[B] Magistrala M6 1 Mai-Otopeni

Started by Ionut, October 03, 2011, 06:05:55 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

survola

Nu aș dori să ne întindem prea mult, cum am spus e dea tardiv.
Doar referitor la ultima propoziție aș spune că se putea săpa pe sub tunelele M1, bineînțeles, fără nici o problemă.
Orice are soluție, numai să se dorească rezolvarea corectă a problemei.

TibiV

Quote from: survola on September 21, 2022, 10:36:15 AMExact așa, cu reconstrucția stațiilor, inclusiv lărgirea peroanelor la M2 si noi pasaje de corespondență.
Dacă se pot face pe rețeaua din Londra, care are 100 de ani și o adâncime mult mai mare, nu se pot face la noi, care e practic aproape cut-and-cover?

1. Si cat crezi ca ar putea dura (minimum-mminimorum) reconstructia statiei Piata Victoriei? Mai putin de doi ani? Doar un an?...

Nimeni (din fericire) nu isi va asuma vreodata inchiderea M1 si M2 (simultan!) pentru mai mult de un weekend sau doua.
Pentru ca asta ar insemna aproape desfiintarea metroului  bucurestean....

Metroul din Londra este o retea adevarata, inchiderea unei statii poate fi compensata prin folosirea altor rute.

Mai rau decat reconstructia completa a statiei Piata Victoriei ar fi reconstructia statiei Piata Unirii. Ceea ce nu s-a luat in considerare nici in perspectiva indepartata a realizarii M7...

2. Si care ar fi marele, covarsitorul avantaj?...
@sab a explicat foarte bine: orice traseul de la Piata Victoriei spre sud ar fi creat probleme mult, mult mai mari..
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

sab

Aceasta este situația actuala la Victoriei. Fata de cum era proiectat inițial, stația a fost mutata către Stefan cel Mare câțiva metri buni (zona de intersecție cu M2 nu făcea parte din stația M1 inițial). Am figurat cu roșu stația actuala.

Alt plan, care ne arata cum se intra dinspre Buzesti

Ca sa discutam pe concret, as vrea ca cineva sa figureze cum vede stația M6 acolo si o eventuala prelungire către sud , astfel încât M6 sa nu se înfunde acolo (deși niciodată nu s-a pus problema ca M6 sa fie prelungita in varianta Victoriei).
Nota : Înfundarea M6 la Victoriei însemna ca doar M1 si M2 ar fi avut schimb direct, de pe orice alta magistrala (M3,M4,M5,M7) ai fi mers cu 3 (TREI) metrouri către aeroport.

AndreiB

Cred ca o solutie mai buna pentru a rezolva deficitul de conectivitate M6 > centru ar fi un tramvai 5 integrat pe harta de metrou, cu corespondente bine facute la Aeroportul Baneasa, Aurel Vlaicu (necesita tunel pietonal nou) si Stefan cel Mare.

Cred ca pe directia Baneasa > Universitate ar fi mai rapid M6 > 5 > M2, atata vreme cat tramvaiul 5 ar avea o frecventa decenta.

TibiV

Struto-camilele sunt mai proaste decat strutii, si mai proaste decat camilele...  :(

Sorinus

Dar M6.1 chiar se face? Eu pana nu vad primele gauri, nu cred. Parca si licitatia a fost cam obscura, fara pompa cu care se anunta noi lucrari de anvergura asta.

Valentin

Se face, e in proiectare, s-a dat ordinul de incepere, poate prin 2023 vedem si prima sapa, pana acum pe A0 turcii nu par sa "sughite", vom vedea cand se apuca. Cu siguranta, acum cu licitatiile lansate, proiectarea inceputa pe M6.1 NU exista absolut nicio sansa sa se mai schimbe ceva.

sab

Bineinteles ca la M6.1 NU se mai poate face nimic.
Discutia era doar daca varianta cu capat (repet, era punct terminus, nu se putea prelungi) la Victoriei era mai buna decat ce avem acum, capat provizoriu la GdN si o viitoare prelungire catre sud.

Xenos

Sper să fi învățat ceva din lecțiile de la M5, lecții de tip așa nu, și să nu blocheze cu anii intersecția de la Chibrit, că va fi jale mare.

TibiV

Degeaba speri/speram.

Numai oamenii inteligenti invata din propriile greseli (cei foarte inteligenti invata din greselile altora...)

Pe scurt: cred ca va fi jale mare la Chibrit niste cativa (prea multi) ani...  >:(

Sorinus

Din pacate la Chibrit e deja jale, azi dimineata, de pe Chitilei la Aurel Vlaicu, Waze ruta pe centura si DN1. Deci, unde anume la 1 Mai vor sparge? Daca o fac pe carosabil, e stop joc traficul. Din pacate nu vad cum altfel.

sab

Fix in mijlocul strazii. Am pus eu o schita cu 2 pagini in urma. Toata zona verde va insemna santier in exacavatie deschisa.
http://forum.peundemerg.ro/index.php?topic=43.msg391513#msg391513

Xenos

sab, nu e schita in postarea la care ai dat link. Poti pune din nou schita?
marea problema e ca ei imprejmuiesc nu doar zona stricta de excavare si hai 3-4 metri in plus in jur, ci cam dublu, ca le place sa-si tina camioanele si masinile parcate acolo, ceea ce e o dementa (asa a fost la Favorit, la D. Taberei la piata etc.).

PlayStation

O conexiune ca cea galbena ar fi cea mai buna, sa se desparta magistrala pe 2 fire la Aeroport Baneasa ca pe M5, iar firul M2 sa continue pana in Berceni prin Piata Victoriei, Romana, Universitate, Unirii, cele mai importante statii de metrou din Bucuresti