Autostrada A7 Ploiești-Milișăuți

Started by Ionut, December 18, 2011, 09:02:16 AM

Previous topic - Next topic

7 Members and 17 Guests are viewing this topic.

emk

În afară de stratul ală de balast de 55cm de sub asfalt, mă îndoiesc că umpluturile, diferențele de nivel, rampele sunt executate din balast.. atunci care e rostul gropilor de împrumut?

Deci la marile diferențe de nivel, nu cred că balastul e norma, ci excepția în anumite cazuri..

Stef

Prima lopată de autostradă în județul Iași, azi.

BogdanP

Primele lucrări din Neamț la nodul rutier A7 cu dn15D. Filmare nocturnă

TeoH9

mike_us

Lucrează noaptea in ianuarie pare un semn ca vor să recupereze. Cred ca 2024 va fi foarte diferit de 2023 pe A7.

ionescu63

Așa este. Fiind an bisect, au o zi in plus in februarie

jalemare

Marcăm astăzi un alt moment important pentru Autostrada Moldovei #A7!

Am stabilit Data de Începere pentru construcția Lotului 3 al Autostrăzii Ploiești-Buzău.
Lucrările vor începe pe data de 1 martie 2024, iar constructorul (Asocierea NUROL İNŞAAT VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ - MAKYOL İNŞAAT SANAYİ TURİZM VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ) are la dispoziție 1.093.470.823,76 lei fara TVA și 20 de luni pentru construcția celor 13,90 km de autostradă.

Traseul lotului 3 al Autostrăzii #Ploiesti-#Buzau se va desfășura între localitatea #Dumbrava, județul #Prahova, la intersecția cu Autostrada #București-Ploiești și Municipiul Buzău.

Pe traseul acestei secțiuni se vor construi:
- Nod rutier Spătaru – km. 52+850, la intersecția cu DN 2 este de tip B;
- Nod rutier Buzău – km. 62+200, la intersecția cu DN 2B este de tip B;
- Pod km 50+525;
- Pod pe drum agricol km 51+480;
- Pod pe DN 2 km 52+850;
- Pod pe DN 2B km 55+168;
- Pod pe DJ 203D km 57+850;
- Pod pe drum agricol km 60+258;
- Pasaj superior peste CF triaj si DN 2B km 60+985.

Această bornă reprezintă un angajament ferm atât față de dezvoltarea infrastructurii naționale, cât și față de îndeplinirea jaloanelor #PNRR.

Fiecare lot al Autostrăzii A7 joacă un rol crucial în îmbunătățirea conectivității regionale și naționale, facilitând astfel dezvoltarea economică și socială pe termen lung.

Cristian Pistol- Facebook

Horațiu 87

Utilajele UMB lucrează de zor la A7, în zona Romanului-22.01.2024

Stef

Pe data 1 martie încep lucrările și pe Lotul 3 al Autostrăzii Moldova (#A7)!

Asocierea de constructori turci are la dispoziție 1,09 miliarde de lei (fără TVA) și 20 de luni pentru construcția celor 13,90 km de autostradă.

Pe traseul acestui lot finanțat prin PNRR, care se desfășoară între Dumbrava (județul Prahova) și intersecția și Municipiul Buzău, se vor construi:

- un nod rutier (Spătaru) la intersecția cu DN 2,
- un nod rutier (Buzău) la intersecția cu DN 2B,
- 6 poduri
- un pasaj superior peste CF triaj și peste DN 2B.

Este ultimul din cele 13 loturi ale A7 (între Ploiești și Pașcani, finanțate prin PNRR) care intră în execuție și pe care trebuie să se circule cel mai târziu în anul 2026.

Facebook grindeanu

pasadia

Dupa mesajul de pe fb al lui Pistol si cel de pe fb al lui Grindeanu, sper ca cineva sa copieze si mesajele de pe fb ale lui scriosteanu, urtoi, ciolacu si mai ales Johannis. Sunt convins ca vor fi pline de informatii noi, in premiera, utile pentru toata lumea.

ps - tare dezamagit voi fi daca nu posteaza nimic pe aceasta tema putin si trump. Tare!

Duta C

BogdanP

Primele lucrări între Săbăoani si Mircești pe lotul 2 din Bacău - Pașcani

sillentium

au aparut trei filmari cu Bacau - Pascani pe canalul de youtube al lui @Raducu Popa
- Nod rutier Roman Vest
- Nod rutier Sabaoani cu DN2/E85
- Nod rutier turbion A7-A8

vizionare placuta

tom_sawyer

Quote from: sillentium on September 26, 2023, 12:02:44 PM,,Proiectare si executie Autostrada Suceava – Siret (Lot 3)"

COMPANIA NAȚIONALĂ DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE S.A., în calitate de Solicitant, a elaborat și  depus, in data de 20.09.2023 Aplicatia de Finanțare pentru proiectul ,,Proiectare si executie Autostrada Suceava – Siret (Lot 3)"  in vederea obtinerii unui grant alocat prin CEF-T-202-MILMOB —LUCRARI  (CEF 2 Transport – Adaptarea retelei rutiere TEN – T la utilizarea duala civila- aparare; Pachetul Mobilitate Militara). CEF 2 - Pachetul de mobilitate militară promovează acțiuni care contribuie la adaptarea infrastructurii de transport pentru a permite deplasarea trupelor și echipamentelor militare.

Obiectivul general al proiectului este : imbunătățirea infrastructurii de transport rutier prin construirea Autostrăzii A7, tronsonul Suceava-Siret, Lot 3, lot care este independent funcțional.

Autostrada Suceava – Siret - Lotul 3, are ca scop asigurarea unei infrastructuri rutiere adecvate de inalta calitate, ca parte a retelei nationale de infrastructura, care sa acomodeze traficul de marfa si pasageri pe distanta lunga precum si traficul local, asigurand in acelasi timp un nivel corespunzator de siguranta si securitate a traficului cu Republica Moldova.

Obiectivul specific al proiectului este: adaptarea proiectului, parte a rețelei TEN-T, pentru infrastructura de transport cu dublă utilizare, în vederea îmbunătățirii mobilității atât civile, cât și militare, până în 2027.

Proiectul contribuie la realizarea apelului: CEF 2 Transport - Adaptarea TEN-T la dublă utilizare civilă-apărare - Anvelopă de mobilitate militară, prin construirea unui tronson de autostrada numit lotul 3, parte din Autostrada Suceava – Siret, tronson din TEN Rețeaua -T, prin crearea unei infrastructuri rutiere moderne pentru utilizarea duală a infrastructurii de transport, în vederea îmbunătățirii atât a civililor, cât și a celor militare.

Valoarea totală a proiectului este de 218.768.273,00 lei din care contributia Uniunii Europeane este de 109.384.136 Euro.
Nr. Proiect: 101157773,
Durata proiectului: 46 de luni.

CNAIR

Nu s-a obținut finanțarea pe mobilitate militară:

https://transport.ec.europa.eu/news-events/news/commission-supports-military-mobility-projects-eu807-million-2024-01-24_en?prefLang=ro

https://cinea.ec.europa.eu/news-events/news/military-mobility-european-union-supports-strategic-investments-dual-use-transport-infrastructure-2024-01-24_en

https://cinea.ec.europa.eu/system/files/2024-01/List%20of%20selected%20proposals_FINAL.pdf

Ar mai putea încerca pe fonduri CEF normale, termenul de depunere a aplicatiei este 30.01.2024:
https://transport.ec.europa.eu/news-events/news/sustainable-transport-eu7-billion-available-key-infrastructure-projects-under-connecting-europe-2023-09-26_en?prefLang=ro

rota

Pe Suceava-Siret nu au finantare, dar pe Pascani Suceava parca aveau ceva? sau e doar praf in ochi pt campanie? :o