Taxi & ridesharing de România

Started by Ionut, November 02, 2016, 07:04:52 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Ionut

Afacerile Clever Taxi s-au dublat în 2017, anul preluării de către grupul german Daimler, firma a intrat însă pe pierdere

Clever Tech, care a dezvoltat aplicația mobilă pentru comenzi de taxi Clever Taxi și parte a grupului german Daimler, proprietarul Mercedes Benz, a înregistrat în 2017 o cifră de afaceri de 3,48 milioane de lei, în creștere cu 111,5% față de anul precedent. După un câștig de 102.321 lei în 2016, firma a intrat anul trecut pe pierdere, cu un minus de 620.824 lei. Numărul salariaților a crescut cu 41,2%, la 24.

Profit.ro

Ionut

Uber a înregistrat un brevet pentru recunoașterea automată a clienților aflați sub influența alcoolului

Compania americană încearcă să se folosească de datele furnizate de smartphone pentru a face diferența între un om lucid și unul care se află sub influența băuturilor alcoolice. Apelând la coordonatele geografice în concordanță cu anumiți parametrii de folosire ai telefonului care diferă de cei normali precum unghiul la care utilizatorul înclină telefonul, viteza și acuratețea cu care scrie și interacționează cu elementele grafice de pe ecran sau rata de rostire a cuvintelor, telefonul poate indica dacă utilizatorul a consumat alcool.

Profit.ro

Ionut

Cum pot câştiga mai mulţi bani şoferii Uber? Compania intră ,,în rândul lumii" şi încurajează şoferii să treacă spre maşini electrice

Şoferii Uber care folosesc autovehicule electrice pot primi mai mulţi bani, în urma unui proiect pilot prin care compania încearcă stimularea circulaţiei maşinilor electrice, potrivit TheVerge. Compania americană a anunţat marţi implementarea programului pilot, pe o durată de un an, prin care oferă stimulente şoferilor cu scopul de a atinge cinci milioane de călătorii cu maşinile electrice, în următoarele 12 luni. ,,Până când nu vom putea oferi o formă mai eficientă de mobilitate, vom oferi o soluţie bună de care oraşele au nevoie. De asta am încorporat şi bicicletele. De aceea lucrăm cu tranzitul. De aceea ne-am concentrat pe electrificare".

ZF

horyatm

Uber a obținut o nouă licență de operare în Londra, pentru 15 luni

Uber a obţinut marţi o nouă licenţă de operare în Londra, dar doar pe termen de 15 luni, un judecător constatând că serviciul de transport oferit prin intermediul aplicaţiei de smartphone-uri a făcut schimbările necesare, după ce o solicitare anterioară i-a fost respinsă anul trecut, transmite Reuters, citată de news.ro.

În septembrie anul trecut, Transport for London (TfL) a refuzat că acorde companiei din Silicon Valley o licenţă de operare pe termen de cinci ani, pentru că nu raportează în mod corespunzător fapte penale grave şi nu verifică şoferii. Judecătorul Emma Arbuthnot, de la Westminster Magistrates Cour, a decis că Uber poate să îşi desfăşoare activitatea în Londra în baza unei licenţe de 15 luni, în condiţii stricte.

Uber a admis că decizia TfL de a nu îi acorda licenţa anul trecut a fost una corectă, dar a insistat că schimbările făcute în politica sa şi în privinţa angajaţilor justifică acordarea licenţei pe termen scurt, pentru a dovedi că s-a schimbat. Avocatul TfL a arătat că cheltuielile de judecată, care vor fi suportate de Uber, vor fi de 425.000 de lire sterline (562.487 dolari).

HotNews

dr4qul4

Uber interzis in Cluj!
Decizia e in prima instanta si va fi contestata, dar probabil va urma un val de procese si interdictia va fi extinsa la nivelul tarii.

Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

voicul

Articolul e din 2017, spre ca mai exista serviciul:
Car sharing in Iasi cu masini electrice: https://caby.ro/

CABY, primul serviciu de car sharing din România cu maşini exclusiv electrice

CASA AUTO a lansat la Iaşi primul serviciu de car sharing din România care va utiliza exclusiv vehicule electrice. Casa AUTO este parte a Grupului Tester, unul dintre cele mai importante grupuri de companii din judeţul Iaşi, distribuitor pentru 10 mărci auto, deţinător al mai multor clădiri de birouri de clasă A şi al unui parc logistic. Iată cum funcţionează CABY: flota de maşini electrice va fi distribuită în întregul oraş; după un pas unic de înregistrare pe www.caby.ro, utilizatorii vor putea închiria maşinile de la unul dintre cele 5 puncte de încărcare şi le vor folosi atât timp cât au nevoie, autonomia  între 120 si 300 de km fiind optimă pentru utilizarea urbană de zi cu zi.    Pe măsură ce se va extinde, CABY îşi propune să asigure vehicule disponibile mereu, în toate zonele oraşului, astfel încât să fie accesibile oricui, la doar câteva minute de mers pe jos. Clienţii pot beneficia de maşină cât timp doresc, chiar dacă se opresc pentru cumpărături, vizite sau întâlniri, iar odată ce călătoria este încheiată, aceştia pot parca maşina oriunde pe raza oraşului. Localizarea vehiculelor în oraş şi accesul la acestea se fac foarte simplu, prin intermediul aplicaţiei de mobil.    CABY implică vehicule mici, electrice, pentru a contribui la descongestionarea traficului din marile oraşe şi la îmbunătăţirea calităţii aerului pe care îl respirăm.  ,,Ne pasionează maşinile şi ne preocupă modul în care acestea îi ajută pe oameni. Ne dorim ca oamenii să călătorească mai simplu, mai plăcut şi mai eficient în oraşe fără poluare. Pentru aceasta am creat CABY, un concept modern în România, menit să ne facă tuturor călătoriile din oraş mai plăcute şi mai simple", declară Bogdan Piţigoi, preşedintele Grupului Tester, din care face parte Casa Auto.

Citeste mai mult: adev.ro/pbblu8

frunzaverde

^
Mi se pare absurd de scump. Iesi mai ieftin cu taxiul/Uber-ul, si acolo conduce altcineva.
Cand esti amenintat cu ban permanent pentru ca ai criticat pozitia publica a unui politician, nu se mai poate numi conversatie sau forum, ci campanie electorala. Imi pare rau, dar din pacate, sunt nevoit va urez la revedere!

voicul

Dupa mine masinile sunt oribile. Degeaba e pe moka (ceea ce in cazul de fata nu este) daca te plimbi cu trabantul.

Ar ajuta sa aiba plan tarifar pe 30 de minute, mai ales pentru Iasi. Rareori ai nevoie de o masina sa o conduci 1h. Drept urmare sa dai 56 de ron ca sa mergi 15 minute adica vreo 4 -5 km - adica vreo 10 - 15 ron cu taxi-ul ...
Poate doar asa odata ca sa zici ca te-ai plimbat cu o masina electrica.

cristi5

Mi-a spus un sofer de Uber la Cluj ca are clienti care au renuntat la masina si umbla numai cu Uber.

Daca e adevarat, o fi comoditatea de a nu umbla cu bani... sau cu taxi in general, cu tot ce implica asta.

tom_sawyer

Uber România, profit de 453.000 lei, la afaceri de aproape 7 milioane de lei în 2017

Profitul Uber România, companie care oferă prin intermediul unei aplicaţii mobile un serviciu de transport alternativ celui de taxi, s-a triplat anul trecut, de la 155.816 lei la 453.554 lei, potrivit bilanţului depus la Ministerul de Finanţe. De asemenea, afacerile au crescut anul trecut cu 55% faţă de anul precedent, de la 4,51 milioane de lei la 6,99 milioane de lei.

În România, compania americană are peste un milion de clienţi, cei mai mulţi fiind din Bucureşti, în timp ce la nivel mondial, Uber a depășit pragul de 10 miliarde de curse în luna iunie a acestui an.

Uber este liderul pieţei de ride sharing din Capitală, cu câteva mii de şoferi parteneri activi şi sute de mii de pasageri care au efectuat cel puţin o cursă, potrivit datelor companiei.

La nivel global, Uber a pierdut 4,5 miliarde de dolari în 2017 de la 2,8 miliarde dolari în 2016, la o cifră de afaceri de 7,4 miliarde dolari.

economica.net

voicul

Eu de asta tot amana sa imi cumpar/schimb masina: astept sa ne prinda viitorul!

Este un "airbnb", dar pentru masini:

https://turo.com

Poti sa iti listezi masina personala  :), acum cat nu ai concurenta.

voicul

S-a marit flota EGO - 21 sunt doar in poza disponibile.
Nu am cautat un comunicat sa vad exact ce si cum, dar initial erau 20 in flota.
Par mult mai accesibile acum.