Autostrada A7 Ploiești-Milișăuți

Started by Ionut, December 18, 2011, 09:02:16 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

mike_us

Pentru lotul acesta, sursa de finanțare nu e PNRR. Știe cineva care o să fie sursa?

Ash94

Radu_A

webuild incearca marea cu degetul...nu e neaparat rau

voicul

^Pe cineva ajuta.
Acum ca acest "cineva" nu prea e multi, e partea a 2-a.

Radu_A

^ e leverage, gen si daca ies pe locul 2 " hai boss nu mai depune tu contestatie ca pentru tine se leaga intre filiasi si craiova,  vb lui Gica de ce sa fie rau cand poate sa fie bine" :lol:  :lol:

pentru noi oricare e varianta buna doar sa nu se prelungeasca aiurea prin tribunale...totusi A7 in contextul razboiului din Ucraina are un statut aparte

naivu

https://www.economica.net/autostrada-moldovei-a7-12_785294.html
QuotePrimii kilometri din Autostrada Moldovei A7, construită prin PNRR, vor fi dați în trafic pe 7 noiembrie, au spus reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Mai exact, este vorba de cei circa 11 kilometri ai lotului 4 din A7 Buzău - Focșani, cunoscut sub numele de "Cocoașa de la Focșani".
QuoteCu toate acestea, podul peste râul Buzău ,,va fi dat în circulație anul viitor și va face legătura cu lotul 3 al Autostrăzii Ploiești – Buzău", a menționat șeful CNAIR.
Eu încă mai speram că termină în 2024 și podul peste Buzău, dar poate e mai bine să-l mai întârzie decât să facă rabat la calitate!

Ionut

Mda... nu trebuia să fie gata podul peste Buzău la 1 decembrie? Bine... contractul zicea august... cine mai ține cont...

alexa_adrian2001

Are A7 un statut aparte?

Am tot auzit vorbe de la cineva din zona Sucevei ca daca Ucraina pierde razboiul automat se opresc lucrarile la autostrada, zvonuuuri.
S-ar putea intampla asa ceva?

Construim noi aceasta autostrada pentru Ucraina sau pentru Romania?

Credeti ca licitatiile au mers pe repede inainte tocmai din cauza asta?

Intreb si eu...mi-e totusi greu sa cred asa ceva. Ca daca da, atunci ar trb un razboi in Ungaria sa avem un A3 gata mai repede :)) sau in austria ca tot ne lasa in Schengen.  O:-)

bogdan4ice

Si Ploiesti-Buzau loturile 1 si 2 din aprilie si cu extensie din octombrie...
Sa ne bucuram ca vom avea loturi de la Buzau la Focsani pe care vom putea circula in acest an lasand in urma DN2 cu toate neajunsurile lui...
Mai e o luna si vom vedea ce se va contura pentru urmatorii 4 ani in functie de dorinta poporului.

Radudbr

Declaratia aia a lui Pistol legata de finalizarea podului peste Buzau este data de acum o luna si ceva iar astia de la economica o tot dau copy/paste la fiecare stire legata de A7. Intre timp au fost declaratiile lui Umbrarescu si a celor de la Nurol cum ca o sa fie totul gata pana la sf. lui decembrie. In fine, ramane sa vedem.

Intre timp mici noutati de pe santiere: la pasajul peste calea ferata de pe legatura dintre DN2 si DN2D se lucra in aceasta dimineata destul de sustinut. Erau multi muncitori care lucrau pe pasaj, nu am vazut ce fac exact. In acelasi timp, fundatiile celor doi stalpi necesari relocarii liniei de inalta tensiune sunt turnate, curand probabil urmeaza sa vina si stalpii si sa inceapa relocarea.
Pe lot 1 Focsani-Bacau, atat ce am putut vedea eu intre Garoafa si Tisita am numarat cateva zeci de utilaje de tot felul ce lucrau la terasamente. De asemenea am vazut foarte multe grinzi de beton si metalice dar si borduri depozitate in diferite locuri, care vor fi puse peste pasajele din zona asta.

dumbravaandrei

^^^ eu chiar nu stiu de unde s-a dus asocierea asta intre A7 si razboiul din UA. Pur si simplu n-au absolut nimic a face una cu cealalta. E doar coincidenta la timp
- In 2016, pe vremea celebrului guvern tehnocrat condus de Ciolos, echipa de consilieri (Catalin Drula, cred ca @horatiu.cosma era consilierul lui Catalin Drula pe atunci), Homor de la CNAIR si cativa de prin MT au schimbat abordarea pentru A7 si au inaugurat primul proiect in care mai intai se face SF+PT+DTAC, ca apoi sa fie scos la licitatie pe Fidic Rosu
- In 2020, era cel mai bine pregatit proiect de A, din Romania si au inceput licitatiile
- Motiv pentru care a intrat direct la PNRR, ca altceva mai bun nu aveam pe rutier
- 2 ani mai tarziu, a inceput si razboiul in UA

Cu siguranta, n-a conspirat Ciolos & echipa mai sus mentionata la un razboi in UA, ca sa fie prioritar A7.

Asa mai pleaca unele fente de ti-e greu sa nu cataloghezi ca drept prostie..

survola

Așa lucrează propaganda de la est.

slartibartfast

Era absolut necesar A7 dinainte de începutul războiului. Gemea DN2 încă de pe atunci. Cu războiul, doar a devenit și mai important.

horatiu.cosma

Pe langa "dezbaterea UMB", sper ca nu începe acuma și conspirația asta. A7 se face fiindcă românii au nevoie de ea ca de aer. Restul e can-can.

Radu_A

^^ exact, si de aia are acum un statut aparte...nimeni nu stie cat o sa se intinda conflictul din Ucraina, dar la un  moment dat o sa se termine si daca finalul nu e ceva apocaliptic cu rusii defiland prin Lvov, Ucraina sau ce ramane din ea se intoarce cu fata spre Vest pentru o lunga perioada de timp...caz in care atat A7 cat si A8 devin vitale pt infrastructura UE din zona...

nu o sa se opreasca nici un A7 daca se opreste razboiul si sunt sigur ca o sa ne imprumutam fara probleme pt A8...

sper totusi sa faca tot autostrada si intre Milisauti si Siret sa nu se abereze cu ceva drum expres...ar fi ca si cum te tiganesti la dotari de 300 de euro cand iti iei un Mercedes de 100.000