News:

.

Main Menu

Agricultura in Romania

Started by Ionut, November 01, 2016, 08:01:17 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

TibiV

Imi cer scuze ca ma ba pe un topic pe care nu il stapanesc...

Dar pe Daea l-am si intalnit...

Omul poate fi acuzat de orice (mai ales de faptul ca este in partidul in care este...)
Dar nu este prost.
Oaia lui Daea si cormoranul din piscina vor ramane in analele istoriei....

Dar macar Daea este unul dintre putinii care vor sa faca ceva si care sunt sinceri....

Iar analizand toata presa... Da, toti ne-am amuzat de OAIE. Si de cormorani...
Dar in fiecare dintre subiecte a existat un "sambure de adevar".


Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Harry

Și în județul Galați a început activitatea de irigat. În Câmpia Covurlui, s-a pornit stația SRP 1 Vânători, care repompează apa din Canalul Magistral Lunca pentru o suprafață de 68.000 ha. S-au umplut cu apă peste 18 km de canal.


Harry

S-a pornit stația de repompare Nedeia 2, din cadrul Amenajării Nedeia Măceșu, judetul Dolj. Aceasta deservește o suprafață de 35.000 ha.

Harry

S-a pornit stația de repompare SRP II Pisc, din cadrul amenajării Terasa Brăilei, ca urmare a demarării campaniei de irigat în județul Brăila. Aceasta deservește o suprafață de peste 22.000 ha.

rota

Să-l mute pe Daea la Transporturi!  :lol: :lol:

Cristi N

Harry am vazut in posturile tale ca o multime de statii de (re)pompare au fost pornite. Statiile astea sunt din categoria celor care fusesera abandonate de 10-20 de ani si acum au fost reparate, utilate, etc. sau sunt din categoria celor care erau ok si sunt pornite in fiecare primavara? A doua intrebare ar fi legata de pretul apei/curentului, stiu ca in trecut multi fermieri se plangeau ca e prea scump sa irige si la final nu isi scot banii din ce recolteaza. Acum care este situatia, cand tragi linie iese o valoare pe plus sau a intervenit statul prin subventii, etc?

Harry

Statiile sunt reparate, uneori chiar reconstruite, altele sunt retehnologizate. Cat despre pret sincer nu am idee.
In alta ordine de idei niste cunostiinte din zona cresterii pasarilor, de aici din Dobrogea mi-au zis ca estimeaza ca la anul se va ajunge la 1 milion de capete , moment in care vor pune toti bani pt construirea unui abator pentru pasari ca sa poata intra in hypermarketuri.

TibiV

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Ionut

România are producţii istorice de cereale, cele mai mari din Europa, dar Vestul ne bate la randament

Recolta totală de cereale a României s-a ridicat anul trecut la 31,1 milioane de tone, cu 4 milioane de tone mai mare decât în 2017 şi cea mai mare din istoria ţării, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică. România a devansat, aşadar, principalele state producătoare din Europa la producţia anumitor cereale. Producţia de porumb a României s-a ridicat anul trecut la nivelul record de 18,3 milioane de tone, la o suprafaţă cultivată de 2,3 milioane de hectare. Însă în ceea ce priveşte randamentul, România a înregistrat o producţie de 7,74 tone de porumb la hectar. Spre comparaţie, Franţa, al doilea mare producător de porumb, a avut un randament de 8,79 tone de porumb la hectar. Germania, pe locul trei în clasament, a înregistrat un randament de 8,14 tone de porumb la hectar.

Detalii/cifre in Adevarul

TibiV

#114
Anul asta o vom lua "in barba". Sau, mai corect, in stomac...
Nici productii istorice, nici randament.
Vremea este minunata - pentru santierele de autostrazi. Dar acolo cam lipsesc muncitorii...
Pentru agricultura - JALE MARE !

Vedeti postarile lui Harry cu pornirea instalatiiilor de irigatii...
Mai oameni buni, suntem in aprilie!
(Si au pornit primele instalatii inca din martie! )
Ce naiba facem in iunie-iulie-august?!?!....

Poate terminam niste autostrazi "in avans", dar orice vizita la piata ne va ustura rau la buzunar...
Simpla mentiune a "schimbarilor climatice" nu tine de foame. Poate nu de foame, dar de compensat in alta parte. Cum ar fi un plin pentru a merge in week-end la plaja/pescuit/lenevit pe malul lacului....

Recunosc, acum sunt carcotasul "nici asa nu e bine, si asa este rau"... :(
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Ionut

Noua revelaţie a lui Daea în agricultură: sparanghelul. Planta va fi vândută în şapte supermarketuri din România

Ministrul Agriculturii Petre Daea a participat, joi, la inaugurarea primei recolte de sparanghel din România, în judeţul Giurgiu, în urma unei invstiţii în valoare de 2 milioane de euro. Cultura de sparanghel se întinde pe o suprafaţă de 170 de hectare, dintre care peste 35 de hectare cu sparanghel alb, iar restul verde. Sparanghelul va fi vandut în şapte supermarketuri din România, printre care Carrefour, Kaufland, Selgros, Metro, dar şi în restaurante franţuzeşti, precum şi pe pieţele din Germania. Proprietarul care a investit 2 milioane de euro în cultură este germanul Joseph Jacobs, a carui familie se ocupă cu cultivarea sparangherului de 70 de ani.

Mediafax

Ionut

Mari companii arabe, dispuse să investească o jumătate de miliard de dolari în agricultură. Ce terenuri i-au atras în România

Cel mai mare trader de cereale din Orientul Mijlociu s-a arătat interesat să achiziţioneze mari suprafeţe de terenuri în ţări din regiunea Mării Negre, după ce anul trecut a făcut cea mai mare tranzacţie în sectorul agricol din România, achiziţionând cu peste 200 de milioane de euro o companie agricolă. Saudi Agricultural and Livestock Investment Company (SALIC), parte a fondului public de investiţii al Regatului Arabiei Saudite, a achiziţionat pentru suma de 38 de milioane de euro ferma Baladjie Pty din Australia, mai precis 200.000 de hectare de teren agricol şi un efectiv de 40.000 de ovine rasa Merinos, potrivit Bloomberg.

Adevarul

Harry

S-a pornit SPA Mânjești din cadrul Amenajării de irigații Mânjești - județul Vaslui, ce deservește o suprafață de 595 de hectare.

.AMENAJAREA DE IRIGAŢII MÂNJEȘTI (VS) Suprafaţa amenajată: 595 ha; Nr. OUAI înfiinţate: OUAI Mânjeşti; - Obiective reabilitate: Staţii de pompare de bază: SPA Mânjeşti; Conductă de refulare; L = 1.260 m; Conductă de aspiraţie; L = 80 m.

Harry

Un vin interesant, made in Dobrogea de catre Alira. Tribes e singurul vin kosher facut in Romania, se exporta in Israel.


Ionut

Cine primeşte cele mai mari subvenţii din agricultură. Arabii, pe primul loc

Cei mai mari zece beneficiari de subvenţii din agricultură, cu activităţi atât în sectorul vegetal, cât şi în cel zootehnic, au încasat anul trecut 30 de milioane de euro de la stat. Beneficiarul celei mai mari subvenţii a fost SC Agricost SA, cumpărată anul trecut de arabi. Topul subvenţiilor este completat de SC Intercereal SA din Ialomiţa, cu 4,7 milioane de euro, SC Maria Trading SRL din judeţul Călăraşi - 2,32 milioane de euro, SC Zimbrul SA din Ialomiţa - 2,26 milioane de euro, SC Cervina SA din Dolj - 2,01 milioane de lei, SC JD Agro Cocora din Ialomiţa - 1,95 milioane de euro, SC A&S International SA din Ialomiţa - 1,92 milioane de euro, SC Oltyre SA din Dolj - 1,83 milioane euro, SC Agrozootehnica Pietroiu SA din Călăraşi - 1,77 milioane de euro şi Agrinatura SRL din Teleroman - 1,67 milioane de euro.

Adevarul