Autostrada A7 Ploiești-Milișăuți

Started by Ionut, December 18, 2011, 09:02:16 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Hercule

Oare care ar fi motivul restrictiei de viteza? Nu pare a fi temporara.

Powered by API/PUM imgur uploader

Min 15:40 din filmare.
Deșteaptă-te române!

horatiu.cosma

Da, mai e de lucru în afara părții carosabile. Să zic că șanțurile, vegetalul se pot finaliza și după deschidere. Însă mi se pare strigător la cer modul în care au dat drumul pe overpass-uri. E criminal în perioada asta, pe ceață și polei să deschizi un overpass fără parapete pe rampe (sunt instalate strict pe poduri). Unele supratraversări sunt niște S-uri, dacă cineva e neatent la curbă pe ceață/polei, plonjează de la 7-8 metri în gol. Treaba asta umbrește o realizare de altfel extraordinară a constructorului. Doamne ajută să nu pățească nimeni nimic.

Radudbr

Chiar voiam sa aduc si eu vorba de ce a zis Ionut negativ referitor la santurile lipsa si colmatate si chiar lipsa spatiilor de servicii. Acum dupa parerea mea, desi unii considera ca nu e chiar ok, daca se salveaza niste vieti, scurteaza niste timpi, creste confortul etc, nu cred ca e chiar atat de grava darea in circulatie si continuarea lucrarilor care nu incurca.

ciprian.m

@Stef ai un mega like de la mine. Arata bine per total. Si mie mi-a sarit instant in ochi ce a spus @Ionut legat de santuri si bazinele de retentie! Hai ca in circa 1.5 spre 2 ani ani o sa circulam cap coada de la Dumbrava -> Pascani.

Ionut

Horațiu, ca de obicei, ochi de vultur. Într-adevăr, nu e OK că nu avem parapete pe rampe. Doamne-ajută să nu decoleze nimeni. Alegerile... bată-le vina... era bine să mai stea o săptămână... două... mai puneau și aceste detalii la punct.

dr4qul4

Nu e ok ca bazinele de retentie sa nu fie impermebealizate.
Sigur nu au pus nici macar o membrana?
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

Ionut

Vezi tu vreo membrană? O fi invizibilă. :lol: Nu, nu e nimic sub vegetal. E fix cum vezi, gaură și atât. În mod normal astea trebuie betonate... sau măcar puse niște membrane/geotextile care se văd, sunt la suprafață, nu sunt îngropate. Probabil că trebuie să le betoneze și deh... îți dai seama câtă forță de muncă mănâncă treaba asta...

Nu e OK, se adună acolo mizeria și uleiurile de pe autostradă și se duc fix în culturile oamenilor. Eh, detalii...

horatiu.cosma

Am mai văzut pe DX A3-Oradea bazinele lăsate așa. La o discuție cu constructorul, mi-a spus că e ok, fiindcă terenul e bun (balast) și că până acolo uleiurile se separă de apă în niște decantoare (cred că le zice) care se văd și la UMB.

Ionut

Atunci e greșeala mea, așa să fie.

dr4qul4

eu zic ca le vor betona in perioada urmatoare. Nu are cum sa fie terenul bun chiar peste tot. Avem 2 perechi  cu apa in ele. E imposibil sa nu se contamineze panza freatica.
Oricum mai au de lucru si la santuri.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

AdrianB1

Nu se mai folosesc separatoare de hidrocarburi? Ca doar nu ajung in bazinele de retentie.

NoWords

@Hercule Nu exista parapeti in zona aia? Ori nu se observa pe filmare.. :o

Geri

Pe podul de la Ramnicu Sarat se va circula, o perioada, numai pe sensul Bz - Fc ?
In filmare se vede ca nu ar fi gata rosturile pe sensul Fc - Bz, si parapetii de beton sunt pe pozitie inainte de pod, cum este in filmare Bz-Fc, ca pentru circulatie pe ambele sensuri.