Taxi & ridesharing de România

Started by Ionut, November 02, 2016, 07:04:52 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

rota

Aplicaţia Clever, care asigură servicii de transport alternativ şi taxi, va deveni în următoare luni Free Now, parte din grupul internaţional de mobilitate urbană Now, lansat de Daimler şi BMW în luna februarie a acestui an.

Schimbarea va permite pasagerilor din România să folosească o singură aplicaţie pentru a găsi soluţii de transport, în regim de taxi sau transport alternativ, în România şi în peste 100 de oraşe din nouă ţări europene în care grupul operează - Germania, Marea Britanie, Irlanda, Spania, Portugalia, Italia, Polonia, Austria şi Suedia.

Prima etapă a lansării Free Now în România va începe prin înrolarea şoferilor Clever existenţi din Bucureşti în noua aplicaţie, urmând ca într-o etapă ulterioară să aibă loc şi migrarea în alte oraşe în care Clever operează.

Aplicaţia va fi în curând disponibilă şi pentru pasageri, care trebuie să o descarce din magazinele de aplicaţii ale Apple şi Google după lansarea oficială. Ulterior, aplicaţia Clever va continua să fie operaţională pentru o perioadă de timp, după care va fi înlocuită complet de noua aplicaţie Free Now.

Sursa

voicul

Unii cred ca exagereaza cu preturile, dar e foarte bine pentru client  :D:

Incepând de astăzi vei găsi în București și în aplicația noastră mult așteptatele BMW i3 cu cele mai prietenoase prețuri. 🚗📣

Continuăm seria de vești bune profitând de această ocazie specială și vă anunțăm că Black Friday începe mai devreme anul acesta cu #SPARK.

Iată noile tarife pentru toată luna Noiembrie:
1 Leu/minut pentru Nissan Leaf și/sau BMW i3 și 240 lei pentru 24 ore
0.7 Lei/minut pentru Renault ZOE și 168 Lei pentru 24 ore.

Sa ne audcem aminte ca 1 minut cu trotineta Lime este 0.7 lei !!!

alecu26

Foarte aproape de preturile de inchiriere clasica de masini. Doar ca evident ai avantajul de a folosi fractionat.
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

Oprita7

Legea care a modificat OUG 49 a fost astazi promulgata astazi de Klaus Iohanis deci incepand cu publicarea in monitorul oficial (cam 1-2-3 zile de acum inainte) si pana pe 1 februarie se pot presta activitati de "ridesharing" ca si pana acum, fara autorizatii etc.

Intre 1 Noiembrie si data de intrare a legii in vigoare (2-3 zile de azi)s-au putut si se pot da da amenzi soferilor ce nu au actele scoase - lucru ce s-a si intamplat - ieri s-au dat vre 10-15 amenzi in cadrul unei actiuni organizate ieri in Bucuresti de catre Politia Romana, conform unui anunt de pe pagina de Facebook a Politiei.

voicul

Uber elimină din aplicaţie pasagerii care au un scor scăzut, inclusiv în România Compania Uber introduce noi măsuri de siguranţă cu scopul de a avea călătorii mai plăcute pentru utilizatori și șoferi.    Astfel, dacă până acum şoferii cu un comportament necivilizat, acum această măsura va fi aplicată şi pasagerilor.

Pentru șoferii parteneri, respectul pentru mașinile personale este una dintre cele mai importante valori, întrucât acestea reprezintă locul în care își petrec ziua de lucru. Chiar dacă majoritatea curselor se desfășoară fără incidente, există întotdeauna și mici evenimente neplăcute pentru șoferii parteneri. Tocmai de aceea, ca parte a Ghidului Comunității Uber, compania lansează un nou sistem de evaluare a șoferilor, care promovează un comportament standard respectat de toți cei care folosesc aplicația Uber - fie utilizatori sau șoferi parteneri.

https://www.economica.net/uber-elimina-pasagerii-care-au-un-scor-scazut-inclusiv-in-romania_176981.html

voicul

Cum circuli prin București fără să te coste nimic? Plătești cu un selfie

Pe cât de frumoasă este perioada sărbătorilor, pe atât de stresante sunt săptămânile dinaintea vacanței. Mai ales în București, în zona piețelor și a marilor centre comerciale. Zilele acestea șoselele sunt sufocate de mașini, așa că lasă stresul căutării unui loc de parcare în grija FREE NOW. Chemi o mașină, călătorești unde ai nevoie și plătești următoarea cursă cu... un selfie.

https://www.digi24.ro/stiri/economie/p-cum-circuli-prin-bucuresti-fara-sa-te-coste-nimic-platesti-cu-un-selfie-1233588

Oprita7

Exista si alta metoda, comanzi orice Uber, Bolt, Yango, Clever sau FreeNOw selectand plata cash iar pentru ca soferul nu iti va inmana bon fiscal la incasarea banilor atunci cursa este gratuita.

Conform Codului Fiscal daca nu iti este eliberat bon fiscal (nu chitanta, nu factura) la plata cash atunci nu se plateste serviciul :)

JohannDB

FREE NOW..... Și ăștia se ocupă de "nișe" ??

dr4qul4

sunt tot cei de la Clever... MyTaxi...Hailo.
Este compania infiintata de BMW si Daimler ca sa se bata cu Uber/Lift.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

voicul

Intr-un fel e bine ca romanii sunt fancy si tot ce zboara ... vor sa manance si ei.

A mai aparut un sistem de car sharing cu masini electrice.

Par cei mai ieftini de pe piata: 15ron/h sau 150ron/24h. Dar au si "Tarifele pe timp și distanță se cumulează." Nu inteleg inca care e pretul, ca pe FB zic altceva:
"Mașini electrice livrate la tine acasă pt 0.22ron/min (130ron/24h) + 0.5ron/km. Cu Teleport te deplasezi confortabil, ieftin si eco in București sau în afară. Împreună eliberăm străzile orașului de mașini parcate."
Si la 130 si la 150 /zi sunt tot cei mai ieftini.
Pe minut nu par asa ieftini.

Un avantaj major ar fi: "Livrarea inclusă" (care iarna, cand e frig, chiar este avantaj!)

Au doar ZOE, dar si asta tot masina electrica e.

Am vazut si o oferta - Bonus: 20 ron in luna ianuarie la prima cursa, dar nu mai stiu pe unde e.

https://goteleport.ro/

----
Dar leagt de gratuitati: eu inca nu am folosit Espark-ul, care dadeau vreo 30 de ron. Nu au harta unde ma duc eu si deci folosesc Pony  :D

rota

Free now este prima aplicaţie care anunţă că a primit aviz tehnic devinitiv de la Guvern ca operator al platformei de ridesharing

Free now (Clever), controlată de Daimler şi BMW, este prima aplicaţie de mobilitate activă pe piaţa locală care anunţă că a primit aviz tehnic permanent pentru ridesharing de la Guvern, pentru a funcţiona ca operator al platformei digitale de transport alternativ.
Sursa

rota

Citylink este un nou serviciu de car sharing în București

Citylink s-a lansat azi în București, cu o flotă de 150 de Toyota Yaris și Corolla Hybrid. Este un serviciu de car sharing, adică închiriezi mașina cu telefonul și o conduci tu, plătind la minut și kilometru parcurs, un concurent pentru Spark și GetPony și eGO

Prețul minim pe o cursă este de 10 lei și se va aplica indiferent de timpul trecut sau distanța parcursă.

Preţul pe timpul scurs de la închirierea autovehiculului este de 0,6 lei/min.
Preţul pe distanţa parcursă este de 0,8 lei/km pentru autoturismele Toyota Yaris Hybrid si de 0,99 lei/km pentru autoturismele Toyota Corolla Hybrid.

Prețul perceput cât timp autoturismul este parcat este de 0.15 lei/min pentru primele 120 min iar după depășirea acestui interval de timp prețul va fi de 0.6 lei/min.

Prețul pentru o zi (24 de ore de la momentul închirierii) este de 140 lei pentru autoturismele Toyota Yaris și de 170 lei pentru autoturismele Toyota Corolla, şi se aplică după scurgerea unui timp de 240 min de la închirierea autovehiculului sau după parcurgerea unei distanțe de 50 km.
Sursa

voicul

Nu imi e clar cum e situatia aici, dar eu presupun ca platesti si timp si km. Adica nu e una sau alta, ci amandou, in functie de cat au fost excursia.

Oricum concurenta e buna si e de apreciat ca se variaza masinile. O sa am noi jucarii de condus.  :lol:

voicul

Pe scurt ce inseamna sa folosesti car-sharing, folosit intensiv - peste 400 de minute.

1. Problema principala e ca ti se ia masina! Este frustrant si oribil. Am ramas de vreo cateva ori fara masina.
Norocul mare este ca nici "iarna nu mai e ca iarna" si ca am gasit mereu masini in raza de maxim 15 minute.
DAR cand ai treaba si stii ca ai lasat masina jos, dar ea nu mai este jos si adaugi 15 minute + alte minute extra din schimbarea traseului, e neplacut.
Cu 3 aplicatii cat sunt acum in B ... se rezolva si problema distantei, dar e neplacut!

2. E ca in excursie, ca iei de toate la tine: ochelari, parfum, servetele, cablu de incarcat telefon, pungi ... Noroc ca geaca de iarna are multe buzunare, dar sa cari lucrurile astea, nu e simplu.
In plus uiti! Am uitat ochelarii acasa odata. Conduc fara probleme si fara iei, dar mi-au obosit ochii mai repede.

3. Time is money. Daca nu intelegi conceptul, inchiriaza masini cu minutul.

4. E scump. Deci costa mult comparativ cu a detine o masina de pana in 5000 de euro.
In mod normal cu masina mea de 11 ani am costuri de 20 - 25 ron, dus intors.
Cand am vazut prima cursa 50 de ron, doar dus ... uaaa. Eu am platit efectiv mult mai putin ca am prins un discount baban, dar:
50 vs 20 dus-intors.
Noroc cu sarbatorile si trafic lejer in B. Dupa socul initial am reusit, dar am calculat momentele cand am mers, sa am si curse sub 50 de ron dus - intors.
Deci costa, dar trebuie sa fiu corect:
Cost de masina de 11 ani vs. cost de masina cu 100+ km. Atat avea masina 100+ de km!
Nu prea poti compara.

5. Parcarea devine un stres. 1 - 2 minute in plus la parcare si uite in toata aventura cum am dat vreo 20 de ron doar ca m-am invartit sa parchez. Si am gasit foarte repede locuri de parcare.

6. Aplicatiile merg bine, dar nu sunt perfecta. Cred ca adunat am sa le reprosez vreo 10 ron aiurea. Ce mentionez cu asta: trebuie sa te astepti ca exista aceasta posibilitate.

7. Schimbarea masinilor presupune reglat de scaun si oglinda la greu. Plus ca modelul vechi nu e ca cel nou - alte butoane, alt schimbator de viteza. De la tip de masina la tip de masina, e total altceva. Desigur, pe banii tai, te prinzi repede. Adica eu m-am prins de ce si cum, dar pe banii mei.  :lol:
Poate fi neplacuta situatia asta.

8. Uiti ceva in masina ... te va costa sa il iei inapoi (deschizi alta cursa). Asta daca mai gasesti masina unde ai lasat-o.
DECI mare atentie la acest aspect!

Astept cu nerabdare alte discounturi, ca altfel pentru mine nu renteaza costurile.