Autostrada A7 Ploiești-Milișăuți

Started by Ionut, December 18, 2011, 09:02:16 AM

Previous topic - Next topic

6 Members and 23 Guests are viewing this topic.

yetiman

QuoteUn bărbat de 57 de ani a murit sâmbătă, 2 noiembrie, în urma unei explozii care s-a produs pe şantierul Autostrăzii Moldovei A7, în zona Dumbrava – Albeşti, a anunțat ISU Prahova

https://hotnews.ro/explozie-pe-santierul-autostrazii-a7-un-barbat-a-murit-1826102
,,Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice." — Esop
,,Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei." — Mihai Eminescu

Siciltir

Zona Dumbrava - Albest, zice presa.

DragosC

https://www.economica.net/explozie-pe-santierul-autostrazii-a7-o-persoana-a-murit_785048.html

"Porțiunea unde s-a produs accidentul face parte din lotul 1 al autostrăzii A7, lucrările fiind executate de Asocierea Pizzarotti – Retter."

"Surse oficiale au precizat, pentru AGERPRES, că, potrivit primelor date, deflagraţia s-a produs în timpul unor lucrări de sudură la nişte traverse care ar fi fost proaspăt vopsite."
Nu spera si nu ai teama

roberthpop

Mi se pare foarte perriculos cum se lucreaza pe la min.3-4!!!
Roberth Pop

shogom

Cred ca la pasajul peste CF s a intamplat accidentul. Doar acolo mai au de pus traverse in zona Dumbrava.

NoWords

Incidentele de genul nu ar trebui sa existe  :(

ncb

Autostrada A7 Ploiești-Buzău Lot 2 | #CONI #TRACE | complet | 2024.10.31

Construim Romania

kitsune

^ ai dreptate, incidente de genul ăsta nunar trebui sa se întâmple. Mai ales că sudorul avea o vârstă. Ceea ce presupune că a participat la multe ședințe de protecția muncii înainte și după revoluție. Și în mod sigur știa că nu sudezi in spațiu închis neventilat.
Să nu mai vorbim de analizoare de gaze, că doar nu este vapor să fie obligatoriu un permis de lucru cu foc și testare de atmosferă.
Dar, merge și așa. Iar atitudinea ministrului spune tot. Asta e, e o meserie riscantă. Sport extrem. Atât s-a putut.
Din păcate or să mai moară oameni. Pentru că nu se va face nimic. Mortul este vinovat. ITM-ul și cine mai este abilitat se vor bate cu babaua-n piept cât de mult veghează ei și vor găsi scuze.
Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

TeoH9

Poate explica cineva dodv tehnic cum s-a putit produce explozia la sudarea unor traverse metalice proaspăt vopsite?

Mojito

@TEO73H11 Probabil că folosesc vopsele cu solvenți organici, care generează vapori care in anumite concentrații pot produce un amestec exploziv. Pentru că vopsirea se face in spații închise este necesar sa se facă ventilarea spațiului după terminarea operației. Probabil că au fost și bidoane cu solvenți in același spațiu.

danutzu_1069

Notiunea de "traverse" este prea generica pentru a putea intelege cu si de ce s-a intamplat. Daca ar fi fost traverse simple (profile I, sau mai stiu eu de care), vopsite, in are liber nu are unde si cum sa se acumuleze vapori cu risc de explozie.
Daca acele traverse ar fi grinzi, cu sectiune rectangulara, goale pe dinăuntru, atunci ar fi explicabil, in grinda s-ar fi putut acumula vapori cu risc exloziv, dar doar daca ar fi fost proaspat vopsit / grunduit.

kitsune

,,În continuare, pompierii acționează pentru ventilarea spațiului în care s-a produs explozia, cu scopul reducerii riscului care condus la producerea situației de urgență", a precizat ISU Prahova.

@TeoH9 in orice spațiu, la momentul in care faci o testare de atmosferă, se verifică în primul rând existența gazelor cu potențial exploziv (care sunt multe) dar și concentrația lor. Există un parametru, LEL (Lower Explosive Limit) care este concentrația minimă de gaz care poate duce la explozie. Atâta timp cât valorile sunt sub limita asta, nu va exploda. Dacă valoarea depășește limita, nu lucrezi cu foc, ventilezi până scade concentrația.
De multe ori nu simți mirosul, poate ai stat mult în prezența lui și nu îl mai detectezi. Dar logica ar trebui să îți spună că proaspăt vopsit = pericol de foc.
Din păcate, și mă repet, protecția muncii este o polologhie plictisitoare și o hârtie în plus de semnat. Nu există o cultură a protecției muncii. Și nici nu este implementată. Nu zic să se ajungă la situații absurde gen OSHA, ăia uneori sunt paranoici. Dar un minim de bune practici măcar. Și implementate, nu doar pe hârtie. Și amendate prin controale reale, nu de genul "ăsta nu are bască, ălălalt nu are vestă, 5000 lei și mai vin in control peste un an".
Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

Skynick

Este regretabil ce s-a intamplat dar in orice caz, pare ca cele doua traversari restante si-au primit structura de metal in trei zile. Nu cred ca mai avem exemple de asa viteza.

mike_us

Dumnezeu să-l ierte. Sunt multe locuri în România unde nu se respectă protecția muncii, iar asta nu se poate schimba peste noapte. Într-o lume ideală, așa ceva nu ar fi trebuit să se întâmple, dar nu trăim într-o lume ideală.

Ar fi grozav dacă la fiecare accident s-ar învăța ceva și nu s-ar repeta aceeași greșeală de mai multe ori.