[PH] Ce-am mai vazut din mers in Ploiesti

Started by TibiV, June 14, 2016, 07:51:37 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Dan_s

QuoteOmer Susli a refăcut echipa de la Praktiker pentru dezvoltarea magazinelor HomeLux

Una dintre cele mai mari zece companii înfiinţate în acest an, creată de Omer Susli, fost acţionar al Praktiker
Omul de afaceri Omer Susli, care a vân­dut vara trecută reţeaua de bricolaj Praktiker britanicilor de la King­fisher, deschide până la începutul lunii octombrie, în Ploieşti, primul ma­gazin sub brandul HomeLux, care va comer­cia­liza mobilă şi deco­raţiuni interioare.

De strategia de dez­vol­­tare a magazinelor HomeLux se ocupă Isa­belle Pleska, fostul director ge­neral al Praktiker, iar direc­tor de marketing este Mi­rela Ochiana, care a avut pâ­nă în martie 2018 aceeaşi funcţie tot în cadrul Praktiker. Ea şi-a actualizat funcţia şi pe profilul său de pe pagina de socializare de business LinkedIn.

,,Isabelle Pleska are o experienţă de 15 ani în domeniu, care ne va ajuta în dezvoltarea noii reţele. În HomeLux suntem acţionari doar eu şi soţia mea. Primul magazin îl vom deschide în septembrie, cel mai târziu în prima săp­tămână din octombrie", spune Omer Susli.

Reţeaua HomeLux va avea două tipuri de maga­zine - unele cu o su­pra­faţă de 10.000 de metri pătraţi, de sine stătătoare, şi altele cu suprafeţe de până în 1.000 de metri pătraţi, integrate în centre comerciale.
Sursa

Banuiesc ca va fi deschis in locatia fostului magazin Praktiker deoarece in Ploiesti nu se construieste nimic in acest moment. :(

Harry

^ Toate magazinele Praktiker stiu ca sunt acum in proprietatea Brico Depot

Dan_s

Cel din Ploiesti a fost inchis in mai deoarece in zona era deja un Brico Depot si cred ca poate inchiriaza spatiul pentru noul magazin sau poate ca l-au vandut.

Harry

In articol spune si de spatii sub 1000 mp, posibil sa fie intr-un mall. ceva gen Zara Home

Cristi N

Sa incepem cu putina istorie.
In zona de sud a Ploiestilor a fost construita una din cele mai mari uzine pentru fabricarea utilajului petrolier.
In 1908 un grup de petrolişti au înfiinţat "Societatea de reparaţii foraj", un atelier specializat în repararea echipamentelor petroliere de foraj. În 1913, "Societatea de reparaţii foraj" a fost preluată de compania petrolieră "Societatea creditul Petrolier", care dezvoltă compania. Atunci sunt construite noi hale şi producţia începe să se dezvolte.
O scurta istorie e uzinei.

sursa: Gandul
Intre timp uzina a intrat in insolventa:
QuoteSituată în zona de sud a municipiului Ploieşti, întreprinderea Upetrom ,,1 Mai" s-a regăsit, până în anii '90, printre cele mai importante platforme industriale din ţară. Avea atunci aproape 18.000 de salariaţi, societatea producând, în principal, instalaţii de foraj petrolier dintre cele mai performante la nivel mondial, achiziţionate inclusiv de celebre companii de profil din străinătate. Cu trecerea timpului, însă, faima societăţii s-a mai stins, iar numărul angajaţilor s-a redus simţitor. În anul 2000, societatea a fost preluată majoritar de o companie petrolieră care face parte din Holdingul GSP, având ca pilon central "Grup Servicii Petroliere" – un contractor internaţional de foraj off-shore. Cea mai mare problemă – cea a datoriilor – nu a fost însă rezolvată, de la an la an acestea acumulându-se la valori şi mai mari. În aceste condiţii, s-a apelat la soluţia extremă, solicitându-se declanşarea procedurii de insolvenţă.
,,Upetrom 1 Mai SA a intrat în insolvenţă după şapte ani de pierderi consecutive. Anul trecut a avut o cifră de afaceri de puţin peste 29 de milioane de lei (aproximativ 6,5 milioane de euro), dar a înregistrat pierderi de 19,3 milioane de euro (aproximativ 4,3 milioane de euro), iar datoriile totale, la sfârşitul lui 2016, se ridicau la 240 de milioane de lei". Terenul deţinut de Upetrom în Ploieşti are o suprafaţă de 650.000 de metri pătraţi, însă compania îşi desfăşoară activitatea pe circa 100.000 de mp. Restul terenului şi celelalte clădiri nu au fost utilizate de mult timp, reprezentanţi ai companiei declarând, luna trecută, pentru Economica.net, că Upetrom se afla în discuţii pentru vânzarea a circa 20 de hectare de teren pe care le deţinea la Ploieşti.
Însă, având în vedere că nu aduce anul ce poate aduce clipa, în momentul de faţă, Upetrom ,,1 Mai" a ajuns la capătul celălalt al renumelui mondial de care se bucura odinioară, respectiv al decăderii. De menţionat că o confirmare a acestei situaţii a fost făcută publică şi pe site-ul SC UGM Energy Trading SRL – din care face parte şi Upetrom – anume că este ,,în insolvenţă, in insolvency, en procedure collective".
Dând timpul în urmă, iată care a fost ,,povestea" acestei uzine:
1908 – un grup de petrolişti înfiinţează "Societatea de reparaţii foraj" – un atelier specializat în repararea echipamentelor petroliere de foraj.
1913 – "Societatea de reparaţii foraj"este preluată de compania petrolieră "Societatea creditul Petrolier, care dezvoltă compania. Sunt construite noi hale şi producţia se dezvoltă, de la reparaţii de echipament petrolier la fabricarea de piese de schimb. Se pun în fabricaţie noi produse: rezervoare, elemente de conductă pentru transportul ţiţeiului.
1922 – este preluată de "Societatea Anonimă Română pentru Industria Petrolului – Concordia" şi îşi schimbă numele în "Departamentul Uzinele Metalurgice Ploieşti". Compania trece la producţia de echipamente proprii de foraj şi extracţie, echipamente pentru conducte şi rezervoare de ţiţei. În acest scop se construiesc hale noi de producţie, o secţie de turnătorie şi una de cazangerie.
După cel de-al Doilea Război Mondial, compania, intrată în posesia statului român, a primit numele de "Uzinele1 Mai Ploieşti" şi a parcurs un proces de reconstrucţie a capacităţilor distruse de război. Uzina a fost inclusă rapid în planul de dezvoltare a industriei petroliere româneşti, în calitate de principal furnizor de echipamente de foraj, punând în fabricaţie o întreagă gamă de instalaţii de foraj în concepţie românească.
UPETROM – marca internaţională a "Uzinelor 1 Mai Ploieşti" este recunoscută în lume, prin fiabilitatea şi robusteţea produselor ei.Astfel, în anii '70-'80, compania devine principalul furnizor de instalaţii de foraj de mare adâncime în ţările CAER. Acestora li se adaugă ţări ca India, Pakistan, Siria, Irak, Turcia şi altele.
În semn de recunoaştere, în 1996 marca internaţională a fost adăugată numelui existent, astfel încât compania devine "UPETROM 1 Mai – Ploieşti".
2000 – UPETROM 1 Mai a fost preluată majoritar de o companie petrolieră. În prezent face parte din Holdingul GSP, având ca pilon central "Grup Servicii Petroliere", care este un contractor internaţional de foraj off-shore.
O filmare din interiorul turnatoriei:

O filmare din Oct. 2018 de la inceputul demolarilor:

Cristi N

Acum sa revenim in prezent.
In perimetrul respectiv urmeaza sa fie construit un mall, Ploiesti Value Centre.
QuoteNoul centru comercial va conține un număr însemnat de chiriaşi şi va fi situat în proximitatea magazinului Kaufland Sud lângă care urmează să fie ridicat şi un supermarket LIDL şi un hypermarket Carrefour. Suprafaţa închiriabilă retailerilor va fi de 26.500 de mp
Sursa: link
O randare cu vedere de pe pasajul peste CF: sursa

PUZ-ul (sursa):


Cristi N

#21
Si acum cateva poze din 28 Dec. 2018:
Panou(rile) de santier:

O vedere de sus, de pe pasajul peste CF:

Inainte de demolari:

Aceiasi pozitie usor mutata spre dreapta:

Hala din spatele pavilionului(Mecanica 8 ) a ramas fara peretele sudic:

Din pavilion (cladirea conducerii) a ramas doar segmentul construit in anii '80, aici trebuia sa fie centrul de calcul. Pare ca doar parterul si etajul 1 mai sunt folosite de Sectia 4 Politie Ploiesti:

Segmentul demolat vazut de la sol:

Acum sa revenim cu picioarele pe pamant, pe cladirea din spate parca se vede scrisa o denumire:

Dar inainte de asta sa vedem cum arata spatiul respectiv inainte:

Numele halei este "Sape foraj"


Harry


Cristi N

Intre timp a rasarit un LIDL pe o parte din lotul uzinei 1 Mai Ploiesti. Pariul meu este ca nu se va realiza niciodata breteua de acces de pe pasaj.

Harry

Are cineva mai multe detalii legate de Cazinoul din Ploiesti? Tot ce am gasit pana acum:
-construit in 1937 de Astra Romana
-12 milioane de lei
-arhitect Socolescu


Leo-Ph

#25
Salutare,

Cu planurile Cazinoului a participat in 1937 la un concurs.
Aceasta constructie nu a fost realizata conform :http://www.e-architecture.ro/fisa.php?id=732

Dan_s

O filmare aeriana in plina "situatie de urgenta"

https://www.facebook.com/gabriel.arghiropol/videos/10220326934619993/

PS. Cum se pot pune clipuri video postate pe FB?

Ionut

^ Exact cum ai pus... Nu se poate pune embedded un clip video de pe Facebook.

Harry