Legislația auto în România

Started by Ionut, October 04, 2016, 07:52:25 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

dragos76

Da, e ciudată decizia asta care pleacă de la prezumția de vinovăție, dată culmea nu de o instanță română ci de cea europeană.

voicul

E intr-un fel o propunere legislativa: Teodorovici zice ca va propune pana la final de an sa se scoata supraaciza pe carburant.

Sa fie tematic: e ca si cum ar fi spus "e in drum spre SEAP".

voicul

Daca stie cineva de o lege care spune ca nu ai voie sa circuli cu cauciucuri mai vechi de 4 ani.

Eu am gasit ceva , dar e recomandare nu lege:

"3.Un conducător auto trebuie să achiziţioneze anvelope omologate, în concordanţă cu cele înscrise de către RAR în cartea de identitate a vehiculului şi care poartă marcajul M+S (sau M.S, sau M&S). Nu se recomandă anvelope de iarnă second-hand mai vechi de 4-5 ani sau la care înălţimea profilului lor este mai mică de 4 mm."

Ionut

S-a dat startul: Programul Rabla Plus începe luni cu 30.000 de prime de casare. Câţi bani puteţi primi de la Guvern

Programul Rabla Plus se reia de luni, iar bugetul alocat acestuia este de 198 de milioane de lei, care reprezintă 30.000 de prime de casare, a declarat, pentru MEDIAFAX, ministrul Graţiela Gavrilescu, precizând că proiectul va aduce în parcul naţional 50.000 de maşini noi introduse pe piaţă.

Fiecare persoană care vrea să-şi cumpere o maşină nouă va putea să-şi caseze o maşină veche primind o primă de 6.500 de lei.

"Programul va începe de luni, pentru că ieri a fost publicat în Monitorul Oficial ghidul de finanţare şi ordinul de ministru, prin care să fie începută finanţarea de luni. Fiecare român care doreşte să-şi cumpere o maşină nouă va putea să-şi caseze o maşină veche primind o primă de casare de 6.500 de lei la care se poate adăuga suma de 1.700 de lei, în cazul în care persoana respectivă îşi doreşte să achiziţioneze un autovehicul hibrid sau se mai poate adăuga şi suma de 1.000 de lei, în cazul în care cetăţeanul doreşte să achiziţioneze un autovehicul al cărui motor are o emisie de 98 de grame la suta de kilometri, după formula veche. Putem ajunge să cumulăm suma de 9.200 de lei adunându-le pe toate sau putem avea doar prima de casare de 6.500 de lei fără să adăugăm ceva în plus. Cetăţeanul va fi cel care va alege ce autovehicul vrea să achiziţioneze", a mai declarat ministrul Mediului.

ZF

voicul

Sa puna RCA pe minim 12 luni da fara TIP. Conducatorii astia chiar asa saraci ne cred?!
Da-ti fara numar, fara numar: pa 100 de ani minim, ca romanii e si nemuritori!

EXCLUSIV Lovitură pentru toți șoferii! Vor scoate de zece ori mai mulți bani din buzunar

Una dintre legile cu impact major asupra celor peste 6 milioane de șoferi din România se modifică iar. Printre propunerile cu mari șanse de a trece sunt și măsuri care ar duce, pe termen scurt, la creșterea costurilor suportate de șoferi.

O măsură care va  aduce beneficii pe termen lung, dar care va avea un impact direct şi negativ asupra buzunarelor şoferilor din România, imediat ce va fi adoptată.

Astfel se poate defini, în câteva cuvinte, unul dintre amendamentele aduse la legea RCA, care va fi modificată la doar un an după adoptare.

Capital a intrat în posesia listei cu amendamentele pe care instituţii ale statului, firme de asigurări, asociaţii ale pieţei şi ale brokerilor precum şi reprezentanţi ai service-urilor sau ai firmelor de transport le-au adus la această lege.

În mod normal, având în vedere şi presiunile venite dinspre Comisia Europeană, noua lege ar trebui să fie gata anul acesta.

Un amendament extrem de important, susţinut, spun sursele Capital, nu doar de către ASF, asigurători şi brokeri, dar şi de către service-uri este eliminarea posibilităţii ca asigurarea RCA să se încheie pe alte perioade decât şase luni sau un an. Se propune, defapt, revenirea la forma de dinaintea adoptării ultimei legi RCA.

" Propunem eliminarea posibilitătii încheierii contractului RCA pe altă perioadă decât 6 luni şi 12 luni. ", arată o propunere a Patronatului Român al Brokerilor de Asigurare (PRBAR), similară cu un amandament al Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare (UNSAR), incluse în documentul citat.

Uniunea Naţională a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă (UNSICAR), asociaţia care adună majoritatea brokerilor de dimensiunii medii şi mici, propune, la rândul său, ca poliţele să poată fi încheiate pe perioade de la 3 luni la 12 luni, multiplu de 3 luni, adică pe 3, 6 sau 12 luni.

Mai mult, susţin surse implicate în discuţii, se discută chiar posibilitatea ca poliţa să fie încheiată doar pe 12 luni.

De menţionat că, potrivit documentului, toate părţile prezente la discuţii susţin această măsură. Singurul amendament major a venit din partea Consiliului Concurenţei, care doreşte ca poliţele subanuale să fie păstrate, în cazul maşinilor înmatriculate pe firmă.


Actuala lege spune: " Contractul RCA se încheie pe o perioadă cuprinsă între o lună şi 12 luni, multiplu de o lună, în funcţie de opţiunea asiguratului.".

Aşa cum a mai arătat Capital, poliţele pe o lună au început să fie foarte căutate imediat ce au fost introduse prin lege. După nici un an, ele depăşiseră 20% din totalul asigurărilor RCA valide, iar în prezent se estimează că au depăşit 25-30%.

Aceasta înseamnă că peste 1,5 milioane de maşini au poliţe RCA pe o lună, dintre care 95% aparţin unor persoane fizice.

https://www.capital.ro/exclusiv-lovitura-pentru-toti-soferii-vor-scoate-de-zece-ori-mai.html

voicul

Esentialul
Soferii începători vor putea rămâne fără permis la cumularea a 12 puncte de penalizare, nu la cumularea a 15, aşa cum este în prezent

De aici: https://www.money.ro/atentie-soferi-se-schimba-regulile-cine-poate-ramane-fara-permis-mult-mai-repede/

Ionut

Nu stiu cum o fi aia sa bagi o taxa noua dar sa nu pui presiune fiscala. :o




Ministrul Finanţelor confirmă că va fi introdusă o nouă taxă auto, dar spune că aceasta nu va pune presiune fiscală pe şoferi

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, a dezminţit, miercuri seara, că noua taxă de poluare va pune o presiune fiscală celor care vor să îşi cumpere o maşină second-hand cu o normă de poluare mai mare. ,,E o prezentare a unei propuneri de la Ministerul de Finanţe care să vină undeva în întâmpinarea Ministerului Mediului pe această zonă şi astfel încât românii să nu aibă o presiune fiscală pe această zonă, pe partea de maşini, poluare şi aşa mai departe. Eu zic că o să iasă o propunere frumoasă", a precizat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, într-o emisiune la Antena 3.

Oficialul MFP a adăugat că îi va prezenta propunerea de modificare a noii taxe auto ministrului Mediului, Graţiela Gavrilescu, pentru ,,a propune cea mai bună variantă, astfel încât românii să nu fie afectaţi". ,,Sunt câteva variante foarte bune", a adăugat Teodorovici. Ministrul Finanţelor a menţionat că în alegerea variantei se ţine cont de ceea ce obligă modelul european. ,,La o adică, noi, până una alta, suntem membri ai familiei europene. Dacă legea a permis şi oamenii au adus aceste maşini în România, noi nu ne putem pune peste ei. (...) Până la final de an, eu zic că acest lucru se reglează", a adăugat Teodorovici.

ZF

TibiV

Este fix din seria "sa vorbesti ceva, dar sa nu spui absolut nimic"...
Sau din Caragiale: "Sa se schimbe pe ici pe colo, prin punctele esentiale, dar..."


"Eu zic că o să iasă o propunere frumoasă"...
Serios ?!
Zici tu cu mana pe inima ?!?!...
:D
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

thinker

#233
"Eu zic că o să iasă o propunere frumoasă"...

frumos ar fi sa se propuna demiterea ministrilor de finante, mediului (educatiei?)  :lol:
Infrastructura de transport e sistemul prin care circula sangele unei tari. Romania are prea multe cangrene, prea multe artere lipsa.

voicul

Oare se aplica si pentru vignette din afara?

E LEGE: Schimbări radicale în Codul Rutier. Amenzile sunt uriașe

Șoferii care obişnuiesc să circule cu maşini care au lipite pe geamuri, fie ele geamuri laterale, parbriz sau lunetă, diverse accesorii, riscă amenzi ce pot ajunge până la aproape 3.000 de lei.

Soferii care vor mai avea aceste accesorii la maşini riscă amenzi ce pot ajunge până la aproape 3.000 de lei.

Este vorba despre maşinile care au lipite pe geamuri, fie ele geamuri laterale, parbriz sau lunetă, iar acestea reduc, prin număr sau dimensiuni, vizibilitatea conducătorului auto.

Legislaţia rutieră în vigoare stabileşte că "aplicarea de afişe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale care restrâng sau estompează vizibilitatea" reprezintă o contravenţie încadrată în clasa a IV-a de sancţiuni.

În condiţiile în care clasa a IV-a de sancţiuni prevede aplicarea unei amenzi cuprinse între nouă şi 20 de puncte-amendă, iar punctul-amendă are valoarea, în 2018, de 145 de lei, persoanele fizice care aplică diverse obiecte pe suprafaţa geamurilor sau în dreptul acestora pot fi amendate cu sume cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei.

De asemenea, reprezintă contravenţie şi este sancţionată tot cu amendă de până la 2.900 de lei şi "aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, lunetă sau pe geamurile laterale". Totuşi există o variantă legală pentru reducerea transparenţei geamurilor unei maşini, şi anume utilizarea de tratamente şi folii omologate sau certificate de către Registrul Auto Român, scrie B1.ro.

https://www.money.ro/e-lege-schimbari-radicale-in-codul-rutier-amenzile-sunt-uriase/

Ionut

Proiect:Şoferii prinşi sub influenţa băuturilor alcoolice vor conduce maşini dotate cu ,,Alcool-Stop"

Un număr de 28 de parlamentari au depus în Senat un proiect de lege potrivit căruia şoferilor prinşi la volan sub influenţa băuturilor alcoolice li se poate impune să conducă timp de 180 de zile doar maşini în care se montează un aparat care opreşte motorul când detectează alcool în aer. De asemenea, propunerea legislativă defineşte dispozitivul ,,Alcool-Stop" ca fiind un dispozitiv certificat care se montează la sistemul de demarare al motorului autovehiculului, tractorului agricol sau forestier ori tramvai şi ,,permite pornirea motorului autovehiculului doar în cazul în care nu se semnalează prezenţa alcoolului în aerul alveolar expirat" de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai.

ZF

adiarc

o inutilitate....cred ca stim cu totii povestile din Sua in care soferul il roaga pe vecinul sa sufle...poate fii intradevar f usor combatuta.....

momentan legea le permite acestor inconstienti sa omoare oameni, iar apoi la o perioada de timp sa conduca din nou fara nici macar o zii de închisoare...aici trebuie lucrat
"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura

Ionut

Noi schimbări pentru şoferi: Cum se vor achita amenzile contravenţionale

Cea mai recentă lege pentru şoferi care intră în vigoare din ianuarie 2019 reglementeză măsurile pentru facilitarea amenzilor contravenţionale prin constituirea unui cont unic la Trezoreria Statului, destitnat încasării amenzilor contravenţionale. Şoferii vor putea plăti în orice localitate din ţară amenda în contul mai sus menţionat, fără a se mai ţine cont de localitate în care contravenientul îşi are domiciliul. ,,Achitarea în numerar a amenzilor contravenţionale se poate face la orice unitate a Trezoreriei Statului, la casieriile unităţilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale sau la alte entităţi care se stabilesc prin normele de aplicare a prezentei legi, indiferent de domiciliul persoanei fizice", conform actului normative.

ZF

voicul

Concluzia este in titlu:

Date Profit.ro - Noua taxă auto: Guvernul analizează două variante - taxarea poluatorului la ITP sau prin impozitul anual. Noua taxă pentru descurajarea mașinilor poluante va ține cont și de veniturile medii ale românilor

Daca vrei sa citesti 2 pagini de A4 pe care le stii deja, poti intra aici:
Citește mai mult la: https://www.profit.ro/taxe-si-consultanta/date-profit-taxa-auto-guvernul-analizeaza-doua-variante-taxarea-poluatorului-itp-impozitul-anual-taxa-descurajarea-masinilor-poluante-tine-cont-veniturile-medii-romanilor-18622463

Ionut

Poliția ar putea amenda șoferii care încalcă legea pe baza clipurilor video făcute de alți participanți la trafic - proiect de lege

Persoanele care surprind pe video cu telefonul mobil sau cu ajutorul camerelor instalate pe bordul mașinii alți șoferi care încalcă legea pe șosele ar putea sesiza cu filmarea realizată direct Poliția, iar aceasta să se folosească de imagini pentru a sancționa șoferii vinovați, potrivit unui proiect de lege pus în dezbatere publică de un deputat USR și obținut de HotNews.ro. Poliția ar putea sancționa șoferii vinovați în lipsa acestora, însă condiția este ca filmările realizate de utilizator să conțină elemente de identificare a mașinii, a datei, orei și locului, precum și o sesizare din partea persoanei care a realizat filmarea.

Hotnews