Planuri si proiecte

Started by Ionut, October 20, 2011, 03:50:17 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ionut

Stiri si noutati diverse care implica, intr-un fel sau altul, Romania.

Ionut

QuotePremiera: Agentia Spatiala Romana si Institutul de Stiinte Spatiale din Magurele vor participa la proiectarea misiunii spatiale Euclid, care studiaza expansiunea accelerata a Universului

​Agentia Spatiala Romana (ROSA), impreuna cu Institutul de Stiinte Spatiale (ISS) din Magurele - Bucuresti, va participa la proiectarea misiunii spatiale Euclid, destinata studierii expansiunii accelerate a Universului. Misiunea a fost selectata pe 5 octombrie de catre Agentia Spatiala Europeana (ESA) pentru Programul "Cosmic Vision" si urmeaza sa fie lansata in 2019, informeaza Agentia Spatiala Romana, care precizeaza ca Romania devine astfel, in premiera, partener institutional al ESA intr-o misiune spatiala stiintifica.

Euclid este un observator spatial al ESA care va face posibila intelegerea originii expansiunii accelerate a Universului, pe care fizicienii si astronomii o denumesc "energie intunecata".

sursa: Hotnews

valexandru

Quote
Cititorii noștri știu deja foarte bine că ne bucură de fiecare dată să promovăm tineri români angajați în proiecte îndrăznețe și ambițioase, ale căror eforturi au fost sau au potențialul de a fi recunoscute în cele mai înalte foruri științifice și nu numai. Un astfel de caz este cel al echipei Xprojects, fondată în urmă cu patru ani de tânărul inginer Theodor Milian.

Potrivit Laurei Manoliu, studentă în anul I la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Politehnica din București și membră a echipei Xprojects, proiectul mai sus menționat este unul multidisciplinar, care ,,se ocupă cu inventarea și construcția de roboți, de avioane și alte dispozitive electronice mecanice, cu diverse aplcaiții".

Ce ne-a atras în mod special atenția este faptul că echipa Xprojects, alcătuită din 20 de membri, este înscrisă în prezent în competiția NASA Lunabotics Mining, ce va avea loc la Kenedy Space Center, din Florida, SUA, în intervalul 21-26 mai 2012, fiind sigura echipă din Europa care participă la acest concurs.

Cerința competiției este aceea de a se proiecta și de a se construi un robot autonom cu masa maximă de 80 de kilograme, care trebuie să excaveze o cantitate minimă de 10 kilograme de sol selenar, în 10 minute, fiind capabil să depășească și obstacole. Inginerii români vor concura împotriva unor universități de prestigiu precum Alabama University, sau universități din Asia, după cum se poate observa pe pagina dedicată din cadrul website-ului Nasa.com.

Echipele prinse în concursul NASA vor primi puncte și pentru aspecte precum spiritul de echipă și mediatizare. Facem, de aceea, un apel la toate entitățile de presă și la toți jurnaliștii independenți care se intersectează cu aceste informații să le disemineze sub orice formă accesibilă. Website-ul echipei formată din studenți și tineri ingineri români este http://www.xprojects.ro/.
sursa: http://www.stiintasitehnica.com/inginerii-din-echipa-xprojects-duc-romania-pe-luna_1172.html
"O conştiinţă împăcată nu ţine seama de minciunile zvonului"
Click aici pt informatii la zi despre autostrazi
Principiul romanesc: "Facem azi ca sa avem ce strica maine"

Harry

NASA MOVES IN  8)

Recunoaşterea rezultatelor
Sucursală a Agenţiei Spaţiului SUA, la Constanţa

Sutele de elevi constănţeni care în ultimii zece ani au participat la concursul de proiecte ştiinţifice organizat de Agenţia Spaţială Americană - NASA Space Settlement Contest - i-au determinat pe oficialii americani să lanseze românilor invitaţia de a înfiinţa în ţara noastră o sucursală a Societăţii Naţionale a Spaţiului (National Space Society) a SUA. Mentorul elevilor NASA, prof. Ion Băraru, de la Colegiul Naţional ,,Mircea cel Bătrân" (CNMB), a anunţat că invitaţia a primit-o săptămâna trecută, când, între 14 şi 18 mai, a participat la conferinţa organizată de Agenţia Spaţială Americană din Los Angeles pentru elevii şi profesorii lor care au luat parte la concursul de proiecte ştiinţifice. ,,Americanii ne-au înmânat actele şi am acceptat cu plăcere. Ne aşteaptă o muncă însutită, dar sper să fie bine", a declarat prof. Băraru. El spune că, cel mai probabil, structura Societăţii Naţionale a Spaţiului va fi înfiinţată la CNMB Constanţa. În fruntea sucursalei va fi numit coordonator prof. Băraru, datorită experienţei dobândite în domeniu şi a rezultatelor excelente obţinute cu elevii.

Anul acesta, printre participanţii la conferinţa din Los Angeles s-au numărat şi 26 de elevi de la CNMB, câştigători ai NASA Space Settlement Contest 2014. Prof. Băraru a spus că prezentarea proiectului ,,Helios - Celestial Pioneer", despre popularea planetei Marte, care a primit premiul întâi, a stârnit foarte mult interes americanilor. Acesta a fost elaborat de şapte elevi: Marina Cozma, Costin Dobrin, Andreea Stanciu, Dalia Staicu, Matei Popovici, Diana Catană şi Maria Enache. O altă echipă formată din 13 elevi, şase de la CNMB - Erika Ioniţă, Franceska Ştirbu, Ioana Caraiani, Adelina Belu, Andreea Popa, Olga Ursulică - şi şapte de la Colegiul Naţional ,,Mihai Eminescu" - Elena Popescu, Claudia Carta, Gabriel Gîrghescu, Teodor Presură, Andrei Gumeni, Adrian Dobre şi Bogdan Pană -, au obţinut menţiune cu un proiect de centru de cercetare de boli şi epidemii. Proiectul câştigător a fost al mircistelor de clasa a VI-a Maria Laura Dumbravă şi Alina Lascu.

sursa


ciprebbe

Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe