[B] Pasajul Domnesti-Prelungirea Ghencea

Started by Ionut, August 19, 2015, 04:06:42 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

carutasul

Filmarea e într-o sâmbătă. în restul zilelor nu e chiar așa lejer, am fost marți de la Bragadiru  până la A1, nu mergi chiar așa de fluent ca să ai probleme cu vitezomanii, mai stai un pic la coborârea de pe rampă spre A1 pentru că fluxul e mare și cei de pe centură le mai permit celorlalți să coboare, dar  nu mai e ce a fost, se circulă. Mie îmi dă waze de obicei cu 5-10 minute mai lent pe Centură decât pe traseul obișnuit, pe Valea Oltului, dar o parte din întârziere se acumulează din urcarea pe A1 și intrarea în oraș, nu pe DNCB. Depinde și de oră, și de zi. Oricum cred că acum e destul de sigură și observația cealaltă pe care o făcusem, a mai scăzut coada la intersecția de la Cristalului și pe Valea Oltului, deci probabil că anumite direcții s-au mutat deja pe noul traseu pe centură. Pe scurt, nu te aștepți să "o calci" dar cele 45 de minute probabil sunt sub 20, iar la anumite ore, cinci :)

Ionut

Quote from: carutasul on December 08, 2022, 07:15:39 AMdar cele 45 de minute probabil sunt sub 20, iar la anumite ore, cinci :)

QED.
Fix ce spuneam eu în ziua deschiderii. Bine, nu că aș fi eu vreun geniu al infrastructurii, unele chestii sunt evidente. Bine... nu pentru toată lumea.

Iar când termina și actorii... va fi și mai lejer. Când fac DR1, și mai și mai lejer. Soluția DNCBxGhencea este aleasă corect. E oraș... sunt zeci de intersecții în București mult mai proaste ca DNCBxGhencea.

carutasul

da, la Aktori trebuie "biciul" acum :) Pare destul de evident că mare parte din tir-urile de pe centură merg către Giurgiu, către  Bulgaria, Turcia. Dacă ele se mută pe A0 deja centura devine destul de liberă. Cum probabil că turcii termină măcar în vară dacă nu în primăvară tronsonul până la DN5, va rămâne segmentul Aktor. Cu "unsoarea" potrivită tronsonul ăsta ar putea fi gata până la sfârșitul anului viitor iar dacă vedem cele câteva structuri pe care le au - că în afară de nodul de la A1 și podul peste calea ferată nu mai au decât niște jucării de făcut - la primăvară ridicate, chiar putem spera... fie și o deschidere cum a fost la A10, cu lucrări neterminate . Dar probabil că ar trebui din nou ca CNAIR și ministerul să îi mai cheme iar pe cei din conducerea Aktor la ordine... la A10 a funcționat cât de cât...

TibiV

Tot de la Alin Alecu o filmare cu Prelungirea Ghencea, o mare mizerie...
La 06.15 este intersecția cu str.Brasov si inceputul zonei de lucrari. De la str.Brasov pana la giratoriul suspendat a facut 12 minute...

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

mirceaeliade

@Ionut vorbind de alte intersectii mult mai proaste, in celalalt capat al iesirii asteia, unde B-dul Ghencea devine Calea 13 Septembrie, e execrabila situatia.  Existe undeva pe forum discutie dedicata pt un giratoriu acolo?

Ionut

Acolo girația nu e o soluție. Trebuie denivelarea intersecției.

Telvanni

Of Doamne, nu pot sa nu remarc cum arata zona, zici ca esti intr-o tara africana.  :((

survola

Îi jignești pe africani.
E doar o zonă est-europeană dezvoltată haotic, întâi blocuri și mașini, abia apoi asfalt și tramvai.

carutasul

Am scos de pe dashcam traseul de azi Prelungirea Ghencea -Bragadiru. De la plăcuța cu "București, oraș martir" până la fabrica de pâine din Bragadiru, chiar când ieși de pe centură, 10 minute, ora 16. Completez cu link-ul când termină youtube de râșnit.

paraschivrazvan25

Pot sa faca ce vor pe Prelungire , este la fel de aglomerat ca inainte, pana nu vor largii pana la bariera strada se va circula la fel de haotic la orele de varf.

carutasul

dacă vă uitați cu atenție vedeți și vreo două utilaje la lucru pe linia ferată...

TibiV

Pasajul a fost dat in folosinta, dar lucrarile continua....

De la Ionut Ivasca, filmare din 11.12.2022:
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

VladHDR

Un lucru nu imi e clar mie. Pana la urma statia pentru trenul lui Nicusor (daca si cand s-o face) va fi in spatiul ala lasat liber la 6:35-6:50? Mi se pare ca nu are deloc sens. Ar trebui dusa cat mai aproape de viitorul terminal de tramvai (sau chiar langa), daca tot ne dorim sa fim multimodali si sa scapam de masini. Cu un P&R acolo, vii din Domnesti, iti lasi masina, iei trenul spre GNO/Pipera sau unde ne-o mai duce trenul lui Nicu. La fel, vii cu trenul, cobori la pasaj si iei tramvaiul mai departe spre oras. Sau invers, vii din Prelungire si iei trenul mai departe. 

Sigur, vorbim povesti, ca momentan nu avem nici tren, nici tramvai si nici P&R. Dar daca imi pui trenul la 700 m de conexiunea cu tramvaiul, cand oricum opresc ambele in camp, mi se pare ca faci putin misto de mine.

scorillo

Eu am inteles ca se face pe locul similar lasat liber inspre A1, care nu se vede in aceasta filmare.

adix

Pasajul Domnesti, una din realizarile anului 2022!
O zi buna tuturor!