News:

.

Main Menu

Discuții cu și despre CNAIR

Started by Ionut, October 12, 2015, 06:17:56 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

cristi5

#795
Nu stiu cum era in 1992 dar am condus recent Copenhaga- Stockholm si abia daca-mi amintesc de bucata de vreo 50 km din 670 care e 2+1... Acum 15 ani distanta (care e cam cat Bucuresti-Nadlac) se facea in sub 5 ore cu Dacia berlina (nu legal, dar se facea). Era 1,5 + 1,5 si 2+1 pe distante mai mari ca acum dar in zonele respective nu prea am vazut trafic.

Si tunelurile de la Stockholm s-au facut pt ca e trafic. Se faceau si centralizat (ca doar e capitala), si descentralizat.

Am condus si Sthlm-Göteborg acum doi ani, crede-ma ca distanta aia cu 1,5 + 1,5 e o plimbare prin parc pe langa un drum Sibiu-Brasov. La fel ca pe Sthlm-Copenhaga n-am trecut prin nicio localitate, nici un semafor.

Asta sugereaza descentralizarea e buna pt centuri ocolitoare :)

Dar mai e un aspect, ca ai pomenit de descentralizarea institutiilor suedeze... Eu lucrez cu autoritatea de energie. Au cateva meeting-rooms la Stockholm, restul e la Eskilstuna. Alte institutii sunt imprastiate in alte orasele. Eu nu voi trai sa vad o asemenea descentralizare (institutia in sine e poate centralizata, dar statul ca atare e "imprastiat" prin toata tara, nu mai vorbim de ce putere au comunele) in Romania. Nici un politician nu va avea sange in pix sa implementeze asa ceva. Si asta ma face foarte sceptic fata de ideile de descentralizare a CNADNR.


alecu26

Sa faci toate beizadelele de bucuresti sa facă navetă?  Sau sa se reloce?:))))))))))
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

yetiman

CNADNR are un site nou!

Inca n-am apucat sa-l studiez, dar am vrut sa va impartasesc noutatea.  :)
,,Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice." — Esop
,,Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei." — Mihai Eminescu

icristian

Arata mai bine acum, dar au o problema cu pagina de verificare vignieta. 404 Page not found :)

Imi place ca au pus harti interactive cu autostrazile, dar ma deranjeaza ca nu au trecut de loc Autostrada sau DX Ploiesti Bacau.

Allex

#799
Si forumul a ramas la fel...

Asta pare interesanta.
"Asta-i ţara tuturor imposibilităţilor"

DN2 - E85 | Monitorizare A7 Autostrada Moldova

nenea_hartia

^ Doar că au mâncat un ,,i". Corect ar fi E-Petitie... :lol:

luc

Pun aici pentru ca are legatura mai mult cu CNADNR: daca au camere fixe in zona lucrarilor de la groapa de pe OS3, cred ca e maximum de transparenta ce o pot avea. Oricum repararea acelor 200m este un examen pe care nu isi permit sa il pice...are implicatii pana la cel mai inalt nivel (apropo de ironiile ieftine legate de tehnocrati). Pe de alta parte, avand in vedere preoconizata reorganizare, unii au ceva de demonstrat.

yetiman

QuoteComunicat de presa 20.08.2016

Inspecția lucrărilor pe șantierul Orăștie – Sibiu, lot 3

În perioada 17 – 18 august, directorul general al CNADNR SA, Cătălin Homor, împreună cu o echipă de specialişti din cadrul companiei, s-a aflat pe şantierul Autostrăzii Orăstie –Sibiu, lot 3. Această vizită a avut drept scop urmărirea ritmului lucrărilor atât pe timp de noapte cât și pe zi și organizarea șantierului, precum și mobilizarea generală și calitatea lucrărilor.



"Am  vrut să constat la fața locului care este ritmul lucrărilor. Vizitele pe șantiere vor fi din ce în ce mai dese pentru că prefer să discut cu cei responsabili la fața locului.

Ritmul și monitorizarea proiectelor rămân principalele direcții. Odată cu refacerea corpului autostrăzii le-am cerut constructorilor să demareze lucrările și la celelalte puncte cu deficiențe astfel încât atunci când vom da în folosință lotul 3 să o putem face în condiții de maximă siguranță a traficului. Voi monitoriza în continuare cu mare atenție întreaga activitate pe șantier astfel încât să reușim să respectăm graficul de lucrări.", a declarat Cătălin Homor, Director General al CNADNR SA.



CNADNR
,,Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice." — Esop
,,Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei." — Mihai Eminescu

NGC

Quote from: yetiman on August 20, 2016, 08:54:35 AM
CNADNR are un site nou!

^^^

Quote from: NGC20 on June 23, 2016, 11:57:25 PM
Sa mai stricam o surpriza a CNADNR. :p

Quote from: disney on November 19, 2014, 11:12:31 PM
Au fost adresate astazi urmatoarele intrebari catre CNADNR:
[...]
4) In 31 Martie 2014 v-am adresat intrebarea "Cind va fi gata noua pagina oficiala de internet a CNADNR, cu informatii actualizate la zi si transparenta din partea CNADNR?", la care ati raspuns in 12 Mai 2014 ca "Se apreciaza ca la sfarsitul lunii iunie - inceputul lunii iulie 2014, CNADNR va detine o pagina de internet cu o noua interfata, mai transparenta si mai usor navigabila".
Acest lucru inca nu s-a intamplat, desi suntem aproape in luna Decembrie. Care sunt motivele?
Cand va fi disponibila noua pagina de internet?

Am selectat din raspunsul CNADNR din Decembrie 2014 la intrebarile de mai sus, doar partea relevanta.

[...]

Ei bine, cu o "mica" intarziere de mai bine de 2 ani, se lucreaza in sfarsit la noua pagina de internet a CNADNR.

Asadar, pe cand vom vedea live pagina la care lucreaza acum firma SYNAPTIC SBS?

Deci acesta este rezultatul final?

alecu26

referitor la comunicatul CNADNR: oare isi pregatesc o posibila amanare a deschiderii? Vor zice prin 25 Septembrie...suntem practic gata la ""groapa"" dar am inceput si alte puncte de reparatii, si noi nu putem risca deschiderea la trafic pana când TOOOOOTUL va fi in siguranta?
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

Quest

Quote from: marisRO on August 22, 2016, 07:58:40 AM
Pe lotul 2 de autostradă Lugoj-Deva sunt aproape finalizaţi 15 km de autostradă care vor putea fi utilizaţi de şoferi până la sfârşitul acestui an.

Sursa: http://www.capital.ro/constructorii-intra-cu-buldozerele-pe-inca-37-km-din-autostrada-transilvania.html

Legat de faptul ca un tronson de pe TgM - Cimpia T se face pe FIDIC rosu:
Ma bucur de fiecare data cind aud asa ceva. Ptr ca de fapt aceasta este abordarea normala. Beneficiarul trebuie sa fie in posesia unui proiect beton (fara 'optimizari' pe care Antreprenorul le speculeaza pe FIDIC galben in favoarea sa), dupa care sa liciteze constructia tronsonului.

Faptul ca Anca Boagiu pe durata ministeriatului sau la MT trecuse de la FIDIC rosu la cel galben, era cauzat de interminabilele acuze reciproce dintre proiectant si constructor (proiectul tau e prost facut, ba nu, tu nu esti in stare sa executi ce-am proiectat eu, etc), acuze care tineau blocate proiectele (nu c-ar fi fost singurul motiv...)
Common sense will get you far !

yetiman

Ce NU am gasit pe noul site CNADNR este raportul lunar privind situatia lucrarilor.
E drept ca ultimul aparut (cel din august) se gaseste, in continuare, pe site-ul vechi, dar nu stiu cat timp vor functiona in paralel, si, mai ales, daca vor prelua informatia si pe site-ul nou.

Cei de la CNADNR care ne citesc sunt rugati sa continue publicarea acelui raport si pe site-ul nou. E unul din pasii buni in directia transparentei promise, si ar fi pacat sa se dea inapoi acum.
,,Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice." — Esop
,,Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei." — Mihai Eminescu

disney

Quote from: disney on August 04, 2016, 07:30:08 PM
ASA NU SE MAI POATE!

Quote from: alecu26 on August 05, 2016, 11:33:15 AM
va suparati degeaba pe niste....ma abtin sa ii cataloghez. Parca vad ca acum se felicita unul pe altul (noroc ca Nicoleta Popa e in concediu)...cat de bine si inteligent le-au tras-o la forumisti.

Domnu Buzatu, va place cum am scris? nu-i asa ca sunt destept? Suntem la departamentul de comunicare dar nu le comunicam nimic? Hahahaha Nu-i asa? Sunt asa mandru de mine domnul Buzatu. Pot sa plec azi mai devreme daca am rezolvat problema asta? Nu de alta dar am de ajuns la tara la ai mei, ca au venit rudele din Italia si ne umplem burdihanul cu vreo 10 mici si 2 beri.

Quote from: pasadia on August 04, 2016, 10:50:29 PM
hai sa cerem acele documente pe baza numerelor de inregistrare, numerelor pe care le-au acordat atunci cand le-au inregistrat. Iar pentru a afla aceste numere consider ca ai 2 posibilitati:

1. cea normala, prin care ceri  o copie dupa registrul de intrari/iesiri documente

2. cealalta, cea in care ceri sa iti spuna numerele de intrare pentru toate intrarile ce provin de la un anumit emitent (si aici treci pe rand fiecare emitent in parte care ne intereseaza).

Dupa ce avem numerele de intrare nu vor mai putea sa spuna ca nu pot identifica documentele. Zic eu...

Vedeti cele 3 raspunsuri in batjocura de la CNADNR aici, aici si aici.

Va rog sa va expuneti ideile si comentariile aici.

__dir

E jenant , au un firewall mai tare decat cei din NK. Trebuie sa recunosc ca "informatii" pusa in textul legii blocheaza practic accesul. Misto!

Solutii (in orice ordine)
- spart servere  :troll:
- miting legal impotriva CNADNR
- schimbata legea 544/2001

NGC

Quote from: disney on August 23, 2016, 08:32:31 PM
Vedeti cele 3 raspunsuri in batjocura de la CNADNR aici, aici si aici.

Va rog sa va expuneti ideile si comentariile aici.

Foloseste extrasele de mai jos din caietele de sarcini. Am incadrat cu rosu partile relevante.





Foloseste de asemenea prevederile din noua HG 478/2016, dupa cum am mai scris.

Quote from: NGC20 on August 05, 2016, 09:13:24 AM
Mai exista o metoda simpla de a cere unele documente.
Pur si simplu trebuie folosite "armele" lor, adica facut referire la capitolul respectiv din caietul de sarcini pe baza caruia s-a licitat, capitol care contine documentele care trebuie livrate.
Cum CNADNR face caietul de sarcini, nu mai pot invoca faptul ca nu inteleg. ;)

Pe de alta parte, se pot utiliza noile modificari din HG 478/2016 ale normelor de aplicare a Legii 544/2001.

HG nr. 478/2016 - "HOTĂRÂRE pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 123/2002" a fost publicata in MO 516/08.07.2016.

Art. 15, alin. (3)
QuoteInformaţiile de interes public solicitate în scris vor fi comunicate în formatul precizat în cererea solicitantului, respectiv în scris, în format electronic sau hârtie.

Art. 15, alin. (4)
QuoteDacă informaţiile de interes public solicitate sunt disponibile în format editabil, la cererea solicitantului, acestea vor fi furnizate şi în acest format.

Art. 20, alin. (5)
QuoteDupă înregistrarea cererii, structurile sau persoanele responsabile de informarea publică directă au obligaţia să comunice solicitantului, direct sau electronic la adresa de e-mail furnizată, data şi numărul de înregistrare a cererii.

Art. 22, alin. (2-1)
Quoteîn situaţia în care informaţia publică solicitată se află pe un înscris care conţine atât informaţii la care accesul este liber, cât şi informaţii exceptate de la liberul acces, informaţia publică solicitată va fi comunicată, după anonimizarea informaţiilor exceptate, prevăzute la art. 12 din Legea nr. 544/2001, cu modificările şi completările ulterioare.

Art. 34, alin. (2)
Quoteîn cazul în care reclamaţia se dovedeşte întemeiată, răspunsul va conţine informaţiile de interes public solicitate iniţial şi, de asemenea, după caz, va menţiona măsurile dispuse, respectiv sesizarea comisiei de disciplină, în cazul funcţionarului public, în condiţiile legii.

Anexa nr. 8
QuoteModel — Răspuns la reclamație
[...]
vă informăm că decizia de a nu primi (la termen) documentele solicitate:
1. se încadrează în prevederile legii, fiind vorba despre informații exceptate de la accesul liber al cetățenilor;
2. nu se încadrează în prevederile legii, fiind o eroare a unui funcționar.
Funcționarul vinovat pentru decizia eronată în ceea ce vă privește a fost sancționat cu .................................................

Sa precizezi neaparat articolul 22, alin. (2-1). ;)