Legislația auto în România

Started by Ionut, October 04, 2016, 07:52:25 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

dr4qul4

Mai e ceva, masinile de politie neinscriptionate nu prea apar pe waze si sunt cam singura modalitate prin care ii poti descuraja pe cei care conduc fara permis! Si sunt din ce in ce mai multi care o fac. Pun waze-ul si ocolesc.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

perfidus

Quote from: elphax on March 08, 2018, 03:04:05 PM

e mai important sa previi accidentele decat sa dai amenzi sai sa aduci bani la buget, nu ? de asta eu zic ca e bine sa fie inscriptionate
Ingrijorator nu este atat numarul mare de amenzi ci procentul imens de neincasare a lor. Se contesta intr-o veselie.
Autostrada Pitesti - Craiova (A12) e ingropata. Se prefigureaza Drumul Expres CrPit (DEx12).; Contract semnat Tr.1 12.2018 - Tirrena Scavi ; Tr.2/L1&L2 finalizat - Spedition UMB ; Semnare contract Tr.3 si Tr.4 16.09.2020  - Spedition UMB ; Licitația pentru ,,Centura de ocolire Craiova Varianta Sud DN 56- DN 55- DN 6" - contract semnat 14.01.2022 - Rizzani de Eccher; "Constructia Variantei de Ocolire Targu Jiu – Finalizare Lucrari" - contract semnat 22.09.2020 - S.E.C.O.L. - stadiu lucrari 60%; "Reabilitare DN 6, Alexandria – Craiova, Lot 2: km 132+435 – km 185+230 – Relicitare" - contract semnat in 08.03.2022 - Ozaltin Inșaat

ovicor

Amenzile nu au menirea de-a-ti lua banii, ci de-a te descuraja sa incalci legea !

perfidus

Si cand legea e prea blanda trebuie modificata ca sa aiba efect, nu relaxata.
Offtopic, va amintiti poate de modificarile propuse de politisti, unii incercau sa potoleasca petrecaretii si acestia din urma cereau cu tupeu sa fie amendati pana se termina carnetul de PV-uri ca sa fie lasati apoi in pace.
Autostrada Pitesti - Craiova (A12) e ingropata. Se prefigureaza Drumul Expres CrPit (DEx12).; Contract semnat Tr.1 12.2018 - Tirrena Scavi ; Tr.2/L1&L2 finalizat - Spedition UMB ; Semnare contract Tr.3 si Tr.4 16.09.2020  - Spedition UMB ; Licitația pentru ,,Centura de ocolire Craiova Varianta Sud DN 56- DN 55- DN 6" - contract semnat 14.01.2022 - Rizzani de Eccher; "Constructia Variantei de Ocolire Targu Jiu – Finalizare Lucrari" - contract semnat 22.09.2020 - S.E.C.O.L. - stadiu lucrari 60%; "Reabilitare DN 6, Alexandria – Craiova, Lot 2: km 132+435 – km 185+230 – Relicitare" - contract semnat in 08.03.2022 - Ozaltin Inșaat

adiarc

Pai ce ne mai miram?obiectivul actualilor borfași dintr-un grup infracțional organizat numit partid este sa desconsidere orice presupune aplicarea corecta si decenta a legii si crearea unei impresii ca de fapt e firesc sa furi sau sa faci orice alta infracțiune sau contravenție.....observ cu Tristețe o ofensiva de a relaxa tot ce tine de infracțiuni....fie ca vb de Căpușarea bugetului de stat,infracțiuni la Codul Rutier ,defrișări,subminarea Autorității unor organe vitale ale statului,etc,etc.

"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura

TibiV

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

voicul

#156
Concret este progresul din luna martie pana in "vara". Care da mai mult?
E discutabil totusi articolul: "Fenomenul ia amploare și în 2018." (de imatriculari SH). Este exact ca aici "In februarie s-au inmatriculat in tara aproape 40.000 de masini second-hand din import si, desi numarul este semnificativ, este cu 42% sub februarie 2017 care a fost luna record de cand exista statisticile Politiei." - http://forum.peundemerg.ro/index.php?topic=124.msg188320#msg188320
3000 e cand multe masini EURO 4 - deci care vor plati doar vreo 200e maxim, valoreaza sub 3000. Exact primul lucru pe care toti romanii o sa il faca - sa achite aceasta taxa.

E video - nu pun text mai mult

Taxa auto revine din vară. Ar urma să fie între 50 și 3000 de euro, în funcție de norma de poluare

Taxa auto revine, cel mai probabil de la începutul verii. Am aflat pe surse, în exclusivitate, cea mai probabilă soluţie care va fi adoptată: o taxă care va fi plătită o singură dată, la prima înmatriculare a maşinii. Actuala formulă ar urma să fie aplicată timp de trei ani după care va fi înlocuită cu un impozit progresiv plătit de toţi şoferii, după model german.

http://stiri.tvr.ro/taxa-auto-revine-din-vara--ar-urma-sa-fie-intre-50---i-3000-de-euro--in-func--ie-de-norma-de-poluare_828986.html#view

voicul

A venit un greucean si a dat mai mult! Sa nu iti vina sa crezi. Termenul limiata oficial: "Nu avem termen limită"  :)

Taxa auto 2018. Ministrul Mediului a ţinut să-i liniştească pe români, anunţând că în perioada următoare nu va fi lansată nicio taxă de timbru.

Anunţul ministrului vine după ce, ieri, în mass-media a apărut informaţia potrivit căreia taxa auto ar urma să se aplice de la începutul verii.

Graţiela Gavrilescu a spus că formula noii taxe auto trebuie să fie realistă şi să se bazeze pe principiul "poluatorul plăteşte"."Vreau să precizez că nu este vorba despre nicio taxă de timbru care ar putea să fie lansată în perioada următoare. Nu facem niciodată promisiuni sau lansăm în spaţiul public lucruri care să nu fie adevărate şi lucruri care să nu fie fundamentate.Vă rog să luaţi de bun numai ceea ce că comunic eu şi cred că v-aţi obişnuit că sunt om extrem de corect şi nu vorbesc niciodată din ceea ce mi se spune şi din ceea ce văd, ci din ceea ce scrie la lege", a spus ministrul Mediului Graţiela Gavrilescu, în conferinţa de lansare a Programului "Rabla".

Oficialul a adăugat că variantele vehiculate în mass-media cu privire la cuantumul unei eventuale taxe auto sunt neadevărate.

"Ceea ce s-a vehiculat ieri (miercuri 14 martie 2018, n.r.) în anumite zone mass-media nu sunt lucruri adevărate. Niciuna dintre valorile respective nu este adevărată. Nici măcar nu ne-am gândit la ele, pentru că deocamdată eu spun că mai bine să nu ne grăbim, ci să facem lucrurile încet şi sigur, pe un număr mare de ani, astfel încât să putem să avem grijă de sănătatea populaţiei şi mediul să nu fie poluat.

Ca atare, grupul de lucru încă nu şi-a finalizat punctul de vedere pentru că înseamnă multe studii pe care noi, toţi cei implicaţi în grupul de lucru, trebuie să le facem. În acelaşi timp, dorim ca fundamentarea unei valori să fie făcută în baza unei formule de calcul din care cetăţeanul să înţeleagă ceva, nu să fie o formulă de calcul din care nici măcar matematicienii să nu înţeleagă.

Transmit tuturor românilor că nu este vorba despre niciun fel de taxă de mediu, de poluare sau cum s-o mai numi ea, în perioada următoare şi nicidecum despre valorile care s-au vehiculat. Sunt pur şi simplu speculaţii. Nu avem termen limită, pentru că ne dorim foarte mult ca, în momentul în care ieşim cu o formulă, aceea să fie o formulă realistă, care să fie comparativă cu ceea ce se întâmplă în alte ţări membre ale Uniunii Europene şi să fie o formulă din care să reiasă clar că va plăti cel care poluează. De asemenea, vom ţine cont de toţi factorii de poluare", a explicat ministrul Mediului.

http://jurnalul.ro/stiri/observator/atentie-soferi-ministrul-mediului-da-lamuriri-despre-noua-taxa-de-poluare-769155.html

voicul

Ma gandeam ca asa o sa faca: masina de politie pe alta strada (dupa colt) si politistul la 10m de ea - in dreapta X6.

Quote from: TibiV on March 17, 2018, 08:20:40 AM
Cea mai intensa era activitatea baietilor de la Rutiera. Trei masini trase pe dreapta, in doar 5 minute au mai oprit inca 3.
Pistolul laser face minuni.... ;)


Ionut

Ministrul Mediului: Nicio taxa de timbru nu va fi lansata in perioada urmatoare

"Nicio taxa de timbru nu va fi lansata in perioada urmatoare, dar in momentul in care vom iesi cu o formula aceasta trebuie sa fie realista, pe principiul "poluatorul plateste", a declarat, joi, ministrul Mediului Gratiela Gavrilescu, citata de Agerpres. "Grupul de lucru inca nu si-a finalizat punctul de vedere (...), dorim ca fundamentarea unei valori sa fie facuta in baza unei formule de calcul din care cetateanul sa inteleaga ceva, nu sa fie o formula de calcul din care nici macar matematicienii sa nu inteleaga", spune ministrul. Recent, TVR a scris ca  Ministerul Mediului pregateste introducerea unei taxe auto incepand din aceasta vara, fiind inaintate variante de taxare cuprinse intre 50 si 3.000 de euro.

Hotnews

pasadia

Quote from: elphax on March 08, 2018, 03:04:05 PM
de asta sunt obligati sa anunte zilnic unde sunt radare ( se da la radio),

Sincer iti zic, anunturile alea ce se mai dadeau dimineata la radio nu stiu daca le ia cineva in considerare. De obicei anunta ca acopera toate DN-urile din interiorul acelui judet. De exemplu in Brasov era un obicei sa anunte "radar pe DN1 in zona Predeal, Codlea, Mandra, Voila, pe DN13 in zona Feldioara, Hoghiz, Rupea, pe DN11 in zona Harman - Lunca Calnicului, pe dn73 in zona Bran - Fundata". Si daca te gandeai putin realizai ca localitatile sau segmeentele indicate acopereau practic toata lungimea DN-urilor din judet. Evident ca nu exista radar peste tot, insa chiar si asa acele anunturi nu reprezentau decat un fel de "afara e senin" in zilele cu soare.

ghrt

Politica aceea de prevenţie nu a fost eficace, dovadă statisticile anilor trecuţi. Noi şi bulgarii pe locurile fruntaşe.

Din păcate devine clar că în Parlament nu se poate discuta o nouă politică eficace. Cei de acolo vor să calce pedala şi, pentru că nu se pot răsti la poliţist (în epoca internetului) sau să îşi pună girofar ca Năstase, vor maltrata fără discriminare legislaţia existentă. Nici ei şi nici şumahării care se bucură de oportunitate nu realizează că preţul este în suferinţa celor de lângă noi sau chiar a noastră, dacă rămâi în viaţă dar cu handicap. E vorba de sociopatie.
Cont (aproape) inactiv.

Ionut

Guvernul a simplificat modalitatea de restituire a taxei auto şi a timbrului de mediu

Guvernul a eliminat joi, prin ordonanţă de urgenţă, obligativitatea de a anexa la cererea de resti­tuire a taxei auto ori a timbrului de mediu documentele privind plata taxei, certificatul de înmatriculare şi cartea de identitate a maşinii. Măsura de simplificare a procedurilor de restituire pe cale administrativă a taxei auto sau a timbrului de mediu este inclusă într-o ordonanţă de urgenţă adoptată joi de Executiv.

,,Se elimină obligativitatea contribuabilului de a anexa la cererea de restituire a documentelor privind plata taxei, certificatul de înmatriculare şi cartea de identitate a maşinii, pentru că organul fiscal are posibilitatea de a verifica informaţiile respective, înscrise de contribuabil în cerere, în baza de date pe care o deţine sau la care are acces", a declarat purtă­torul de cuvânt al guvernului, Nelu Barbu.

ZF

TibiV

Dispare marja de eroare a radarelor. Amendă chiar şi pentru un km/h în plus

VIDEO: https://vid2.stirileprotv.ro/2018/04/06/61951936-2.mp4

Mare atenţie cât de tare apăsaţi pedala de acceleraţie.

Poliţiştii vă vor taxa dacă aţi depăşit limita legală de viteză, chiar şi doar cu câţiva kilometri şi asta pentru că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca marja de eroare a aparatelor radar să nu mai fie luată în considerare la contestarea amenzilor. Decizia intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

Aparatele Radar au o marjă de eroare tehnică, lucru ştiut încă de la omologarea aparatului. Aceasta a fost mereu un argument invocat de şoferii care au contestat amenzile primite pentru viteză.

Lucrurile se vor schimba şi asta pentru că Instanţa supremă a decis să NU mai ia în considerare în procese marja de eroare a aparatului radar.

Decizia ICCJ: "Erorile maxime tolerate pentru măsurarea vitezei sunt cerinţe metrologice aplicabile numai în procedura de atestare a unui cinemometru(....)respectiv doar la momentul verificării şi omologării aparatului. "

Asta înseamnă că până acum poliţistul NU vă amendă când depăşeaţi o viteză legală de 50 de km la ora cu, să zicem, 9 km la oră. După ce decizia va intra în vigoare veţi fi amendat dacă depăşiţi o viteză legală de 50 de km la oră şi cu câţiva kilometri la oră.

Poliţiştii erau indulgenţi şi pentru că ştiau că odată ce dau o astfel de amendă şoferii vor câştiga în instanţă.

Din momentul în care decizia instanţei supreme va fi publicată în Monitorul Oficial lucrurile se vor schimba în defavoarea conducătorilor auto.



Talonul va fi suspendat automat odată cu expirarea ITP. Şoferii NU vor fi anunţaţi

VIDEO: https://vid2.stirileprotv.ro/2018/04/06/61951930-2.mp4

Verificaţi bine actele maşinii înainte să plecaţi la drum pentru că în curând unele reguli se vor schimba.

Din 20 mai, dacă va expiră ITP-ul, se suspendă automat şi certificatul de înmatriculare al maşinii, fără să fiţi anunţaţi direct. Dacă nu vă daţi seama şi circulaţi aşa, riscaţi o amendă de aproape 3 mii de lei, rămâneţi fără plăcuţele de înmatriculare şi apoi trebuie să faceţi, alte drumuri la poliţie şi la RAR, ca să reintraţi în legalitate.

În prezent, fiecare şofer este obligat să facă inspecţia tehnică periodică la maşina o dată la doi ani, dacă vehiculul nu este mai vechi de 12 ani. Însă mulţi uită, ori nu au maşinile în regulă aşa că nu le duc la verificare, iar Ministerul de Interne a înăsprit legea. După 20 mai, dacă va expira ITP-ul, înmatricularea maşinii va fi automat suspendată, online.

Schimbul de date se va face între RAR şi DRPCIV, online. Dacă sunteţi prinşi în trafic cu înmatricularea suspendată, nu numai că trebuie să plătiţi o amendă de până la 2950 de lei, ci rămâneţi sigur şi fără plăcuţe de inmatrculare. Nu veţi avea voie să plecaţi cu maşina, va trebui să chemaţi o platformă. În acest caz, trebuie să mergeţi şi la Poliţia Rutieră pentru a demonsta că maşina a fost verificată tehnic.


În culpă sunt şi cei care şi-au cumpărat o maşină dar nu au mers în termen de 90 de zile să depună actele doveditoare. Dacă noii proprietari amâna să intre în legalitate, nu vor mai putea circula cu vehiulul pe străzi.

Subcomisar Popescu Rodica, purtător de cuvânt DRPCIV: "Am avut multe petiţii făcute de proprietari după ce şi-au vândut maşinile iar noii proprietari nu şi-au îndeplinit obligaţiile legale"

Tot de pe 20 mai, veţi putea verifica pe site-ul drpciv.ro în ce stadiu este starea înmatriculării.
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

yetiman

Dupa parerea mea comentariul de la stiri e un BS.
Nu are legatura marja de eroare a radarelor cu amenzile (care, din cate stiu eu nu s-au modificat - ca aplicare, nu ca valoare).

Prin legea circulatiei, se pedepseste depasirea vitezei legale incepand cu +10 km/h (intre +1 si +9 km/h nu este stabilita pedeapsa in lege). Asta inseamna ca, in continuare, depasirea cu pana la +9 km/h NU se pedepseste cu amenda.

Ce se schimba, intr-adevar, este ca nu se mai poate contesta o depasire de +10 km/h spunand ca este in marja de eroare a aparatului  si ca in realitate ar fi fost doar 8-9 km/h depasire.

Indicatia aparatului radar este "definitiva" si nu se mai poate prevala nimeni de eroarea aparatului. Dar asta nu schimba cu nimic treptele de penalizare din lege.

Colegi avocati, gresesc ?

,,Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice." — Esop
,,Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei." — Mihai Eminescu