Taxi & ridesharing de România

Started by Ionut, November 02, 2016, 07:04:52 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

voicul

Eu stiam ca e 1.3 tarif la Uber. La Taxify era in 2017 1.1.
La 1.1 se aplica reducerea?

Cristi N

Ultima cursa a fost de 7.3 km pentru care a venit 9.3 lei, au mai adaugat timpul 2.2 lei si 1.3 lei tariful de pornire. In total 12.8 pe care i-au inmultit cu 50%.  :o

Partea naspa la ambele, TaxiFy si Uber nu e clar daca ai tarif dinamic si cat este. Cativa prieteni au avut niste experiente cam neplacute, cursa de la Sudului la Otopeni - 100 lei.

voicul

Pai si cu taxiul ar fi fost vreo 70 - 80.
Eu am dat 37 din centru - Victoriei pana la Otopeni. Inca jumatate de oras (trafic, stat) nu ar fi mult (nu ca ar fi putin :) )

dr4qul4

taxiul e 50-60 lei de la Sudului la Otopeni.  Uber, in mod normal e tot pe acolo. Dar uneori, mai apar si suprize desi la estimare totul pare ok.
Nu stiu unde ati vazut voi 1.3 lei pe km. In curand vor creste si ei tarifele odata cu taximetristii.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

voicul

Mai e o chestie: dupa 15 km Uber mareste tariful. De la Sudului pana la Otopeni sunt peste 15 km.

Ionut

Călătoria cu taxiul în București se scumpește

Călătoria cu taxiul prin Bucureşti se scumpeşte cu 30 de bani, la toate companiile. De la 1 noiembrie, taximetriştii vor cere aproape 2 lei pe fiecare kilometru parcurs în timpul zilei şi cu minim 30 de bani mai mult, în timpul nopţii. Unii operatori practică deja noile tarife. Principalele motive invocate de sindicatul taximetriştilor sunt preţul carburanţilor şi majorarea salariilor. Este doar prima etapă de scumpire. Administratorii companiilor de taxi vor preţuri şi mai mari în perioada următoare.

Digi24

Ionut

Nemţii au mai adus 1 mil. euro la Clever Taxi

,,Asociatul unic al societăţii a decis următoarele: 1. Majorarea capitalului social al Societăţii. 1.1. Se aprobă majorarea capitalului social al Societăţii, prin emiterea unui număr de 555.000 noi părţi sociale, după cum urmează: 1.1. - 5.550.000 RON - a fost plătită ca majorare de capital social al Societăţii de către Intelligent Apps GMBH, prin emiterea a 555.000 părţi sociale, cu o valoarea nominală de 10 RON fiecare. 1.2. Părţile sociale nou-emise conform punctului de mai sus au fost subscrise şi plătite în cash de Intelligent Apps GMBH. Ca urmare a acestei majorări de capital social, capitalul social total al Societăţii va fi de 9.050.760 RON, împărţit în 905.076 părţi sociale, toate deţinute de Intelligent Apps GMBH", potrivit sursei citate.

ZF

Ionut

Uber se pregăteşte pentru listarea la bursă. La cât ar putea fi evaluată compania

Compania Uber Technologies ar putea fi evaluată la 120 de miliarde de dolari dacă va deveni publică, anul viitor, conform unei recente propuneri făcută de unele bănci americane, anunţă Wall Street Journal, citând surse apropiate chestiunii. Aceasta este o creştere importantă de la cea mai recentă evaluare a companiei, la 76 de miliarde de dolari, în urma inveestiţiei de 500 de milioane de dolari făcută de Toyota Motor Corp în august. Anterior au apărut informaţii conform cărora Goldman Sachs şi Morgan Stanley sunt fruntaşii posibilei oferte publice iniţiale a companiei.

Uber şi compania rivală Lyft se pregătesc pentru listarea la bursă, anul viitor. Uber l-a angajat pe Nelson Chai în funcţia de director financiar în august, acoperind un post care a fost liber o bună perioadă de timp şi netezind calea spre o ofertă publică iniţială. Uber nu a comentat informaţiile din Wall Street Journal.

Mediafax

dr4qul4

Eu astept o regula UE prin care companiile sa fie obligate sa ofere aceeasi calitate a produselor si serviciilor in toate statele UE in care activeaza.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

Ionut

Uber introduce un ,,buton de panică", alerte de viteză şi un centru de siguranţă pentru clienţii şi şoferii companiei

Uber a anunţat astăzi lansarea unui "Kit de instrumente pentru siguranţă", care va fi disponibil în următoarele săptămâni pentru pasagerii, şoferii şi curierii care folosesc aplicaţia în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. Kitul va introduce funcţii noi prin care compania îşi propune să crească nivelul siguranţei şi al transparenţei, potrivit anunţului Uber. Astfel, în aplicaţie vor apărea funcţii noi, care vor fi introduse în kitul de instrumente pentru siguranţă a şoferilor şi utilizatorilor:

,,Butonul de panică" este pentru Asistenţă 112 - La apăsarea lui, pasagerii şi şoferii/ curierii se pot conecta direct cu serviciul pentru situaţii de urgenţă Contacte de încredere - pasagerii îşi pot alege 5 prieteni sau membri ai familiei ca fiind "contacte de încredere" şi, printr-o apăsare de buton, pot să distribuie detaliile despre cursă, pe care le pot personaliza uşor din secţiunea "Configurează contactele de încredere". Centrul de siguranţă - Un hub cu informaţii despre siguranţă, unde utilizatorii găsesc detalii despre funcţiile-cheie de siguranţă existente în aplicaţie,  inclusiv informaţii despre serviciu de suport 24/7, detalii despre şofer şi maşină, urmărirea cursei prin GPS, rating şi sistemul de feedback. Alerte de viteză - O opţiune ce reaminteşte şoferilor şi curierilor să păstreze o viteză sigură, în limitele legale.

Uber a mai introdus în ultima perioadă o serie de schimbări, printre care opţiunea ,,Trimite detaliile cursei", limitarea orelor de condus.

ZF

Ionut

O nouă lege pentru serviciile de ridesharing: Platforme ca Uber sau Taxify vor fi impozitate în România pe cifra de afaceri și vor trebui să raporteze Fiscului toate cursele intermediate

Partidul de guvernământ va depune la Parlament un nou proiect de lege privind autorizarea platformelor online de ridesharing, precum Uber sau Taxify, prin care va fi propusă impozitarea acestor companii în România în raport cu cifra de afaceri. Platformele vor trebuie să raporteze Fiscului toate cursele operate de șoferi, astfel încât să fie prevenită evaziunea fiscală. Potrivit informațiilor Profit.ro, proiectul pregătit de putere va impune condiții similare firmelor de taximetrie pentru șoferii și automobilele folosite în activitatea de ridesharing, sub aspectul autorizării pentru transportul de persoane și siguranței rutiere. De asemenea, pentru platformele online va trebui să existe un proces de autorizare ca activități conexe celor de transport.

Profit.ro

voicul

Si desi pana acum aceste firme faceau evaziune fiscala la greu KULMEA Uber a platit impozite mai mult decat TOATE firmele de taximetrie! !!!  :yikes:

dr4qul4

@voicul, ce spui tu e fake news lansat de Uber care nu a inclus in calcul licentele de taxi, impozitele si taxele platite de colaboratori!
Foarte bine ca se doreste reglementarea taximetriei prin aplicatie. In toate tarile civilizate exista astfel de reglementari.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

alexandru_m

@dr4qul4, tu ai citit ce ai scris inainte sa postezi?

In afara de lincente, unde ai dreptate, restul ce legatura au cu discutia? Colaboratorii au raspundere separata. Daca vrei sa faci o comparatie fa intre colaboratorii de Uber cu cei de firme de taxi, nu amesteca varza cu capra.

Si inca ceva, vezi ca acum cateva zile a fost o razie cu urmari interesante. Poate arunci un ochi sa vezi cum e treaba cu "licentele" alea, cu starea tehnica a masinilor, etc. Plus ca as fi interesat sa aflu cati dintre soferii aia licentiati stiu macar adresa unde se dau examenele

dr4qul4

Eu cred ca trebuie sa gandesti singur si sa nu mai crezi toate povestile debitate de cei care le fac marketing.
Uite aici un articol care le demonteaza aberatiile, dar poti verifica informatiile si pe ministerul de finante
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist