[B] Magistrala M2 Berceni-Pipera

Started by Ionut, November 07, 2016, 07:13:25 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

subway

A vazut careva depouri subterane la unguri? (Ca-s cei mai apropiati la vest)

frunzaverde

Intrebare : Daca cineva vrea sa bage trenuri noi pe retea in momentul asta, pe unde le baga?
Cand esti amenintat cu ban permanent pentru ca ai criticat pozitia publica a unui politician, nu se mai poate numi conversatie sau forum, ci campanie electorala. Imi pare rau, dar din pacate, sunt nevoit va urez la revedere!

Vlad94

Poate prin depoul Militari. Stiu ca exista un racord cu reteaua CF.

TibiV

Ce bine ca au largit Soseaua Berceni la 2 benzi/sens, ca sa aiba ce ingusta acum...  :(
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

danutzu_1069

Cumva trebuie sa refaca la 4 benzi. Si crec ca accesul in statie va fi prin capete...

dr4qul4

@frunzaverde, cine sa bage trenuri sau mai bine zis de unde? Avem nevoie, dar licitatia e inca blocata (parca la DNA), asa ca mai sunt ani buni pana atunci.
Intrebare: de ce fac statia atat de mare? Sa nu-mi spuneti ca fac parc&ride suprateran  cand au la dispozitie un camp intreg?
Ma rog, ar tb sa faca 2 parcari, de o parte si cealalta a liniei, una pt cei din Berceni si una pentru cei din Popesti
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

voicul

Cred ca o sa iasa model cu 2 benzi pe sos. Berceni, dar tip S ... model imprumutat de la overpass-urile de pe A!

frunzaverde

@dr4qul4 - contractul e semnat pe 2 decembrie 2020 cu Alstom. Povestea cu vechea atribuire si cu DNA s-a terminat dpdv a livrarilor, sper ca pentru totdeauna. Livrarea primului tren stiu ca e programata pentru februarie-martie 2023.

Si ma gandeam la aprovizionare generala feroviara : boghiuri, traverse, ... Uitasem de racordul de la Industriilor - mi se pare un pic riscant sa ramai cu un singur racord la reteaua CFR, dar presupun ca atunci cand e statia gata, se restabileste si cel din M2.
Cand esti amenintat cu ban permanent pentru ca ai criticat pozitia publica a unui politician, nu se mai poate numi conversatie sau forum, ci campanie electorala. Imi pare rau, dar din pacate, sunt nevoit va urez la revedere!

EugenRo

^^ Iarasi imi da cu eroare  :o :o : De ce nu s-a mutat linia spre camp impreuna cu statia, lasand intrarea anatomic-dreapta catre oras (ca tot se si finalizase largirea). De ce era musai sa ai statia strecurata, plantata peste linia dreapta a metroului?!?! E vreo problema cu terenul?

sab

Era complicat. Terenurile respective sunt in Popești, iar investiția este făcută de Primăria Sector 4.
Cel mai probabil, terenul pe care s-a făcut stația si s-a dublat linia nu a necesitat exproprieri, ceea ce nu era cazul daca se intra in Popești. Sa ne amintim ce greu s-a făcut pasarela pietonala, pentru ca in Popești un proprietar a trebuit sa cedeze terenul pentru "piciorul" de pe acea parte. Si la pasarela interesul major era pentru Popești, nu pentru Sectorul 4. La stația noua Popestiul nu are niciun interes pentru foarte mulți ani de acum înainte.
Cred ca șoseaua va rămâne dreapta, dar va fi la limita, cu un trotuar minuscul in dreptul stației.
@TibiV Așa face Băluță investițiile. Si la pasarela pietonala s-au amenajat mai întâi parcări, pentru ca apoi unele locuri sa fie distruse odată cu construcția.

Goldmund

Eu am numarat 8 oameni ai muncii pe acest santier(cu macaragiul), asadar este inutil sa mai intreb cand va fi gata statia.
Cat despre soseaua de curand largita la patru benzi(doua benzi/sens) se vede din filmare solutia aleasa: largirea (pe partea opus de statie) cu inca doua benzi(asa pare sa fie) exact din dreptul unde incepe statia noua venind din Bucuresti! Daca aceasta va fi si solutia finala pentru Sos. Berceni, cineva rauvoitor a decis asa ceva....

Dar, fiind aici pe Magistrala 2 Berceni-Pipera, e bine ca se face si aceasta statie, dar mai mult curaj! - sa faca aceasta linie pana in (sat)Pipera si pana in Comuna Berceni.

sab

Cui foloseste aceasta statie ? Dupa cum se vede, campul domneste de jur imprejur, nici macar jumatate de autobuz nu umpli de acolo. Statia, asa cum este proiectata, pe o linie la sol, este o de o prostie colosala.

Corect, se pare ca in final soseaua va face un S acolo. Asta este, investitie fara cap marca Baluta. Altele se pare ca sunt mai grave : https://www.g4media.ro/politia-locala-bucuresti-a-sesizat-parchetul-si-acuza-primaria-sector-4-condusa-de-daniel-baluta-ca-a-construit-fara-autorizatie-o-cladire-modulara-in-curtea-scolii-ienachita-vacarescu-monument-ist.html

pasa_andrei

Clip nou de la viitoarea statie Tudor Arghezi.

Enjoy!

voicul

București. Magistrala de metrou Pipera-Berceni va fi extinsă cu încă o stație și 1,6 km de cale de rulare. Stația Tudor Arghezi va fi gata anul viitor. Metrorex vrea extinderea magistralei până în comuna Berceni.

Metrorex a anunțat într-un comunicat de presă că directorul general Stefan Paraschiv, secretarul de stat al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, Costin Tira – Rădulescu și primarul Sectorului 4, Daniel Băluță au verificat șantierul viitoarei stații de metrou de pe Magistrala 2, Tudor Arghezi, care se construiește pe Șoseaua Berceni. Stadiul lucrărilor este avansat, iar construcția înaintează în ritm alert.

Autoritățile vor sa extindă Magistrala 2 de metrou pana în Ilfov. Proiectul prevede construcția a încă două sau trei stații în comuna Berceni.

"Continuarea cu cele două stații plus parcarea Park&Ride pot face ca Sectorul 4 Bucureștiul sa fie descongestionate. Se știe foarte bine că transportul public, metroul, tramvaiele, autobuzele și troleibuzele, în special, pot ajuta traficul rutier", a afirmat directorul Metrorex.

Noua stație de metrou Tudor Arghezi, construită pe o suprafață de peste 15 mii de metri între stația Berceni, actualul capăt de linie al Magistralei 2 și Șoseaua de Centura, va avea o lungime de 1,6 kilometri. Aceasta va fi supraterana, parter plus două etaje și va beneficia de șase zone de acces pietonal, din care două vor fi situate pe partea opusă a Șoselei Berceni, fiind asigurata o legătura printr-un pasaj pietonal subteran.

De asemenea, din cele două ieșiri, se va asigura legătură directa cu parcarea de tip Park&Ride de 300 de locuri. Mai mult, fiind o stație supraterana, proiectul prevede inclusiv o instalație de degivrare a caii de rulare. Valoarea investiției se ridică la 214 milioane de lei.

https://www.biziday.ro/bucuresti-magistrala-de-metrou-pipera-berceni-va-fi-extinsa-cu-inca-o-statie-si-16-km-de-cale-de-rulare-statia-tudor-arghezi-va-fi-gata-anul-viitor-metrorex-vrea-extinderea-magistralei-pana-in-com/?fbclid=IwAR25wNRYPC1ORVAladHlF26lE1ZJkao06zgO4hGxvKe8Qw7TAspmTx0hsEY