News:

.

Main Menu

Discuții cu și despre CNAIR

Started by Ionut, October 12, 2015, 06:17:56 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Ionut

Aveti topic dedicat pentru asta - constructori, proiectanti. Puteti discuta in voie acolo. :)
Multumesc!

NGC

#331
Quote from: NGC20 on July 21, 2015, 10:46:34 AM
Quote from: NGC20 on July 20, 2015, 01:16:21 PM
Art. 200 din OUG 34/2006
Quote(1) In termen de 25 de zile de la data deschiderii ofertelor, autoritatea contractanta stabileste oferta castigatoare, pe baza criteriului de atribuire precizat in invitatia de participare/anuntul de participare si in documentatia de atribuire, daca oferta respectiva indeplineste toate conditiile de admisibilitate care rezulta din documentatia de atribuire si actele anexate.
(2) In cazuri temeinic motivate, autoritatea contractanta poate prelungi o singura data perioada de evaluare, cu exceptia situatiilor in care autoritatea contractanta reevalueaza ofertele ca urmare a unei decizii a Consiliului, a unei hotarari judecatoresti sau a recomandarilor observatorilor Unitatii pentru Coordonarea si Verificarea Achizitiilor Publice.

[...]

Intrucat nu stiu sa fi fost vreo decizie CNSC sau hotarare CAB, singura modalitate plauzibila pentru (re)evaluarea care nu se mai termina pentru aceasta licitatie, este existenta "recomandarilor observatorilor Unitatii pentru Coordonarea si Verificarea Achizitiilor Publice".

Dar daca aceasta este o exceptie, atunci sa intelegem ca pot prelungi la nesfarsit si nu primesc nici o amenda? :o :o :o
Sau cum de nu avem inca un rezultat din Octombrie 2014 si pana acum? Chiar daca cele 25 de zile initiale s-ar fi prelungit cu inca 25 de zile, nu puteam ajunge in situatia curenta decat daca se poate prelungi la nesfarsit in urma "recomandarilor observatorilor Unitatii pentru Coordonarea si Verificarea Achizitiilor Publice" (in lipsa altor decizii CNSC / CAB).

Mai sunt cateva licitatii pentru SF-uri cu oferte deschise de mai mult de 1 an care nu s-au incheiat inca.

Termenul de 25 de zile se refera la zile calendaristice, dupa cum precizeaza si CNADNR in primul raspuns citat mai sus.

[...]

Totusi, suntem siguri ca se poate prelungi doar o singura data?
Am scris si ieri mai sus si am inclus si aici ce zice legea.
Dar cum sa interpretam aceasta fraza?
Quote(2) In cazuri temeinic motivate, autoritatea contractanta poate prelungi o singura data perioada de evaluare, cu exceptia situatiilor in care autoritatea contractanta reevalueaza ofertele ca urmare a unei decizii a Consiliului, a unei hotarari judecatoresti sau a recomandarilor observatorilor Unitatii pentru Coordonarea si Verificarea Achizitiilor Publice.
Deci daca sunt recomandari se poate prelungi de mai multe ori, adica la nesfarsit?

Avem vreun coleg jurist care sa ne poata lamuri?

Am copiat intreg mesajul de mai sus pentru ca este relevant.

Sa luam acum raspunsul CNADNR postat de disney si sa ne uitam putin ce zic ei acolo.



^^^ Aici inca analizeaza 6 (sase) oferte de aproape 17 luni !!! Serios ?




^^^ Aici au de analizat 8 oferte si au prelungit o singura data, dupa cum cere legea, doar ca probabil ca au invocat acel articol privind recomandarile observatorilor UCVAP si practic au extins "pana la finalizarea intregului proces de evaluare".
Observati de asemenea forma la viitor "va trebui sa solicite ofertantilor justificarea preturilor aparent neobisnuit de scazute". Deci pana acum, in mai mult de 12 luni de la deschiderea ofertelor, inca nu au facut acest lucru ?




^^^ Aici au anulat licitatia dupa aproape 11 luni de "reevaluare" si s-a contestat anularea ei, dupa cum am scris si eu ieri.




^^^ Aici au comunicat initial un castigator si apoi s-a contestat la CNSC, dupa care s-a contestat si la CAB, care a dat verdictul in 13.06.2014.
Mai apoi, in 19.01.2015, au anulat comunicarea rezultatului de atribuire datorita "unei erori in cuprinsul Raportului procedurii de atribuire".
Asta dupa ce s-a contestat la CNSC si CAB, si dupa deciziile CNSC si CAB, decizii care le dadeau dreptul sa semneze contractul !!!
Ce au facut cei din CNADNR din 13.06.2014 si pana in 19.01.2015?

Sa nu uitam ca anul trecut, in raspunsul din 21.01.2015, deci doua zile dupa anularea raportului procedurii de atribuire, nu au pomenit nimic de eroare si de anulare !!!
De ce? Intrebarea a fost adresata in 23.12.2014 si au urmat sarbatorile, deci nu cred ca au descoperit greseala doar cu 2-3 zile inainte de emiterea raspunsului. ;)

Si cum a ramas pana la urma din 19.01.2015 si pana astazi? Dupa aproape 14 luni inca mai evalueaza?




^^^ Aici nu au sursa de finantare. Pentru Alesd Nord nu s-a contestat la CAB, ci doar la CNSC, dar contestatorii au renuntat la contestatie si a ramas castigatorul initial.


@disney: :cheers:


Cum ramane pana la urma cu posibilitatea prelungirii la nesfarsit? Luam ceva masuri impotriva? ;)

adiarc

Cel putin un motiv in plus pt desființare acestuia mamut canceros care nu dorește sa muncească si anume refuzul de a pune in aplicare o decizie judecătorească....acest lucru are si implicații penale
"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura

1_utilizator

CNADNR poate pierde aproape jumatate din bugetul anual in instanta

http://www.tirmagazin.ro/index.php/13-esential/esential/15789-cnadnr-poate-pierde-un-sfert-din-bugetul-anual-in-instanta

Articol interesant: prima data cand apar cifre despre dezastrul ascuns de toate conducerile. Situatia este insa edulcorata: in cazurile in care se precizeaza "actiune in anulare in curs" s-au epuizat, citeste pierdut toate caile de atac "normale" si a ramas doar calea exceptionala. Rata de succes in acest caz este apropiata de zero, dar se mai pot plati niste onorarii cabinelelor de avocati. Intr-o societate comerciala normala valoarea litigiilor pierdute atat in prima instanta cat si in apel ar fi provizionata 100%. Ma indoiesc ca la ei s-a facut ceva.
Anul 2016o sa fie anul "despagubirilor" nu anul infrastructurii.

GDPR

#334
Cel putin o parte din aceste sume par a fi provizionate in bugetul de stat (ex. VO Sibiu, care are inclusa o suma de 39,6 milioane lei in 2016 si inca 72 milioane estimare pentru 2017), dar probabil sunt doar cele care sunt considerate de CNADNR ca vor fi pierdute (?)

cristi5

Foarte interesante comentariile cititorilor articolului. Pare a fi un soi de reglare de conturi in interiorul CNADNR... cutter e mentionat, si pagina lui de FB. Poate ne ajuta cineva sa deslusim cine sunt personajele mentionate si ce functii ocupa.

__dir

^^^ genul asta de discutii aparusera si pe FB , cineva din MT aducea acuze celor din cnadnr.
Cred ca e timpul de o curatenie de primavara si in ministere, sunt tot felul de dinozauri incompetenti.

1_utilizator

#337
Corect....mai vad in versiunea de buget la care am eu acces 90 de milioane de lei pt. Cernavoda - Constanta.
Ma indoiesc insa foarte mult ca toate sumele cuprinse in articol au fost prevazute si in bugetul CNADNR. Dupa cum citesc eu cifrele atata timp cat o sentinta nu este definitiva si irevocabila aceasta nu exista pentru Domniile lor. Ca sa fiu plastic daca ar mai exista pedeapsa cu moartea atata timp cat nu le-a trecut glontului plutonului de executie prin cap ei sunt nevinovati. Banuiesc ca sentintele astea au penalitati grele asa ca e mai smiplu sa le ocultam decat sa ne explicam cu auditorii, Curtea de Conturi si cine o mai intreba....
Surpriza o sa fie pentru responsabilii de bugetul 2016. Cum insa inteleg ca s-au solicitat detalii de buget de la toate regiile autonome s-ar putea si sper ca lucrurile sa nu mai treaca asa usor in guvern. Nici n-ar trebui: ne certam pe 1 milion de EUR pt cornul si laptele si nici macar nu vorbim de sute de milioane in cazul acesta.

GDPR

Am citit si eu comentariile de pe TM. Serparie, nu altceva ??? Recent am avut si eu de a face cu CNADNR-ul, tangential insa, era vorba de o reinnoire de autorizatie. Toti de acolo zici ca sunt speriati de bombe, nu misca nimeni nimic si o aprobare banala dureaza saptamani sau luni pana sa o obtii...

horatiu.cosma

https://www.facebook.com/alina.oprea.v?ref=br_rs

FIDIC contract expert la My own business şi lucrează la MEDIATOR AUTORIZAT la Mediator (software) şi FIDIC trainer la FIDIC trainer

A studiat FIDIC, adjudication and arbitration la FIDIC mentoring program for adjudicators and arbitrators - mentor: Gwyn Owen

1_utilizator

#340
Si Sef serviciu la CNADNR
http://www.cnadnr.ro/docs/declaratii/Oprea%20Alina.PDF
Cred insa ca acest aspect este accesoriu/minor in intrega dezbatere. Ce este important este faptul ca de cativa ani vedem la TV niste directori CNANDR (Draghia parca?, Neaga sigur ) care ne povestesc cum dau de pamant cu antrepenorii si ce paralei sunt ei. In fata avem niste antreprenori care nu se explica aproape niciodata si sunt de o discretie si rabdare "exemplara". Motivul il intelegem acum: din excelenta gestiune contractuala a CNADNR ei incaseaza niste foarte multi bani si rad bine de paraleii televizuali.Vorba aia: pe malul apei o  fata mulgea o vaca si in apa se vedea invers... Ma intreb daca acesti directori raspund in vreun fel  pentru deciziile lor.

adiarc

Nu-i bai...merge si asa.......toate oalele sparte se plătesc din banii contribuabilului

Indiferent de rezultate,gafe,greșeli,oameni uciși de lipsa sau degradarea elem.de siguranta,Autostrazi închise si lăsate sa se degradeze,etc,etc,etc.....nu se întâmpla absolut nimic.......

Eventual acei indivizi sunt certați public si apoi promovați .....deci promovați in alte posturi călduțe din alte companii (parazit),de stat.....timpu trece,leafa merge
"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura

alecu26

Normal ca nu platesc.

Bendeac e sefa la proiecte europene la CFR. O adevarata promovare ca acolo vorbim de proiecte de 300-400 milioane euro contractul, nu de 5-10 ori mai mici ca la CNADNR.

Raul Mag si Ramona Dima tot pe acolo sunt? banuiesc ca da. Multe din aceste revednicari sunt din cauza ca ei nu reusesc sa priveasca contractele dpdv neutru, si le interpreteaza complet in favoarea CNADNR.

Cat despre Alina Oprea....cred ca singurul ei merit e ca e sotia lui sotu. (sau fosta sotie daca inteleg bine). Sotul e Bogdan Oprea. Care e cu totul alta macare de peste. Ce e mai misto....e posibil sa fie cazuri in care el reprezenta contractorul....si ea CNADNR???

Distractie maxima.
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

GDPR

^^E sunt un outsider asa ca numele astea nu imi spun absolut nimic. Important e ca institutia sa se reformeze (unii de pe aici chiar spun desfiintare in vederea eficientizarii  :)), iar daca asta inseamna sa se dea cu maturoiul "factorii responsabili" cu curatenia n-ar trebui sa aiba niciun fel de scrupule.

adiarc

Pe cuvânt.....daca desființăm compania asta si in prima faza concesionăm absolut totul catre companii private ( pana creeam cele 2 companii de la zero,total independente de lipitorile politice ), aceste companii private vor face totul mult mai rapid ( licitatii,atribuiri,obținere avize,expropieri,etc ) ...si nu numai ca le vor face muuult mai rapid si eficient ci le vor face cu zeci sau vreo suta de oameni..........nicidecum cu 6000 de oameni.......

Vedem cu toți cum merge construcția si cum întreținerea lipsește in proporție de 99%......așadar 99% din angajați CNADNR sunt inutili.......n-ai cum sa restructurezi un asemenea mamut total ineficient.....poți doar sa te faci ca restructurezi ca sa mai punctezi la capitolul imagine.....pt cine mai țin astea....
"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura