buzau si Buzau-Focsani.

Asta inseamna ca va fi terminat contractul si predat proiectul pana in septembrie?

QuoteIn concluzie, in trim III/IV 2021 preconizez ca sunt sanse sa se poate scoata la licitatie lucrarile de executie de pe Ploiesti-Buzau.

Asa de mult sa dureze lansarea licitatiei pentru executie, 1 an de zile? Sau ai vrut sa spui 2020?

horatiu.cosma

In septembrie 2020 eventual aprobare SF. Da, e realist sa se lanseze execuția cam într-un an. Inca nu e aprobată AMC2 la Jaspers, mai curge multa apa pe Buzău până să se consume următoarele etape, studii geo, topo, arheo, mediu, Sf, pt, pregătire documentație pentru licitație, aprobare indicatori tehnico-economici in guvern. Spre exemplu buzau-focsani și probabil și următoarele până la Pașcani merg pe procedura lungă la mediu,cu RIM, SEA, SEICA. Minim minimorum e un an și încă nu a inceput să curgă.

Dominik

Asadar cu putin noroc vom avea santiere pe unele din aceste sectiune prin Primavara-Vara 2022  ???
You're in Steelers Country

paullie

@tonica dupa parerea mea tot traseul de la Km 53 Buzau-Focsani pâna la Km 16 pe Focsani-Bacau, deci vreo 46 km total, e facut cu dosul Nu doar cocoasa Focsani.

Link AMC cu planse
http://www.cnadnr.ro/ro/analiz%C4%83-multicriterial%C4%83-etapa-1-drumul-de-mare-vitez%C4%83-ploie%C8%99ti-%E2%80%93-pa%C8%99cani

danielCD

^ una dintre concluzii:

"Prin parcurgerea primei etape de Analiză Multicriterială s-au calificat un număr de trei alternative de traseu ce vor fi studiate în cadrul Analizei Multicriteriale Etapa 2. În cadrul acestei etape se va stabili varianta finală de traseu precum și profilul transversal aplicabil pentru drumul de mare viteză respectiv, profil de autostradă sau profil de drum expres."

Deci etapa 2, ce va urma, este decisivă în alegerea traseului.

razvan96

Etapa 2 a cam fost, pe 2 dintre tronsoane e gata iar pe Foscani-Pascani se termina curand.

horatiu.cosma

^^^
Acel comunicat CNAIR e de câteva luni bune, s-au mai întâmplat multe de atunci.

mariusj

Eu nu inteleg, pe VO Bacau nu exista descarcare la autostrada, direct de pe 2 benzi cu 130 km ajungi pe  o banda cu 90? Si cum vor face cand se a continua autostrda spre sud?

slartibartfast

Nu, ajungi la o bandă cu 50 km/h (DN2 în Nicolae Bălcescu) prin intermediul unui drum de legătură de o bandă cu 90. Ceva mai bine decât A1 la Pitești, unde cazi aproape direct de la 130 km/h pe două benzi la 50 km/h pe o bandă în Bascov.

Cum vor proceda cu continuarea spre sud ține de proiectul respectiv, care va face restul nodului Bacău Sud (de fapt, restul de trei sferturi, cele mai mari, de nod). Probabil sensul spre autostradă al drumului de legătură va căpăta un pasaj, și se va combina cu alte bretele. Nu cred că or să salte autostrada peste nod. Deși sunt câteva designuri diferite de noduri, iar pe CNAIR și pe proiectanți nu prea poți conta să aleagă întotdeauna designul cel mai potrivit.

Allex

Se vor face noduri trompeta la Bacau Nord si Bacau Sud, cu pasaje peste autostrada.
"Asta-i ţara tuturor imposibilităţilor"

DN2 - E85 | Monitorizare A7 Autostrada Moldova