Taxi & ridesharing de România

Started by Ionut, November 02, 2016, 07:04:52 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

voicul

#180
Concurenta Pony - Sharetoo



http://0-100.hotnews.ro/2018/02/06/sharetoo-ce-este-si-cum-functioneaza/

L.E - E doar pentru companii, dar pare ca daca compania are contract cu ei, tu ca angajat, poti inchiria masina si pentru interesul tau personal.

voicul

Azi, vineri, zici ca au dat cu aer curat in tot B: putini au curajul sa iasa pe strada! :)

De mult nu am vazut orasul asa de gol. Am gasit spre exemplu un bulevard cu 2 benzi. El era cu 2 benzi, dar azi nu era blocata banda 2 cu masini parcate. Deci locuri de parcare garla, masini pauza, oameni pauza.
Decat la mall-uri - acolo trafic: stai si 2 ori la acelasi semafor.

Evident ca asta se intampla ca multi au plecat, DAR eu scriu din alt motiv:
Sa speram ca (chiar si in RO): UBER, taxi, transport-ul in comun, vehiculele autonome SI mai ales CAR-Sharing vor face ca traficul asta sa fie normalul.
Asta conform studiului in care, pana in 2030, se vor reduce numarul de autoturisme cu 150 milioane in USA si UE.

AdrianB1

@voicul: Decat ce?

On topic: in Manila Uber functioneaza mult mai bine decat taxiurile, e de 2-3 ori mai ieftin daca esti strain, cu singura problema ca dintr-un motiv neelucidat noaptea cu Uber nu sunt masini disponibile. Dupa 8-9 greu gasesti ceva, la 12 noaptea sigur nimic. Dar in timpul zilei, chiar e ok.

In Bucuresti nu prea folosesc Uber, asa ca nu stiu disponibilitatea, dar taxiurile de IF sunt o ciuma.

TibiV

Taxiurile din Bucuresti sunt o ciuma, indiferent de ora... :(
Despre soferii lor - nu are rost sa deschid subiectul,,, Va duce doar la postari cu multe cuvinte inadmisbile pe forum...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

voicul

@AdrianB1 Nu inteleg ce ma interbi/la ce te referi.

dragos76

@voicul: ai spus "decât la malluri". Mă/te întreb și eu, ca și AdrianB1, "decât ce"?

voicul

Doar la mall-uri era lume/aglomeratie.
Si probabil nu se va schimba nimic in urmatoarele 2 zile: liber in oras, aglomerat la mall-uri.

dr4qul4

,,Statele membre UE pot interzice și sacționa penal activitățile de transport ilegal, în contextul cazului Uber Pop, fără a fi notificată Comisia Europeană", arată Curtea de Justiție a Uniunii Europene, potrivit Reuters.

QuoteCe spune Curtea de Justiție a UE
Societatea franceză Uber France furnizează, prin intermediul unei aplicații pentru smartphone, un serviciu denumit Uber Pop, prin care pune în legătură conducători auto neprofesioniști care utilizează propriul vehicul cu persoane care doresc să efectueze deplasări urbane. În cadrul serviciului furnizat prin această aplicație, societatea menționată stabilește tarifele, încasează prețul fiecărei curse de la client (înainte de a achita o parte din acesta conducătorului auto neprofesionist al vehiculului) și întocmește facturile.


Mi se pare mie sau e aceeasi situatie ca si la noi?
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

Ionut

Taxify, concurentul Uber, deschide un centru de inginerie software în București și angajează programatori

Compania estoniană Taxify OÜ, dezvoltatoarea și operatoarea aplicației de ride-sharing omonime, concurenta Uber, va deschide un birou în București, care va servi drept centru de inginerie software, unde vrea să angajeze 50 de programatori, în următoarele 6 luni. Echipa din București va fi o unitate independentă de dezvoltare ce se va concentra asupra domeniilor de bază ale Taxify precum algoritmi de rutare, hărți, geolocație și știința datelor. Biroul din București, situat în zona Eroilor, va fi un centru de inginerie software și are potențialul de a deveni unul dintre cele mai mari sedii Taxify din lume. Compania are în prezent aproximativ 500 de angajați la nivel global.

Profit.ro

Ionut

Bucureştenii pot comanda mâncare prin intermediul Uber Eats de la peste 100 de restaurante

Compania americană Uber, cunoscută pentru serviciul de transport alternativ taxiurilor disponibil pentru utilizatorii de smartphone-uri, a lansat oficial în România şi aplicaţia pentru comenzi online de mâncare Uber Eats. Astfel, începând de ieri, locuitorii din Bucureşti pot face comenzi online de mâncare prin intermediul aplicaţiei Uber Eats sau direct pe site-ul Uber Eats de la peste 100 de restaurante din Capitală. Printre acestea se numără restaurante cunoscute precum restaurantele din grupul City Grill (Trattoria Buongiorno, Restaurant Pescăruş, City Grill, Hanu' lui Manuc şi Hanu' Berarilor), Pizza Bonita, Pep&Pepper, Japanos sau El Torito, dar şi restaurante mai mici ca Simbio, Atelierul de Tarte, BurgerVan, Finca by Alioli sau Fish House.

ZF

Ionut

Proiect-pilot în Capitală de transport gratuit cu taxiul al persoanelor cu dizabilități motorii

Persoanele cu dizabilități motorii vor beneficia de transport gratuit în regim taxi în cadrul unui proiect pilot desfășurat pe un an realizat de Primăria Capitalei împreună cu o organizație neguvernamentală, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat joi în ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB). Astfel, Abilitaxi va asigura transport gratuit cu patru mașini speciale celor care folosesc scaune rulante în București, urmând ca accesul la acest serviciu să se facă prin programare prin dispecerat cu cel puțin 48 de ore înainte.

,,Abilitaxi dorește să faciliteze deplasarea persoanelor cu dizabilități, în condiții speciale de siguranță și confort, în mijloace de transport adecvat adaptate nevoilor acestora, ajutându-i să ducă o viață independentă în cadrul familiei și comunității respective, și în mod indirect să se reintegreze în societate", se arată în proiectul de hotărâre privind aprobarea acordului de asociere dintre Direcția Generală și Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB) și Asociația Re-Start Cauză Bună, pentru implementarea în comun a proiectului pilot Abilitaxi.

Profit.ro

tom_sawyer

#191
Guvernul vrea să scoată din piaţă aplicaţiile de taxi fără dispecerat şi serviciile precum Uber şi Taxify

Aplicaţiile precum Clever Taxi, Star Taxi, servicii ca Uber şi Taxify ar putea fi scoase din piaţă printr-o Ordonanţă de Urgenţă.

Proiectul ordonanţei publicat de Ministerul Dezvoltării susţine că "din cauza acestor aplicații taxi, concurența pe această piață este denaturată".

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a publicat proiect de ordonanţă de urgenţă a Guvernului privind modificarea Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.

startupcafe.ro

Nota de fundamentare OUG: https://www.scribd.com/document/379764750/Nota-Fundamentare-OUG-Taxi#from_embed

dragos76

Incredibil... eu zic să interzică dispeceratele la care apelul nu se face de la un telefon fix. Eventual și cu disc, nu cu tastatură.
Suntem în secolul 21, e normal să poți apela la servicii publice de transport folosind tehnologia de acuma, să nu ai neapărat nevoie de un operator uman.  Chiar asta e problema? Dacă cei de la Uber își pun un dispecer în schemă, dintr-o dată ar fi în legalitate, și ar concura în aceleași condiții cu serviciile clasice de taximetrie?

dr4qul4

Daca isi fac dispecerat recunosc ca sunt firma de taximetrie si trebuie sa lucreze doar cu soferi atestati.
Sunt curios daca vor introduce si licenta de transport persoane fara drept de ridicare din strada.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

dragos76

Nu, se pare că ținta acestui demers nu e Uber, ci aplicația Clever. Detalii aici