Autostrada A7 Ploiești-Milișăuți

Started by Ionut, December 18, 2011, 09:02:16 AM

Previous topic - Next topic

12 Members and 35 Guests are viewing this topic.

nenea_hartia

^ Cred că în special asta:

Quote from: StefanCelMare on September 30, 2018, 11:00:37 AM
Din ceea ce se știe, el evadează din plantații cu ușurință
Am o casă nelocuită la țară și practic am scăpat cei 2-3 salcâmi din mână, am acum puieți prin toată curtea și grădina, nu pot să mai scap de ei. Pe lângă faptul că s-au întins peste tot îmi creează și probleme mari la cosit. Proprietatea asta a salcâmilor, combinată cu lipsa de mentenanță specifică CNAIR...

Ionut

Nu inteleg de ce avem discutia asta. Cine a zis ca trebuie musai sa punem salcami in perdelele forestiere?

StefanCelMare

Cred că intrăm în OT.
Corect, salcâmii sunt specii invazive.
Eu nu am ceva cu ei, doar că au prostul obicei să nu rămână unde sunt plantați.
Salcâmul este pe lista celor 100 de specii invazive cele mai nocive din Europa:
http://www.europe-aliens.org/speciesTheWorst.do
(Robinia pseudoacacia)

lupualb

Din specia salcamului fac parte alte zeci de subspecii. Nu toate sunt invazive.  E adevarat ca spre exemplu in Romania a intrat o specie de artar originar din America de N. Acesta este foarte invaziv. Insa specia noastra autohtona Robinia pseudacacia poate fi usor tinuta sub control. In plus salcamul pe langa faptul ca tine in loc solurile in curs de degradare este si o specie melifera si  din acest motiv este si trebuie mentinuta pe primul loc in crearea de parcele forestier. Sunt si apicultor ... 

istvan78

lupualb, cum spunea si StefanCelMare, salcamul comun (Robinia Pseudoacacia) NU este specie autohtona. Este introdusa din America de Nord, acum cateva secole, si fiind invaziva s-a raspandit intr-atat incat ni se pare ca e autohtona. Nici n-am incercat s-o controlam, ca a fost mereu foarte utila.

Dar, exista si specii autohtone care se preteaza pt. perdele forestiere. Frasinii au crestere rapida si prind bine vantul. Prin vest am mai vazut perdele din carpen, care formeaza usor desisuri (lastareste foarte mult dintr-o tulpina retezata), dar are nevoie de umezeala ridicata, nu prea merge in zone aride.

carutasul

Am ajuns cam prea offtopic, dar pot să spun că din salcâm se fac și niște căruțe excelente :)
Nu glumesc, vreau să spun că lemnul, deși nu prea poți să îl obții suficient de drept ca să meargă în industrie, e extrem de rezistent; am prin casă obiecte de peste o sută de ani din lemn de salcâm. În zona mea fiind nisipuri s-a folosit pentru fixarea acestora de multă vreme. E drept, nu prea avea ce ... invada fiind doar nisip... probabil pentru zonele "normale" nu e ok, dar acolo își îndeplinește scopul foarte bine.

Dominik

You're in Steelers Country

rizzuh

^ Anunta ca s-au semnat contractele pentru SF+PT Ploiesti - Buzau si Buzau - Focsani. Pe 24 septembrie, adica acum 2 saptamani.

Ionut

Este vreun motiv real pentru care au anuntat din nou semnarea contractelor? Asa, ca sa aprofundam subiectul...

rizzuh

ovideatza

Primul:

http://www.cnadnr.ro/ro/comunicare/comunicate-de-presa/interes-general/au-fost-semnate-contractele-de-servicii-%E2%80%9Celaborare

E un comunicat catre presa dat de ei, fara mare bataie de cap.

Cel de pe 8:

http://www.cnadnr.ro/ro/comunicare/comunicate-de-presa/interes-general/drum-de-mare-vitez%C4%83-ploie%C8%99ti-buz%C4%83u

Este comunicat de presa in cadrul Proiectului de finantare, care respecta regulile din Manual de Identitate Vizuala, cu siglele UE, etc...
E necesar in cadrul proiectului.
Il concepi, apoi il trimiti la avizare, daca ti-l avizeaza il publici.
De obicei se publica in ziare (online mai nou), iar daca ai site propriu (cazul de fata) il publici si acolo.

JUVENTUS_1

Quote from: NGC on September 21, 2018, 11:32:23 PM
Quote from: usiabc on September 21, 2018, 11:03:08 PM
Si acuma ca timp, cat ar mai trebui sa asteptam.

Strict referitor la aceasta contestatie, trebuie asteptat pana in 9 Octombrie si apoi mai vedem, in functie de ce face ICTAS.

S-a asteptat... a trecut termenul fara ca Ictas sa atace Decizia CNSC la CAB.
Acum care sunt pasii de urmat?
The order of my priorities according to my own interest: 1.A7; 2.A13; 3.DX Bacau - Piatra Neamt; 4.A8; 5.Other.

horatiu.cosma

Ionut

Si dupa ce se reevalueaza oferta Ictaas se va emite un nou raport de evaluare prin care se va desemna un (nou) castigator. Si dupa se va putea contesta castigatorul. Deci mai dureaza. Luati-va adio de la semnarea contractului in acest an. Eu sper sa avem prin aprilie 2019 un contract semnat. O sa notez postul asta.

horatiu.cosma

Daca s-ar dori, s-ar putea evalua oferta Ictaas in 2-3 saptamani. Dar deh, e vorba de o comisie de evaluare incompetenta din CNAIR, nu ne putem astepta la lucruri pozitive de acolo.