Siguranța circulației rutiere în România

Started by Ionut, December 14, 2011, 05:23:45 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

qsv

Pentru referinte - catalog de masuri pentru siguranta circulatiei in localitatile lineare:
http://documents.tips/documents/catalog-siguranta-circulatiei.html

cristi5

Faine poze! "Curba de la Paniceni" e household name in zona. Casc asa tare ochii acolo ca am recunoscut locul dupa casele din poze. Bordura ajuta oarecum daca soferul e atent... Dar pentru un SUV venit dinspre cluj (in panta in jos) cu sofer adormit, poate fi o trambulina minunata. Sau poate pun New Jersey pe mijloc? Ar fi loc?

cristi5

Bordurile alea pe mijloc imi amintesc de un accident (podul central din Stockholm, 2005) cu SUV trecut peste bordura mediana si ajuns pe contrasens. Se vede ca a cazut practic peste masina rosie (a omorat soferul), pentru ca bordura l-a proiectat in sus. De-atunci au pus acolo niste parapeti cat toate zilele.

(SUV-ul a acrosat un camion pe care il depasea prin dreapta si a derapat, deci a venit oblic spre bordura... ca in curba la Paniceni...)

iuli

La intrare in Giarmata m-a oprit un politist si un jandarm. Mi-au cerut actele mele si ale masinii si a zis ca le trece intr-o lista. Atat! Foarte amabil polististul.

Stie cineva de ce s-a facut acel filtru? Aveti vreo informatie sa fie si in alte parti?
-------------------

Watch my roadtrips
MyBlog

stangabriel

La mine in zona sunt dese asemenea filtre. Bucuresti- Prahova. De obicei politia din localitati, nu rutiera sau din orase mari. Isi fac norma. La tine de la sectie erau?

iuli

E ciudat ca erau la intrare in localitatea din periferia Timisoarei dar s-a prezentat ca fiind de la o sectie din oras. Si era si jandarmul care in masina si-a notat datele mele. Atat!
-------------------

Watch my roadtrips
MyBlog

adiarc

fac un apel pt schimbarea Codului Penal.....in primul rand asemenea specimene ar trebuii sa piarda PE VIATA,dreptul de a conduce...apoi bineanteles sa plateasca conf.legii.Din pct.meu de vedere ,cand omori oameni,baut fiind,nu mai trebuie sa fii cercetat pt ucidere din cupla

http://www.turnulsfatului.ro/2015/12/23/soferul-beat-care-omorat-trei-oameni-la-apoldu-de-sus-arestat-la-domiciliu/
"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura

stangabriel

Apropo de Dn68A. Am facut o perioada drumul o data la 2 saptamani si am putut fi atent la semnele de circulatie si sunt puse corect, mai ales cele care semnalizeaza curbele. Poti sa te increzi in semne. Sunt 3 etape de viteza cu care abordezi curba. Panoul de curba in triunghi, panouri succesive de curba periculoasa, si panoul de curba periculoasa. Daca le respecti, poti atinge o viteza medie buna.
O investitie in semnalizare e esentiala. Alta solutie nu e. Benzi in plus nu cred ca vor face, mult mai ieftin este o toaletare a vegetatie, am facut drumul tot anul si e diferenta mare vara fata de iarna. Vara nu vezi nimic de boscheti. Daca se curata, pare mai lat si ai vizibilitate in curbe mai mare.

Stiu ....vise....

adiarc

pe langa Sacel,si in Apoldu de Sus,avem o ingustare periculoasa,cica refugiu pt pietoni....mai degraba e rampa pt masini,care vor fii proiectate fix in pietoni

semnalizarea ingustarii....

se vede cat de murdara e bordura...imposibil de vazut in cond.de vizibilitate redusa......7

alo ?chiar trebuie sa aiba loc o tragedie ca sa luam masuri ?

momentan atat.
"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura

rizelgeorgel

Raspuns CNADNR referitor la cererea mea de a infiinta treceri de pietoni cu buton in Sangeorgiu de Mures, pentru a evita accidentele mortale ca cele de pana acum. Raspunsul este halucinant. Durerea in basca.  "Pentru realizarea unei treceri de pietoni semaforizate va fi necesara intocmirea de catre Primaria Sangeorgiu de Mures a unui proiect tehnic ce va fi aprobat de cnadnr sa, in care obligatoriu se va prezenta un studiu de trafic din care sa rezulte rezultatele calculului lungimii cozii de asteptare la culoarea rosie, timpii de asteptare si timpul de intarziere a traficului". CUM NAIBA DAI ASA RASPUNS?  (PS: Nu stiu sa postez poze pe forum, poate ma ajutati)

bgd77

Salut. Vezi tutorialul de aici pentru a pune poze: http://forum.peundemerg.ro/index.php?topic=73.0 (la "Cum pui o poza facuta de tine pe forum." si "Cum pui o imagine externa pe forum.").

danutzu_1069

Eu as zice... copacul criminal!
Sau... cine a pus copacu-n drum.. a fost un om nebun.
Lasind bascalia la o parte, scrie clar: neadaptarea vitezei la conditiile de drum

dr4qul4

Range rover facut bucati...spune tot despre viteza.....
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

danutzu_1069

Clar asta, dar si copac doborit. Si stim cu totii ca nu discutam despre copacei