News:

.

Main Menu

Discuții ca-n gară

Started by Ionut, June 08, 2016, 06:02:32 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Dagda

CFR n-ar face fata la 2 moaste in paralel  :lol:
QuoteCFR Călători pune în circulație ,,capacitatea maximă tehnică posibilă" pentru vizita Papei Francisc în România

https://www.bizbrasov.ro/2019/05/03/cfr-calatori-pune-circulatie-capacitatea-maxima-tehnica-posibila-pentru-vizita-papei-francisc-romania/

TibiV

Imi place sadismul lui frunzaverde....
:lol:
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Ionut

^ Cred ca iese o pozitie API din circuitul ala.

dr4qul4

Eu l-as trimite cu un IC2 prin Petrosani. E misto rau acolo fara frane.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

Ionut

Dosarul Mită la CFR. Josef Hornegger, fostul administrator al Swietelsky, condamnat la trei ani de închisoare

Magistraţii Tribunalului Bucureşti l-au condamnat joi la trei ani de închisoare cu suspendare pe fostul director al firmei Swietelsky, Josef Hornegger, în Dosarul Mită la CFR. El a recunoscut complicitatea la mita pentru fostul ministru de Finanțe Sebastian Vlădescu și secretarul de stat Constantin Dascălu. Decizia poate fi atacată. Magistraţii de la Tribunalul Bucureşti l-au condamnat pe Josef Hornegger la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe o perioadă trei ani şi au confiscat suma de 1.100.000 euro, fiind menţinute măsurile asigurătorii.

Detalii pe ClubFeroviar.ro

kitsune

E inimaginabil, dar iarăși avem un caz de copil urcat pe tren și electrocutat.

https://m.stirileprotv.ro/lbin/mobile/index.php?article_id=3818655

Este timpul că cei din Ministerul educației să ia problema în serios și să organizeze urgent informări la nivelul fiecărei clase cu privire la pericolul liniei electrice de contact. Când e vorba de "flash-mob-uri" spontane comandate de ISJ sau de copii de grădiniță care stau în cap se poate. Când e vorba de viața copiilor nu. Toate luările de poziție din partea noastră, a media, a CFR nu ajung la copii, trebuie acționat acolo unde trebuie, la clasă, pe rețelele sociale, YouTube, etc.
Să facem un apel la cei ce ajung mai ușor la copii, așa numiții "influenceri", pericolul ăsta trebuie să fie viralizat dacă prin canalele clasice nu se poate sau nu există interes.
Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

dan tm

Nu cred ar avea efect.
Astia au crescut de mici cu telefoanele si cu tabletele, cu jocuri in care au mai multe vieti, in care sint invincibili, cu arme, tancuri, nave , te miri cu mai ce.
Ei n-au nici o idee despre viata reala, despre cum functioneaza lucrurile, unii ajung adulti si nu au mers niciodata cu trenul sau cu transportul in comun.

Au murit adulti, studenti chiar despre care se prezuma ca stiu ceva despre viata, dar sint si studenti care nu gasesc vagonul 4 ca pe toate scrie 2.

kitsune

Nu știu ce să zic. Eu cred că se poate ajunge și la ei, doar că nu acționăm pe canalele potrivite. Între timp am vorbit cu soția, care e în învățământ, dacă au vreo acțiune de informare. Zero. Am întrebat copiii dacă la școală se spune ceva despre asta. Zero.
Copiii noștri nu citesc presa sau forumurile. Nici măcar știrile de la TV nu-i interesează. Ei au Instagram, YouTube, poate Facebook (cu toate că e cam acaparat de adulți și au fugit de acolo).
Iar dintre toate pericolele, curentul electric este cel mai perfid. Nu se vede, nu se aude, nu miroase. Eu lucrez cu tensiuni mari uneori, 6,6 kV. Și cu toate că e imposibil să ajungi în interiorul tabloului electric fără să deconectezi sursa și să cuplezi împământarea (nu poți deschide fizic ușa tabloului altfel), tot am o senzație de teamă când văd barele alea, pentru că nimic nu îmi spune dpdv al simțurilor că nu trece curent prin ele.
Cum crezi că simte pericolul un copil care nu e informat, mai ales că uneori mai vede și ceva ciori stând pe fir? Nu există senzația de pericol. Și asta trebuie indusă prin educație, așa cum te educă părinții acasă să nu bagi degetele în priză.

gruiarew

Atenţie chestii pentru cei cu stomac tare.

Dacă au youtube imposibil să nu fi trecut peste aşa ceva, măcar o dată:

'You can't cheat an honest man. Find somebody who wants something for nothing, then give him nothing for something.'' -- A Hater's Synthesis

kitsune

Harry

se numeste selectie naturala

kitsune

Banii din care se plătesc transportul și tratamentul sunt din buzunarul nostru. O campanie de informare ne-ar fi costat mai puțin iar fondurile alea cheltuite la Bruxelles și cu avionul militar puteau merge la oameni cu adevărat bolnavi.
Ceva mă face să cred că aici nu e vorba de un selfie, asta fiind doar o etichetă pusă de presă pentru a face știrea mai atrăgătoare.

TibiV

Probabil ai dreptate.
Nu este vorba doar despre un SELFIE, este vorba de PROSTIE PURA !....
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

dan tm

Eu ma intreb ce se intimpla acolo unde este sina a III-a?

Cristi N

Sina a 3-a avem doar la metrou si acolo accesul pentru un amator de selfie in zonele tehnice e mai dificil. In al doilea rand e o diferenta foarte mare de tensiune, la CFR avem 25kV pe cand la metrou avem doar  0.8kV.

Din categoria nu incercati asa ceva: teoretic in cazul sinei a 3-a ai putea inclusiv calca pe ea daca esti incaltat cu bocanci cu talpa groasa fara sa patesti ceva.