Legislația auto în România

Started by Ionut, October 04, 2016, 07:52:25 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Cristi N

El e "vinovatul".  :D

Aici sunt posturile lui de pe Facebook: descrierea si dovada.

TibiV

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Valentin

Sa-nteleg ca in cazul in care legea se promulga, Politia Rutiera va putea dispune ridicarea masinilor parcate ilegal si pe trotuar?

TibiV

Compara cele doua texte.
Concluzia este evidenta...
;)
Acum sa asteptam decizia "plenului", unde avem niste bube... De la "nea' mitraliera" in sus, pe toata linia "de partid si de stat"....
:popcorn:
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

perfidus

Exact. De pe trotuare, din parcuri şi zone verzi, etc. Acum se pot ridica cele din afara carosabilului doar de pe pistele de biciclete desenate pe trotuare.
Autostrada Pitesti - Craiova (A12) e ingropata. Se prefigureaza Drumul Expres CrPit (DEx12).; Contract semnat Tr.1 12.2018 - Tirrena Scavi ; Tr.2/L1&L2 finalizat - Spedition UMB ; Semnare contract Tr.3 si Tr.4 16.09.2020  - Spedition UMB ; Licitația pentru ,,Centura de ocolire Craiova Varianta Sud DN 56- DN 55- DN 6" - contract semnat 14.01.2022 - Rizzani de Eccher; "Constructia Variantei de Ocolire Targu Jiu – Finalizare Lucrari" - contract semnat 22.09.2020 - S.E.C.O.L. - stadiu lucrari 60%; "Reabilitare DN 6, Alexandria – Craiova, Lot 2: km 132+435 – km 185+230 – Relicitare" - contract semnat in 08.03.2022 - Ozaltin Inșaat

Cristi N

Acum ar trebui sa se preocupe putin si primariile, cel putin in Bucuresti sunt cateva cartiere unde parcarea e misiune imposibila.
Oare constructia de parcari este eligibila pentru fonduri europene? Ma gandesc ca din tarife s-ar putea acoperi cu indulgenta operarea dar constructia niciodata.

voicul

Este eligibila - vezi parcarea din Mamaia facuta pe fonduri UE.

Ionut

Codul Rutier 2019 a intrat in vigoare. Amenzile pentru depasirea limitei de viteze ajung si la 9.600 lei

Codul Rutier 2019 a intrat in vigoare pe 15 februarie, iar printre schimbarile care vor afecta soferii sunt amenzile marite in unele situatii si de zece ori, cea mai usturatoare fiind amenda in cazul depasirii limitei de viteza cu 60 km/h, care poate ajunge si la 9.600 lei, daca se lasa cu pagube materiale. O alta greseala pentru care soferii vor fi amendati conform noului Cod Rutier este nepermiterea parasirii intersectiei a unui conducator de vehicul care a ramas in interiorul acesteia. Pentru aceasta contraventie, soferul vinovat ar putea primi o amenda de 1.000 lei.

Amenzile au crescut foarte mult pentru soferii care au consumat alcool si sunt prinsi la volan. Pentru imbibatia alcoolica depistata de peste 0,5 g/l alcool pur in sange, acestia pot face inchisoare intre 1 si 5 ani. Daca imbibatia alcoolica este intre 0,2 - 0,5 g/l alcool pur in sange, permisul soferului va fi suspendat pentru 3 luni. Pentru ca foarte multi soferi sunt vazuti in trafic vorbind la telefon, a fost introdusa o amenda de 1.600 lei. Si pentru soferii agresivi in trafic exista o amenda de 20 de puncte si retinerea permisului pentru 90 de zile.

Alte detalii pe Wall-Street.ro

dr4qul4

Si daca imbibatia alcoolica este sub 0.2? Ramanem cu permisul daca bem o bere?
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

HVMihnea


voicul

Eugen Teodorovici dezvăluie când va fi returnată taxa auto. Care este data limită 18 februarie 2019, 09:30 deValentin BolocanDevino fan

Banii privind taxa auto vor fi rambursaţi cel târziu până în luna iunie a acestui an, a anunţat ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici. "Cu sau fără somaţia Comisiei Europene, noi am prevăzut, în Ordonanţa 114 dacă nu mă înşel, un termen până în iunie anul acesta să fie banii rambursaţi. De ce am pus iunie? Ca să fie un termen mai larg. Cel târziu până în iunie am pus noi legal, dar să nu înţeleagă cei care ne urmăresc că dăm banii tocmai în iunie. Nu. Cum se aprobă bugetul imediat începem să rambursăm tot ce s-a depus de către cei în speţă. Sper ca domnul preşedinte să nu de înapoi bugetul pentru că ia multe astfel de probleme şi pe zona de alocaţie şi pe zona de taxa auto şi pe alte cheltuieli", a spus duminică seara, la Antena 3, Eugen Teodorovici.   El a fost întrebat când vor fi returnaţi banii pe taxa auto, declarată ilegală, în condiţiile în care Comisia Europeană a somat România să plătească aceste sume în următoarele două luni.

Citeste mai mult: adev.ro/pn41iy

Ionut

Şoferii pot cere anularea a două puncte de penalizare. Care sunt condiţiile

Senatul a aprobat, luni, un proiect de lege care prevede că şoferii pot cere anularea a două puncte de penalizare în urma vizionării unor materiale educative despre urmările grave ale neatenţiei în trafic sau ale unui comportament neadecvat la volan. "În cazul aplicării a două puncte de penalizare, altele decât cele două premergătoare suspendării permisului de conducere, titularul acestuia poate cere anularea acestor două puncte în urma prezentării dovezii faptului că a participat la vizionarea unui film educativ, realizat de Poliţia Română, despre efectele nerespectării regulilor în trafic. Conducătorul auto poate face această solicitare o singură dată într-un interval de şase luni. Vizionarea acestor filme educative din domeniul siguranţei rutiere se va face în structurile şi la partenerii aprobaţi de Poliţia Română, cu drept de eliberare a dovezii de participare la vizionare", se arată într-un amendament la proiectul iniţiat de senatorul PNL Mario-Ovidiu Oprea.

Potrivit iniţiatorului, această măsură este o practică întâlnită şi în alte state, cu rezultate pozitive în ceea ce priveşte corectarea voluntară a unor acţiuni greşite la volan. "Pedepsirea încălcării Codului rutier este astfel dublată de educaţie rutieră şi conştientizarea pericolului pe care îl constituie comportamentul greşit la volan", se arată în expunerea de motive.

ZF

Ionut

Soluţii la deficitul de şoferi: reducerea vârstei de obţinere a permisului de la 21 la 18 ani pentru şoferii de camion şi importul de şoferi profesionişti din state non-UE

Angajatorii din domeniul transporturilor se confruntă cu un deficit acut de şoferi profesionişti, estimat la 30.000 – 40.000 de persoane. Salariile şoferilor de camion care lucrează în transportul internaţional depăşesc 7.000 de lei net pe lună, aceasta fiind una dintre cele mai căutate meserii din România. În 2018 în România activau circa 300.000 – 310.000 de şoferi cu atestate profesionale, însă cererea de şoferi din piaţă este mult mai mare, astfel că firmele au 30.000 – 40.000 de poziţii vacante pentru această categorie de an­gajaţi, potrivit datelor Uniunii Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR).

ZF

perfidus

E absurda cerera UNTRR de reducere a varstei si ma mira ca vine de la niste profesionisti. Si mi se par exagerari salariile acelea. Poate se estimeaza veniturile, in care intra si diurnele.
Autostrada Pitesti - Craiova (A12) e ingropata. Se prefigureaza Drumul Expres CrPit (DEx12).; Contract semnat Tr.1 12.2018 - Tirrena Scavi ; Tr.2/L1&L2 finalizat - Spedition UMB ; Semnare contract Tr.3 si Tr.4 16.09.2020  - Spedition UMB ; Licitația pentru ,,Centura de ocolire Craiova Varianta Sud DN 56- DN 55- DN 6" - contract semnat 14.01.2022 - Rizzani de Eccher; "Constructia Variantei de Ocolire Targu Jiu – Finalizare Lucrari" - contract semnat 22.09.2020 - S.E.C.O.L. - stadiu lucrari 60%; "Reabilitare DN 6, Alexandria – Craiova, Lot 2: km 132+435 – km 185+230 – Relicitare" - contract semnat in 08.03.2022 - Ozaltin Inșaat

mircea

Eu încă nu am auzit de o companie de transporturi care să dea pe hârtie salarii mai mari de minimul pe economie. E evident că cifra aia de 7000+ vine de la completarea cu diurna.