Energie nucleara | centrale nucleare

Started by stangabriel, January 18, 2015, 01:04:09 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mirceaeliade

Cam prin anii '70 s-a construit masiv generation 2 de reactoare, si in principiu de prin 90 incoace e cam generatia 3. Gen. 1 s-a scs practic total din uz.  Cred ca Fukushima era gen. 2, iar Chernobyl vroia sa fie early gen. 3.  Nu mai tin minte exact dar cred ca CANDU de la Cernavoda e gen. 3, si Canadienii lureaza acum la un gen. 3+.  acum sunt discutate concepte generation 4, cu chestii mai complicate, de exemplu gen metal lichid in loc de aburi.

rota

Energonuclear a semnat primul contract cu producătorul tehnologiei Candu. Primii pași pentru reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă

Energonuclear, compania însărcinată să se ocupe de construcția și operarea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă, a semnat primul contract pentru noile reactoare cu Candu Energy, producătorul tehnologiei nucleare Candu, utilizată la centrala nucleară românească, a anunțat compania de stat Nuclearelectrica, într-un comunicat publicat pe Bursa de Valori București (BVB).

Nuclearelectrica anunță așadar avansarea Proiectului Unităților CANDU 3&4: în cadrul actualei Etape Pregătitoare, Energonuclear SA, compania de proiect, a semnat primul contract cu Candu Energy, Membră a grupului SNC-Lavalin și Autoritatea de Proiectare a Unităților 3&4 și OEM Candu (Producătorul Original al Tehnologiei Candu). sursa



nicolaem

Guvernul Belgiei a ajuns la un acord care confirmă închiderea centralelor nucleare în 2025, deşi va continua investiţiile în tehnologia atomică în scopuri energetice, anunță Agerpres care citează Reuters.
sursa

Putin mai deschide o sampanie cu seful Gazprom...

adiarc

mda...si datorita scaderii de capacitate sigur se mai "ieftinesc" iara utilitățile...
"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura

nicolaem

#304
wiki:

qionescu1

Mult succes belgienilor! Totusi sa mai arunce un ochi si pe la nemti poate trag niste concluzii realiste.

ghrt

Probabil pe termen lung Franţa va mai instala câteva reactoare şi va furniza. Problema este tranziţia.
Cont (aproape) inactiv.

nicolaem

#307
nu prea au ce invata de la nemti. Altceva decat dependenta de Rusia.

In timp real acum in Belgia:



Soare nu, vant 23% din capacitatea instalata.
Eu nu ii vad bine nici dupa tranzitie. Intr-o tara mica vremea ( soare si /sau vant) e cam la fel pe tot teritoriu.

qionescu1

Exact. Ne mirăm apoi de ce crește prețul energiei și ce fel de afaceri politice se fac. Timpul este prea scurt pentru ce vor, dar e o țară bogată vor putea cumpăra înaintea altora.

mirceaeliade

mama ce virus mintal a lovit in tarile "dezvoltate".  oameni la conducere vor sa baneze o sursa de energie care ajunge cum arata graficul de sus la >80% din productia instantanee a tzarii.  sper din toata inima ca Frantza sa decida construirea de reactoare noi pe langa granitza cu Belgia si Germania ca sa le scada costul cu transportlul la energia de care duc lipsa.

qionescu1


Maybe


nicolaem

tine de o decizie politica dupa cum scrie chiar in articolul postat.

mirceaeliade

>Pentru a compensa oprirea celor trei reactoare, în aşteptarea momentul în care energiile regenerabile vor acoperi în totalitate deficitul, Germania foloseşte cantităţi mari de combustibili fosili, în special gaze naturale. Însă această securitate energetică are un preţ: cotaţiile europene la gaze naturale au explodat în ultimele luni,

salvam planeta pompand mai mult gaz din siberia.  pe sistemul PETA (alti destepti de extrema stanga) sa salvam animalele maltratate prin eutanasierea lor.   /s

RaduG

Domnul fizician Cristian Presură explică tehnologia SMR: Centrale nucleare modulare în România. O idee bună?