Autostrada A7 Ploiești-Milișăuți

Started by Ionut, December 18, 2011, 09:02:16 AM

Previous topic - Next topic

14 Members and 22 Guests are viewing this topic.

dargauda

Autostrada Moldovei A7: Ultimele pregătiri pentru darea în trafic a ,,Cocoașei de la Focșani", programată săptămâna viitoare

Pasionații de infrastructură au postat imagini noi cu lotul 4 Mândrești Munteni - Focșani Nord (10,94 km) al A7 Buzău - Focșani, cunoscut sub numele de "Cocoașa de la Focșani". Acest lot urmează să fie dat în trafic săptămâna viitoare, în jurul datei de 1 noiembrie, potrivit ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat vineri calendarul inaugurărilor pe Autostrada A7 Buzău – Focșani, construită de firmele lui Dorinel Umbrărescu. Astfel, prima inaugurare pe A7, finanțată prin PNRR, va avea loc pe lotul 4 Mândrești Munteni – Focșani Nord, așa numita ,,Cocoașă de la Focșani".

,,Undeva în jurul datei de 1 noiembrie se dă în circulație lotul de lângă Focșani, lotul 4, acea cocoașă. După o săptămână, vom da în circulație loturile 1 și 2. După altă săptămână, o să dăm în circulație pe Craiova, mergem la drumul expres. După încă o săptămână venim aici și dăm în trafic lotul 3. Undeva până în 1 decembrie, toate cele patru loturi vor fi date în circulație", a detaliat ministrul Transporturilor, aflat în vizită pe șantier la Vadu Pașii, alături de premierul Marcel Ciolacu.

La rândul său, premierul Marcel Ciolacu a estimat că anul acesta se vor da în folosință din A7 cei circa 84 kilometri de la Buzău la Focșani și alti aproape 50 de kilometri de la Ploiești la Pietroasele.

A7 Buzău – Focșani, în trafic din 2024, fără podul peste râul Buzău?
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a postat luna aceasta imagini cu tronsonul A7 Buzău – Focșani, pe care vrea să îl dea în trafic în 2024. ,,Lucrările evoluează foarte bine pe șantierul Autostrăzii Buzău – Focșani! În acest ritm, deschiderea în acest an a circulației pe toate cele 4 loturi (82,44 km) este din ce în ce mai sigură", a transmis, pe Facebook,  Cristian Pistol, directorul general al CNAIR.

a7

Potrivit lui, mobilizarea UMB este foarte bună și la podul peste râul Buzău, unde acum se fac lucrări de cofrare și de armare a plăcii. Cu toate acestea, podul peste râul Buzău ,,va fi dat în circulație anul viitor și va face legătura cu lotul 3 al Autostrăzii Ploiești – Buzău", a menționat șeful CNAIR.

Întrebați cum se va deschide lotul 1 Buzău – Vadu Pașii anul acesta fără podul peste râul Buzău, reprezentanții CNAIR au răspuns: ,,descărcare provizorie în DN2".

Podul peste râul Buzău (1,36 km), construit pe tronsonul 1 Buzău – Vadu Pașii, va fi unul dintre cele mai lungi din țară.

Primele inaugurări pe A7
Primele inaugurări pe Autostrada Moldovei A7 vor avea loc anul acesta pe loturi construite de UMB, din tronsonul Buzău – Focșani, au spus încă din august pentru ECONOMICA.NET reprezentanți ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

FOTO – VIDEO: Lot 4 Mândrești Munteni – Focșani Nord, A7 Buzău – Focșani, constructor – UMB (Sursa: YouTube RaducuPDrum)

–––––––––––––––––––––––
Lot 4 Mândrești Munteni – Focșani Nord, A7 Buzău – Focșani
Lungime: 10,94 kilometri
Antreprenor: Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL;
Durata contract: 20 de luni (execuție);
Valoare contract: 763,720,833 de lei, fără TVA;
Sursa de finanțare: Programul Național De Redresare și Reziliență (PNRR);
Ordin de începere: 05.12.2022;
Termen contractual de finalizare actualizat: mai 2025

https://www.economica.net/autostrada-a7-buzau-focsani-7_782286.html

NoWords

"alti aproape 50 de kilometri de la Ploiești la Pietroasele."

In ce vise 50km?  :lol:  :o

larson

Nu e ca si cum ar fi primele promisiuni de genul. O sa se gandeasca sa dea partial in folosinta ceva apoi o sa se razgandeasca... Pe A7 doar de la Buzau la Focsani se va inaugura ceva inainte de alegeri

NoWords

Oh, si inca cate..
Sa zicem mersi daca avem anul asta Buzau Focsani integral.

GIV

a scos pe gura grindeanu cocoasa de la focsani?   :lol:

Stef

Ploiești - Buzău, lotul 2.

Începând de mâine vor fi 2 episoade pe zi, unul dimineața, altul seara, pentru a acoperi următoarele 5 loturi (până la Cocoașă) într-o perioadă cât mai scurtă de la data filmării.

Ionut

Clar și aici... la revedere 2024! Ne vedem la primăvară. Două supratraversari fără grinzile metalice... plus alte nimicuri. Plus nodul Mizil și podul skizo skillz dar să zicem că aici avem bidoane respectiv semi profil.

Vede cineva posibilă deschiderea în 2024?

PS. Anemică mișcarea. Mai au asfalt de pus... multicel. Parapete. Nimicuri.

Robby

Probabil primul lot inaugurat la 115%, prin primavara/vara (functie de vreme si chef). Trist.

survola

Cred că se poate deschide pentru trafic, deși doar acest segment, până la Clondiru, nu mi se pare foarte util fără celelalte loturi în lucru.
Acele supratraversări se pot face după deschidere, cum s-au făcut și peste A3.

NoWords

@Ionut La ce forte au mobilizate in teren, in niciun caz.

Ionut

DJ-ul de la Clondiru este asfaltat?
@pelan87 și cine mai știe.

GIV

asa e cand ai probleme cu panza freatica, nu poti lucra la structuri  O:-)  :troll:

Stef

^^ cred că mi-am rupt eu mașină pe drumul ăla prin vară, dacă e ăla nu, nu e asfaltat.

Am uitat să menționez în postare, Coni erau în pauza de masă când am ajuns la ei cu filmarea.

NoWords

AUTOSTRADA A7 Focsani-Bacau lot 2 | Lucrari zona Domnesti Targ-Adjud Pod peste Trotus 23.10.2024

De la Radu Popa

NoWords

Si inca doua imagini cu lotul 4 Mandresti - Munteni (capat) "luminat".

Cer scuze de dubla postare  :-[