News:

Educația pentru riscuri în trafic, lecțiile suedeze!

Main Menu

Stiri si discutii diverse despre infrastructura multimodala

Started by Ionut, October 21, 2016, 08:30:17 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

tom_sawyer

#30
Terminalul intermodal de la Decea (jud. Alba) a devenit operațional

Terminalul intermodal al companiei DP World construit la Decea, comuna Miraslău, a devenit operațional începând de marți, 19 martie, când au fost descărcate primele containere de pe vagoane sosite de la Constanța, a declarat în exclusivitate pentru ziarul ,,Unirea" Adrian Horneț, managerul terminalului.

El a precizat că inaugurarea oficială a investiției în valoare de peste 20 de milioane de euro va avea loc pe 17 mai, dar până la data deschiderii oficiale aici se vor face operațiuni cu mărfuri.



ziarulunirea.ro

C0ndu

S-ar găsi pe vreundeva un plan al acestui terminal intermodal de la Decea?

dan tm


tom_sawyer

Probabil în documentația pentru acordul de mediu, dar trebuie să sapi pe site-ul ANPM.

TibiV

De acum 4 zile de la @AlinC : Terminalul intermodal de la Decea, comuna Miraslau, judetul Alba, a devenit operational

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

tom_sawyer

Lansarea apelului dedicat dezvoltării infrastructurii de transport multimodal (PT/136/P7)

Astăzi, 11 aprilie, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, în calitate de Autoritatea de Management pentru Programul Transport (PT) 2021-2027, lansează apelul de proiecte destinat finanțării dezvoltării infrastructurii de transport multimodal (PT/136/PT_P7/ OP3/RSO3.1/ PT_A16).

Alocarea totală prin intermediul acestui apel din cadrul Priorității 7 (P7) Dezvoltarea transportului naval și multimodal este de 15 mil. euro (UE+BS), cu un buget limită de contractare de 45 mil. euro.

Rata de cofinanțare în cadrul prezentului apel este:

    50% Fondul de Coeziune, 50% bugetul de stat – pentru beneficiari publici;
    50% Fondul de Coeziune, 48% bugetul de stat și 2% buget local/propriu – beneficiari privați/finanțați din bugete locale.

Astfel, începând de astăzi, administratorii portuari, operatorii portuari privați/operatorii de transport naval/operatorii de terminale logistice/ autoritățile locale sau regiile/serviciile care administrează terminalele intermodale/ multimodale, pot depune proiecte noi de investiții pentru dezvoltarea terminalelor intermodale, cu excepția infrastructurii dedicate transportului de combustibili fosili.

Apelul este de tip competitiv pentru investițiile din sectorul transportului multimodal, cu excepția infrastructurii care deservește transportul de combustibili fosili, termenul limită de depunere fiind 15 octombrie 2024, ora 23:59. 

Investițiile eligibile în cadrul unui proiect depus vor viza:

    construcția/ modernizarea infrastructurii terminalelor intermodale și multimodale situate pe rețeaua TEN-T, incluzând infrastructura rutieră și feroviară de acces, linii de cale ferată, drumuri și platforme interioare, utilități, împrejmuire;
    activități privind dezvoltarea de centre logistice multimodale inclusiv Investiții în infrastructura de acces la centrele logistice multimodale.

Precizăm faptul că nu sunt eligibile în cadrul acestui apel: construcțiile administrative, depozitele și echipamentele pentru manipularea mărfurilor.

Menționăm faptul că versiunea actualizată a Ghidul solicitantului de finanțare P(7) în urma OMTI nr. 881/29.03.2024 și OMTI nr. 927/09.04.2024, precum și anexele pot fi consultate pot fi consultate aici.

Menționăm faptul că Anexa 4 la Ghidul solicitantului, publicată în data de 8 septembrie, poate fi consultată accesând:

    Ghidul de evaluare a proiectelor pentru analiza economică a investițiilor în sectorul de transport din Romania (Ghidul ACB)
    Anexa Ghidului ACB - Baza de date cu valorile parametrilor utilizați in evaluarea proiectelor de transport

Vă reamintim faptul că pentru toate prioritățile lansate în cadrul PT 2021-2027 cererile de finanțare se vor depune exclusiv prin aplicația electronică MySMIS2021/2021+, link: https://mysmis2021.gov.ro/.

Pentru noutăți în timp real și informații detaliate despre Programul Transport 2021-2027, vă invităm să urmăriți și accesați www.mt.ro.

MT

linucsu

Terminalul intermodal de la Decea, comuna Miraslau, judetul Alba, a devenit operational

tom_sawyer

#37
Oficialii Ford Otosan au anunțat astăzi că uzina de la Craiova își va livra mașinile pentru piața turcă printr-o nouă rută de transport intermodal care operează de patru ori pe săptămână. Componentele din Turcia vor sosi la Craiova, în sens invers, pe aceeași rută.

Ford Otosan și Mars Logistics au făcut un pas important către un transport mai sustenabil și mai ecologic. O nouă rută de transport intermodal a fost lansată pentru a îmbunătăți eficiența, rentabilitatea și sustenabilitatea operațiunilor logistice între fabrica Ford Otosan din Craiova și Turcia. În cadrul acestui nou sistem, componentele vor fi transportate din Turcia în România, iar vehiculele fabricate în România vor ajunge în Turcia, ambele prin transport feroviar. Această tranziție are ca scop reducerea emisiilor cu 63% comparativ cu transportul rutier, făcând operațiunile logistice mai eficiente și mai economice.

În cadrul acestei inițiative, a fost înființată o linie feroviară intermodală care efectuează patru curse săptămânale între fabrica din Craiova, prima investiție Ford Otosan în Europa, și Istanbul Halkalı. Obiectivul este acela de a facilita transportul vehiculelor produse la fabrica din Craiova către Turcia.

Noua linie feroviară intermodală permite transportul a aproximativ 12.000 de vehicule pe an către Turcia. În același timp, această soluție logistică prietenoasă cu mediul va asigura livrarea eficientă a componentelor de producție din Turcia către fabrica din Craiova. Proiectul va fi realizat în colaborare cu Mars Logistics și una dintre cele mai importante companii de transport feroviar din Turcia.

Totodată, Garip Sahillioğlu, membru al consiliului de administrație responsabil pentru transportul rutier și feroviar la Mars Logistics, a menționat că ,,prin ruta feroviară intermodală pe care am implementat-o între România și Turcia colectăm componente de la furnizorii Ford Otosan din Turcia pentru vehiculele produse la fabrica din Craiova, prima investiție europeană a Ford Otosan. Aceste componente sunt apoi transportate cu vagoanele noastre către terminalul feroviar Mars Halkalı, operat de compania noastră. De acolo, livrările ajung la terminalul din cadrul fabricii Ford Otosan Craiova, care este, de asemenea, gestionat de noi".

economica.net


Din păcate nu precizează traseul, dacăe pe la Calafat sau pe la Giurgiu.

tom_sawyer

Anunț - Invitație la dezbaterea publică privind schema de ajutor de stat pentru centrele intermodale și multimodale

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, prin Direcția Generală Proiecte Europene Transport, invită toate părțile interesate – operatori de transport, investitori, autorități locale, asociații profesionale și reprezentanți ai mediului academic – să participe la dezbaterea publică privind schema de ajutor de stat pentru centrele intermodale și multimodale.

Această inițiativă vizează dezvoltarea unei infrastructuri moderne și sustenabile, care să permită transferul eficient al mărfurilor între transportul rutier, feroviar și fluvial, contribuind astfel la reducerea emisiilor de CO₂, optimizarea lanțurilor logistice și îmbunătățirea conectivității la rețelele europene de transport.

În cadrul dezbaterii, vom prezenta obiectivele schemei, criteriile de finanțare și impactul anticipat asupra economiei și mediului. Opiniile și sugestiile participanților vor contribui la definirea unui cadru de sprijin adaptat nevoilor pieței și cerințelor logistice moderne.

Evenimentul va avea loc luni, 18.03.2025, ora 11.00, în format online:  https://fondurimt.webex.com/fondurimt/j.php?MTID=m7e0be55554b29f175de7c5fb0ab919a7.  Cei interesați sunt rugați să confirme participarea la adresa de e-mail: florin.stoica@fonduri.mt.ro.

Vă așteptăm să contribuiți activ la dezvoltarea unui sistem de transport intermodal eficient și sustenabil în România!

Descărcare

MT