Siguranța circulației rutiere în România

Started by Ionut, December 14, 2011, 05:23:45 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

bogdymol

@elphax: e foarte clar clipul postat de tine. Dar eu altceva am remarcat acolo: uitati-va ce frumos sunt facute marcajele in interiorul sensului giratoriu. Nu sunt doar niste cercuri ca la noi, ci e un fel de spirala care, doar din marcaje, transforma giratia normala intr-o turbo giratie si elimina conflictele de trafic din interiorul sensului.
Locuit, Vizitat, Condus în: A B BG BiH CH CY CZ D DK E F FIN FL GBZ GR H HR I IL IRL L LT M MK MNE NL P PL RO RSM RUS S SK SLO SRB TR UK V
+ Australia, Canada, Egipt, Hong Kong, Macau, Malaysia, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Emiratele Arabe Unite & Statele Unite ale Americii
drumurile mele

Leo-Ph

^^
Cine este pe randul1/banda1 nu este obligat de nici o lege sa iasa pe prima iesire...poate sa iasa si pe ultima chit ca sensul are 10 intrari si iesiri...In mod logic si nu impus de lege cel care este pe randul1/banda1 poate sa iasa la prima sau la a doua iesire..sa zicem ca pe randul1/banda1 circula 1 toleibuz care iese la a 5 a iesire..el are regim preferntial? ca nu am citit nicaieri..unde el poate sa circule de ce 1 biciciclata,1 motocicleta sau 1 autoturism nu poate circula la fel ?

elphax

daca sunt marcaje clare, gen sageata dreapta, nu e obligat ?

Leo-Ph

Daca sunt marcaje de obligativitate in interiorul sensului  gen sageata numai spre dreapta nu si inainte atunci da.

Liviu M

V-am mai zis, interpretarea ciudata vine de la asimilarea giratoriului cu o intersectie in cruce (minunatul articol 57.4). In cazul asta prima iesire corespunde marcajului "la dreapta", a doua iesire - marcajului drept inainte, a treia = viraj la stanga.
Din pacate se pare ca exista si judecatori care vad intersectia asta fix asa (am citit de cazuri in care, in caz similar cu cel din film, instanta a dreptate "politistului").
Daca combinam interpretarea asta cu "prioritatea de vechime in giratoriu", iacata cheia succesului.

alin2pas

Pentru cei care asimilează giratoriul cu o intersecție în cruce, chiar și în intersecție trebuie respectate regulile de prioritate pentru încadrarea pe benzile de circulație; nu poți schimba banda în intersecție fără să dai prioritate celor care circulă deja pe acea bandă, chiar dacă benzile nu sunt delimitate prin marcaje. Cu atât mai mult trebuie respectate regulile de prioritate la schimbarea benzii în giratorii, unde sunt și marcaje de delimitare a le benzilor de deplasare. Marcajele de preselecție de la intrarea în giratoriu sunt utile doar dacă sunt însoțite și de marcaje în sensul giratoriu în zonele de ieșire sau dacă giratoriul e astfel configurat pentru a obliga la ieșirea din giratoriu de pe benzile exterioare în anumite puncte (prin insulițe, zone hașurate etc).

Liviu M

Problema e ca ei considera ca, atunci cand o iau la dreapta de pe banda 2 ca sa iasa, ei merg drept, iar cei de pe banda 1 care-si continua mersul linistit pe banda lor, de fapt vireaza la stanga si atunci pe de o parte n-au voie, ca nu poti sa faci la stanga de pe banda 1, pe de alta parte cand virezi la stanga trebuie sa te asiguri si sa-i lasi sa treaca pe cei din stanga ta, care merg drept.
Clar, nu?   :o
Si-s atat de seriosi si convinsi ca ce zic ei e logic...  :lol:

cristi5

Da, deci daca drumul meu e mai drept si mai lat decat a celui care vine din dreapta, am prioritate :)

Asta e cauza multor tamponari in Suedia: multi soferi se cred pe "drum principal"

Liviu M

A, am uitat dungile. Dungile vizibile se ignora, ca nu-s bune, ca nu-s paralele cu axul drumului (ca giratoriul n-are ax) si trasam noi altele, imaginare, pe care le respectam cu strictete.  :o
Clar da?
De prioritatea de vechime n-are rost sa mai amintesc, ca ma apuca plansul.

cristi5

Ma poate ajuta cineva cu o hotarire judecatoreasca (sau amenda rutiera, deci document, nu video) care da dreptate celui de pe banda 2? Vreau sa vad si eu o hotarire cu "vechimea in giratie" sa radem cu pofta.

Aici o hotarire (sau mai multe?) care da dreptate celui de pe banda 1.

Ultimul exemplu arata ca instanta restituie amenda celui de pe banda 1.

http://forum.peundemerg.ro/index.php?topic=889.msg334035#msg334035

bgd77

Dupa atatea discutii serioase, am o propunere: pentru orice mesaj postat legat de circulatia in sensul giratoriu, autorul va dona 10 lei in contul API; acest lucru se aplica retroactiv, pentru orice mesaj postat in 2021 care are legatura cu circulatia in sensul giratoriu.  O:-)

Lasand gluma la o parte, nu uitati sa donati: http://forum.peundemerg.ro/index.php?topic=2.msg333948#msg333948

mircea

BINE BĂĂĂĂĂ!!!! :cloud9: :cloud9: :cloud9: :cloud9: :cloud9: :cloud9: :cloud9:

Semnalizări noi pentru șoferii care greșesc accesul pe autostradă

DRDP Timișoară informează că se montează pe nodurile de autostradă noi indicatoare, mai vizibile, pentru a avertiza șoferii care greșesc rutele de acces. Primul astfel de indicator a fost montat miercuri la nodul rutier al A1 cu localitatea Giarmata. Indicatoarele se vor monta în patru zone unde au loc frecvent accidente.

Astfel de indicatoare se vor monta suplimentar față de cele existente deja, peste tot unde DRDP Timișoara are în întreținere astfel de drumuri cu acces la autostradă. Aceste indicatoare avertizează în cazul în care șoferii greșesc ruta de acces sau ieșire spre autostradă.

Primul indicator a fost montat miercuri în nodul rutier Giarmata. Reprezentanții DRDP Timișoara spun că vor monta astfel de indicatoare pe patru drumuri de acces pe autostradă, unde s-au înregistrat cel mai des accidente – Giarmata, Simeria, Arad Sud și Nădlac.

,,Primul indicator a fost montat astăzi (n.r- miercuri) în nodul rutier Giarmata. Următoarele indicatoare se vor amplasa la km 353+600 (nod rutier Simeria), km 536+200 (nod Arad Sud) și km 584+000 (nod rutier Nădlac – DN 7). Pe cele 4 bretele unde se montează indicatoarele s-au înregistrat cel mai des pătrunderi pe acces interzis, producând accidente", transmit cei de la DRDP Timișoara.

Noile indicatoare sunt cuprinse în standardul de semnalizare rutieră.

sursa: https://www.tion.ro/stirile-judetului-timis/semnalizari-noi-pentru-soferii-care-gresesc-accesul-pe-autostrada-1401136/

pasadia

Eu am pretentia ca acest mesaj nu este despre cum se circula (sau NU se circula) prin giratorii ci despre cum ar trebui acestea construite:

yetiman

Da. La un asemenea giratoriu nu exista loc de interpretare, cine are dreptate si cine nu.  :)
Marcajul arata clar care sunt traseele de urmat.

:lol: Ca si o ironie: Imi place locatia pe care ai ales-o pentru al doilea filmulet....
,,Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice." — Esop
,,Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei." — Mihai Eminescu

adiarc

este un bun inceput.

Se monteaza in 4 zone din jud Sb pe A1,indicatoare de evitare a pătrunderii pe contrasens....mari si vizibile.
Sper pe viitor sa actionam si preventiv...nu doar reactiv

sursa https://www.turnulsfatului.ro/2021/03/09/drdp-indicatoare-amplasate-in-judetul-sibiu-pentru-soferii-neatenti-care-intra-pe-autostrada-pe-contrasens-180590
"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura