News:

Doar 30 minute de editare!
Poți edita propriul mesaj timp de doar 30 minute după ce l-ai scris!

Main Menu

Spațiile de servicii pe drumurile din România

Started by Ionut, October 20, 2016, 07:17:39 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

vancouver

Basculantele par a fi proprii, ale DRDP. Ma intreb cele care sunt date la alte DRDP-uri cu ce se ocupa?
Feroviar: inadmisibil că ramâne 1 fir pe unele porțiuni după reabilitare pe Craiova-Caransebeș și Cluj-Oradea. Da pentru extinderea programului Quick Wins. Limitare instalare ETCS doar pe coridorul IV, pana cand va deveni pe deplin functional si isi dovedeste eficienta. Autostrazi: DA pentru 4 treceri montane: A1, A3, A6 si A8. NU deocamdata pentru A13 montan si A Nordului partea montana.

zuma80

La fel si spatiile de servicii. Cele de la Bucuresti sunt gata dar sunt inchise. Cele dinspre Ploiesti sunt destul de inaintate. Se lucreaza aproape la toate spatiile de servicii de pe tronsonul Bucuresti - Ploiesti.
Pentru A6!

Cristi N

Cred ca spatiile de pe A3 Buc Ploiesti sunt impartite in doua contracte diferite.
Primul contract este pentru prima pereche de parcari stanga-dreapta, daca nu ma insel pe la km 17. Aici duminica seara era inclusiv lumina exterioara pornita, sunt aduse cateva foisoare de lemn, iar cladirile toaletelor sunt si ele gata.
Al doilea contract se refera la celelalte parcari care sunt in diverse faze, de la balast - al doilea set de parcari pana aproape de "la rosu" pentru setul 4 cred. Cumva setul 2 de parcari este ceva mai mare? Celelalte mi s-au parut chiar inghesuite pe langa asta.

horyatm

Totuși benzinării permanente sau restaurante când vor apărea? Țin minte că era o licitație pentru benzinării sau aceea era pentru cele mobile?

Cristi N

Nu cred ca avem vreo licitatie pentru benzinarii definitive si cu atat mai putin pentru hoteluri sau restaurante. Stiu ca parca a fost o tentativa la un moment dat pentru benzinarii definitive pe A1, de A3 nu imi aduc aminte nimic.

horatiu.cosma

http://mt.gov.ro/web14/documente/interes-public/autorizatii/2019/13/ac%20nr.13.pdf

Hopa. Deci să înțelegem că CNAIR lucra fără autorizație de construire la parcările de pe OS3?

pasadia

Nu e clar ca se revine la vechile obiceiuri, cu AC-urile date dupa inceperea lucrarilor. Mai intai la Bacau, acum parcarile astea, in curand alte lucrari...

NGC

Io inca astept AC pentru bazinele de retentie si stalpii de pe lotul A3 AKTOR (Bucuresti - Ploiesti). :D

Cristi N

Sumarul weekendului pentru spatiile de servicii de pe A3 Bucuresti - Ploiesti.

-Au aparut stalpi de iluminat la cele 3 parcari in care sunt in lucru cladirile toaletelor. Aici vad o problema, au montat stalpi cu panouri solare si pana acum solutia asta s-a dovedit ca are o fiabilitate destul de proasta. Ok sunt de acord ca trebuie sa folosim cat mai multa energie alternativa dar o varianta mult mai buna ar fi fost sa faca o instalatie electrica clasica, un tablou electric intr-o incinta separata a cladirii existente, tot acolo sa fie echipamentele ectronice(invertoare) si acumulatori iar pe acoperis, pe latura sudica sa fie montate panouri fotovoltaice. In felul asta mentenanta ar fi fost mult mai usor de efectuat.

-La primul set de parcari dinspre Bucuresti au stins luminile exterioare si au ramas doar cateva corpuri aprinse in parcarea de pe sensul spre Ploiesti.

Daniel_I

#249
ATENȚIE, ȘOFERI! Restricţii de trafic pe autostrada A1, sectorul Sibiu – Deva, pe sensul de mers Sibiu-Sebeş, Se inchide banda de urgenta si banda 1 pentru lucrari la spatiile de servicii in zona Miercurea Sibiului între kilometrii 287 şi 288 pană la orele 18:00.
In fiecare zi cand trec se vede o buna mobilizare la spatiile de servicii. Avanseaza destul de bine.
Stirea de la Ziarul Unirea
On The Road

zuma80

#250
Dupa un drum Ploiesti-Bucuresti, am reusit sa opresc in spatiul de servicii de la Moara Domneasca. Nu exista restrictii de acces in mai multe zone. Sistemul de iluminat mi-a starnit interes (led cu panou fotovoltaic), acum sa vedem si cum se va comporta in utilizare!


Pentru A6!

JohannDB

"Led cu panou fotovoltaic"...... Or fi la fel de "eficiente" și cu "același" randament, ca al celor de pe DN1, secțiunea Făgăraș-Veștem, unde același sistem face invizibile noaptea insulele și insulițele din zonă ?

Cristi N

Legat de sistemul asta am scris si eu mai demult, cred ca tot pe topicul asta. Mie mi se pare pur si simplu o solutie proasta. Ok, folosim energie din panouri fotovoltaice dar ce i-a impiedicat sa foloseasca stalpi si lampi cu LED clasice, o instalatie electrica clasica, pe acoperisul toaletelor sa monteze panourile, iar intr-o camera separata sa puna bateriile si invertoarele?
In felul asta mentenanta se facea mai usor, sistemul ar fi putut fi alimentat clasic la orice ora in caz de defectiune si eventual surplusul putea fi injectat inapoi in reteaua Enel.

bogdymol

Ca tot vorbiti despre iluminat:

Acum cativa ani, Consiliul Judetean Arad a avut idea de a ilumina unele poduri de pe DJ-urile din judet. De ce a trebuit sa fie podurile iluminate, nu stiu.

Solutia a fost lampi cu LED, panou fotovoltaic si o baterie care sa se incarce in timpul zilei, ca noaptea sa lumineze. Puteti vedea de exemplu aici cum arata.

La scurt timp dupa ce au fost instalate, bateriile de la fiecare stalp au disparut. Eu nu am vazut pana acum nici un astfel de pod unde instalatia de iluminat sa functioneze. Bani sifonati aiurea...
Locuit, Vizitat, Condus în: A B BG BiH CH CY CZ D DK E F FIN FL GBZ GR H HR I IL IRL L LT M MK MNE NL P PL RO RSM RUS S SK SLO SRB TR UK V
+ Australia, Canada, Egipt, Hong Kong, Macau, Malaysia, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Emiratele Arabe Unite & Statele Unite ale Americii
drumurile mele

TibiV

Oameni buni, traim in Romanica....

Asadar, avem variante de ILUMINARE:

1. Clasica, lumini alimentate de la retea.
Posibile defecte care explica bezna:
1a. Becuri arse/consumate
1b. Cablu sectionat de un Dorel...

2. Moderna, lumini alimentate de la panouri fotovoltaice.
Posibile defecte care explica bezna:
2a. Becuri arse/consumate
2b. Cablu sectionat de un Dorel
2c. Panouri fotovoltaice nespalate de la instalare
2d. Panouri fotovoltaice la capatul vietii (nici astea nu sunt forever....)
2e. Baterii FURATE(/reciclate?...)

Calculati voi de cate ori este mai fiabil sistemul cu panouri fotovoltaice fata de cel clasic....  ;)
Mama proștilor este mereu gravidă... :)