Autostrada A7 Ploiești-Milișăuți

Started by Ionut, December 18, 2011, 09:02:16 AM

Previous topic - Next topic

1 Member and 9 Guests are viewing this topic.

ncb

LIVE Autostrada A7 Nod rutier cu A3

Raducu P Drum

raulbogdan23

Sunt curios daca si Pizza si Coni vor primi extensie, daca bine tin minte si ei sunt peste contract, altfel curat murdar - unii tratamente preferentiale altii nu.

bogdan4ice

Pizza si Coni au primit extensie deja ce a fost deja depasita.
Probabil li se vor da si lor noi extensii.

Spadan

Anunt DRDP Buzau (Fb)

❗Începând de sâmbătă, 12 octombrie 2024, ora 08.30, circulația rutieră va fi blocată pe DN 2, pe un segment lung de 1,2 km, pe sectorul cuprins între rondul de la Spătaru și Hanul lui Țintă, partea stângă a drumului național.
🚧 Traficul se desfășoară pe o variantă de serviciu amenajată paralel cu DN 2, semnalizată conform normelor cu balize și lumină galbenă intermitentă.
Restricția este impusă pentru execuția pasajului peste lotul 3, Pietroasele - Buzău, al Autostrăzii A7, până la finalizarea lucrărilor.
🚘Participanții la trafic sunt rugați să circule cu prudență și să respecte condițiile de circulație impuse prin presemnalizarea rutieră!

Geri

Cateva poze, care ar parea sa fie din 10.oct.2024, de la podul peste raul Buzau:

Powered by API/PUM imgur uploader

sursa:
www.buzoienii.ro

GAC

eu cred ca extensiile UMB vor folosi la licitatiile viitoare, ca daca mai contesta cineva pe modelul danlin, ca vezi-doamne nu au capacitate, sa raspunda UMB sec: "am terminat cu x luni inainte de termen, deci in contul celor 4 loturi finalizate pe Bz-Fc, mai putem lua inca 4".
mi-e greu sa cred ca A8 nu face cu ochiul celor de la UMB.

mike_us

@raulbogdan23 Curat murdar e ce faci tu. Pizza si Coni deja au primit extensii de 6 luni si nu a fost atit tam tam.
Ca să nu mai vorbim că au și depășit acele extensii.

P3trut

Lasa @mike_us, sa dai extensie cand constructorul e aproape de darea in trafic e magarie. Pizza si Coni au cerut si au primit din timp, pe motive intemeiate. Vreau si eu ca UMB sa faca treaba si sa faca bine numai ca e imposibil sa ignori faptul ca au tratament preferential. Eu sunt optimist si sper ca ne alegem cu autostrazi (multe si bune) cu chestia asta. Vom vedea.

raulbogdan23

@mike_us nu inteleg cu ce am gresit, dar poate vrei tu sa imi explici. Si putin respect te rog ca nu te-am atacat pe tine sau pe nimeni fie si maretul UMB cu nimic.

Si daca au primit extensii care e problema?
Pe 2 loturi UMB a primit extensie dupa ce a depasit termenul de livrare. Numa din contorizarea mea suntem la 7 bucati extensie pe loturile UMB (3 nu aveau un motiv intemeiat pe A3, 2 dupa termen depasit)
Din ce stiu Pizza si Coni au primit extensie inainte de a depasi termenul de livrare.

Eu evidentiam un lucru, cine vrea il vede cine nu, nu.

V-am mai zis, vreau tratament egal pentru orice companie.

bogdan4ice

In 2-3 luni tragem linie atat pe infrastructura cat si pe "tratament egal". Vedem ce va fi. Decizia este si la noi. Majoritatea sau minoritatea care se va implica va decide...

mike_us

@raulbogdan23 Cred că este evident din mesajul meu că nu am atacat persoana ta direct, ci doar comentariul tău. Mai mult decât atât, am folosit exact aceleași cuvinte pe care le-ai folosit și tu. Merg chiar mai departe: dacă găsești un singur mesaj de-al meu în care am atacat pe cineva de pe site sau l-am jignit în vreun fel, donez mâine 100 de euro la API. În schimb, eu am fost atacat de câteva ori fără motiv, fără să ripostez sau să mă plâng. Oricum, dacă te-ai simțit atacat, îmi cer scuze, nu intenționez să mă cert cu nimeni pe forum.

Pe de altă parte, trebuie să înțelegem că oamenii sunt diferiți, iar o discuție contradictorie, bazată pe argumente, este normală. Până la urmă, aceasta este singura cale prin care putem încerca să ne apropiem de adevăr. Mi-aș permite să dau ca exemplu discuția mea cu @dr4qul4, în care cred că amândoi ne-am prezentat argumentele fără să apelăm la calificative precum ,,ultras" sau altele. Fără oameni care gândesc diferit de noi, forumul s-ar transforma într-o bulă în care se exprimă aceleași idei și toată lumea este de acord cu toată lumea.

O să încerc acum să îți explic de ce nu am fost de acord cu afirmația ta, deși cred că am făcut-o deja în mesajul anterior. Dacă vrem ca toate companiile, și prin extensie orice entitate, să fie tratate corect, hai să începem prin exemplul nostru. În ultimul an, am văzut destule exemple în care UMB nu a fost tratată ,,egal" cu celelalte companii pe forum.

Un exemplu (dar nu singurul) este extensia de 3 luni pe lotul 1 pentru UMB. Pe Ploiești - Buzău s-au dat 6 luni, deci mai mult, și aceste extensii au fost depășite, în timp ce UMB nu a depășit extensiile de timp. Cu toate acestea, reacția pe forum a fost foarte dură în cazul UMB și aproape inexistentă pentru Ploiești - Buzău.

Deci, înainte de a acuza, hai să venim cu argumente legale despre cum extensiile UMB încalcă legea.
Sau, în cazul întârzierilor, să vedem dacă sunt mai mari decât cele ale altor companii. E un site de specialitate și sunt sigur că sunt destui oameni care ar putea face un Excel cu aceste date.

mike_us

@P3trut, și eu sunt optimist și cred că avem motive.Legat de ce ai spus despre mulți kilometri, eu văd lucrurile așa:
  • 80 de kilometri pe Buzău - Focșani și 50 de kilometri pe Ploiești - Buzău, care pe 31 decembrie anul acesta vor fi uni inaugurați, iar restul vor ajunge la un progres de 85% - 90%. Deci, în total, 130 de kilometri vor fi finalizați undeva prin aprilie-mai.
  • Nurol nu se mișcă rău pe lotul lor, iar lotul nu este mare, așa că nu văd motive pentru care să nu termine sau să fie foarte aproape de finalizare până pe 31 decembrie 2025.
  • Fie că ne place sau nu compania, UMB a lucrat extraordinar anul acesta. Dacă următorul guvern va gestiona bine platile, nu văd de ce nu ar continua la fel și la nord de Focșani.

Hai să ne concentrăm și asupra părților pozitive. Până la urmă, ne mișcăm mai repede decât acum 5 ani, și să sperăm că anul viitor ne vom mișca măcar la fel de bine, dacă nu chiar mai bine.
Pun 100 de euro dacă cineva pariază contra mea, că UMB termina măcar încă 3 loturi în 2025.

26ld

@mike_us Intervin si eu daca mi se permite in discutia asta legata de "egalitate" si incep prin a spune ca faci o falsa echivalenta intre un forum pe care oricine isi poate exprima o parere si o companie a statului care in mod evident trateaza firmele in mod diferit.

Statul trebuie sa fie impartial, nu oamenii care isi dau cu parerea pe un forum. Asta cred ca nu s-a inteles. Nu poti avea pretentii de la oameni sa nu fie subiectivi dar TREBUIE sa ai pretentii de la stat sa fie obiectiv, ca altfel ajungem ca ruzzia si Coreea de Nord, unde ce spune dictatorul suprem aia se face.

Daca de maine nu mai vine nicio firma in Romania si ramane doar umb (sau orice alta firma), care incepe sa profite de pozitia dominanta ajutata de stat si sa nu mai plateasca salarii sau sa nu mai munceasca ca inainte, nu cred ca ar conveni nimanui, nu?

Legat de termenii contractuali, din nou, cred ca se face o falsa echivalenta. Pe A7 umb a primit extensii oficiale DUPA ce si-a terminat 90% din treaba la terasamente si dupa ce au trecut termenele oficiale a 2 loturi. Acum, daca era o problema la gropile de imprumut sau cu utilitatile cum a fost pe Ploiesti-Buzau, nu spunea UMB de cand incepeau munca la ele? De ce nu au spus de atunci si de ce au continuat sa munceasca fara gropi de imprumut aprobate si de ce terasamentul e aproape gata pe tot Buzau-Focsani?

Cumva au muncit fara sa respecte legislatia stiind ca au sprijin politic si nu li se poate intampla nimic? Sigur nu, nu?

Legat de pariuri, e inca devreme si nu vom sti neaparat prioritatile decat la anul. Dar sigur A3, Dx6 (la al doilea an fara protectie pe terasamente) si A0 Nord4 nu trebuie sa fie gata, deci nu vor trage cine stie ce acolo. In schimb A7 trebuie sa fie gata, la fel cu munca pe A1 care va fi continua, mai ales la tuneluri. Pe A8 trebuie sa munceasca ca e PNRR. Dx12 va fi gata anul viitor impreuna cu ceva loturi din A7, poate pana la Bacau. Nu merita sa pariezi altceva, decat daca se baga la alte licitatii.

bogdan4ice

Adevarul e undeva la mijloc iar din exterior ne putem da doar parerea.
Pentru o parere obiectiva ar trebui sa ai acces la documentele trimise de UMB si tot fluxul acelor documente.

Si daca ai avea informatii doar dintr-o singura tabara contructor sau stat tot nu ai putea spune ca ti-ai facut o parere obiectiva.

Pana la urma cu extensii, artificii, extra mobilizare, demobilizare important e ca se lucreaza si ca se va circula pe aceaste loturi.

Vom trage linie in 2026 si vom vedea unde vom ajunge cu autostrada si atunci ne vom putea intoarce la momentul licitatiei si ne vom putea gandi ce si cat s-ar fi construit daca avem 3-4-5 constructori diferiti de la Buzau la Pascani.
Pana atunci la inceput de 2025 vom vedea daca se va schimba ceva in abordarea statului in urma deciziei poporului sau vom ramane pe aceiasi abordare.

26ld

@bogdan4ice Ai dreptate! Pe principiul "au furat, dar au si facut". Ce mai conteaza altceva... :lol: