Siguranța circulației rutiere în România

Started by Ionut, December 14, 2011, 05:23:45 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

TibiV

Ca ai pomenit de APIA...
Baietii aia nu ar putea profita de Brexit ca sa promoveze o lege mai buna?...

Hai sa o luam babeste...
Decizia CJUE interzicea interzicerea ( :lol:) inmatricularii masinilor SH cu volan pe dreapta provenite din alte tari UE, pentru a nu limita libera circulatie a marfurilor in interiorul UE...

Dar englejii sunt OUT...
In cazul asta nu s-ar putea da o lege care sa spuna "este interzisa inmatricularea in RO a masinilor cu volan pe dreapta care provin din afara UE" ?....

O astfel de lege NU ar contrazice decizia CJUE, dimpotriva... ;)

Si nu cred ca se vor gasi multi nebuni sa isi cumpere masina din UK, sa le duca in Cipru sau Malta ca sa le inmatriculeze acolo, si dupa aia sa le aduca in RO...

Doar intreb....

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Io

Habar n-am, Tibi, e o intrebare pentru politicieni si avocati si raspunsul ar putea fi metafizic  :lol:
In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is.

bgd77

Exista un raspuns, regula aceasta exista deja:

Quote... autoturismele cu volan pe partea dreaptă nu vor mai fi omologate de Registrul Auto Român (RAR) pentru circulaţia în România. Asta după ce ministrul Transporturilor a semnat modificarea regulilor de omologare individuală şi eliberare a cărţii de identitate pentru vehicule rutiere, interzicând omologarea în România a maşinilor cu volan pe partea dreaptă, provenite din afara UE.

Citeste mai mult: adev.ro/pdrqin

Deci dupa Brexit nu vor mai putea fi inmatriculate masinile din UK. Portita de scapare, identificata in articol, este inmatricularea in Bulgaria.

Sursa: https://adevarul.ro/news/eveniment/masinile-volan-dreapta-interzise-misto-romania-portitele-eluda-legea-1_5b7aefa8df52022f75990ff7/index.html

rizzuh

perfidus

Asta a fost de risc maxim.
Exact ce spunea @cristi5, acel individ/a este o fantoma in adevăratul sens al cuvântului, nu cred ca a realizat ca e pe contrasens deoarece chiar in fata era un nod si circula pe banda 2, din punctul lui de vedere era ca si banda 1.
Si faptul ca autostrada e acolo in curba la stanga sporeste la maxim riscul de accident mortal. Norocul l-a ajutat pe cel cu camera sa nu aiba pe nimeni pe banda din dreapta.
Autostrada Pitesti - Craiova (A12) e ingropata. Se prefigureaza Drumul Expres CrPit (DEx12).; Contract semnat Tr.1 12.2018 - Tirrena Scavi ; Tr.2/L1&L2 finalizat - Spedition UMB ; Semnare contract Tr.3 si Tr.4 16.09.2020  - Spedition UMB ; Licitația pentru ,,Centura de ocolire Craiova Varianta Sud DN 56- DN 55- DN 6" - contract semnat 14.01.2022 - Rizzani de Eccher; "Constructia Variantei de Ocolire Targu Jiu – Finalizare Lucrari" - contract semnat 22.09.2020 - S.E.C.O.L. - stadiu lucrari 60%; "Reabilitare DN 6, Alexandria – Craiova, Lot 2: km 132+435 – km 185+230 – Relicitare" - contract semnat in 08.03.2022 - Ozaltin Inșaat

bogdymol

Locuit, Vizitat, Condus în: A B BG BiH CH CY CZ D DK E F FIN FL GBZ GR H HR I IL IRL L LT M MK MNE NL P PL RO RSM RUS S SK SLO SRB TR UK V
+ Australia, Canada, Egipt, Hong Kong, Macau, Malaysia, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Emiratele Arabe Unite & Statele Unite ale Americii
drumurile mele

Cristi N

Din pacate nu a fost singurul. Nu vreau sa imi imaginez ce e in mintea celor care lucreaza la SMURD, la pompieri sau la rutiera care sunt nevoiti sa intervina la accidente.

user201

Astăzi dimineață la ieșirea din municipiul Făgăraș poliția în acțiune:

nirolf

Cu așa oameni responsabili de siguranța rutieră nu e de mirare că suntem campioni la accidente.

Un condamnat definitiv pentru corupție este în prezent director adjunct la Autoritatea Rutieră

QuoteMedic de profesie, Țucmeanu a fost angajat pe un post de economist la Autoritatea Rutieră Română. Așa a ajuns director general adjunct la Departamentul pentru Siguranța Infrastructurii Rutiere. Înrebat de G4Media.ro ce legătură are specializarea sa de medic cu siguranța rutieră, Țucmeanu susține că este și economist, fiind licențiat în finanțe-bănci.

Întrebat de ce nu a demisionat după pronunțarea sentinței definitive, Țucmeanu a spus din nou că va demisiona după ce va primi hotărârea definitivă. Acesta a amintit că a fost achitat în primă instanță, susține în continuare că nu a avut "nici o implicație în acest caz" și că se gândește dacă va uza de căile extraordinare de atac pentru a contesta sentința de condamnare.

mircea

dr4qul4

Las si eu asta aici. E de pe 27 Aprilie.
Are totusi o scuza, in zona exista doar un simplu semn de interzis, si mai e si prost amplasat. Dar configuratia bretelei este previzibila si vizibilitatea era maxima.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

reed

Dominik

^^
Doamne cat de prost si deteriorata poate sa arate acea bretea, inclusiv carpelile de pe autostrada  :(
You're in Steelers Country

Liviu M