[B] Pasajul Domnesti-Prelungirea Ghencea

Started by Ionut, August 19, 2015, 04:06:42 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

adix

Salutare!
Imagini de la Pasajul Domnesti la o saptamana de la inaugurare!
O zi excelenta tuturor!!

TibiV

Si de la Ionut Ivasca, cu doua zile mai devreme:

Pasajul Domnesti in 16 noiembrie 2022. Interesante lucrarile conexe de dupa deschiderea circulatiei, si evolutia lor fata de filmarea lui @adix:
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Puffyk

Am facut aseara o excursie pana la Pasajul Domnesti. Surpriza placuta, o banda pe sens era asfaltata fara niciun fel de intrerupere; am trecut cu 80km/h pe sub pasaj. Daca se va rezolva saptamana aceasta si cealalta banda, cred ca treburile sunt cam terminate..... Urmatorul hop, aprilie 2023, Berceni....

carutasul

Si eu am venit azi pe Iuliu Maniu în plină viteză, doar la A1 am stat un pic. În schimb se pare că dimineața cei din Prelungirea Ghencea sunt "defavorizați", au trecut de la prioritate la cedează trecerea și la cei din Domnești și la cei de pe centură, tocmai ce se plângea cineva :) Se mai întoarce roata :) dar cred că pentru ei Valea Oltului e traseul corect ...

scorillo

Vi s-au indeplinit dorintele!

Pe Prelungirea Ghencea au fost montate semne de obligatoriu inainte si indicatoare cu distanta unde se poate efectua intoarcere in dreptul Cartierului Latin si strazii Alunului.
Intoarcerea se face la giratoriul de la urcarea pe pasaj.
De asemenea, sunt puse semne cu obligatoriu la dreapta la iesirea din Cartierul Latin.

Lumea nu s-a obisnuit inca, asa ca am vazut o gramada care nu respectau. Dar cred ca se vor monta stalpisori de cauciuc intre sensuri pe toata lungimea respectiva. Pentru moment sunt montati doar pe o portiune in dreptul parcarii de la Penny.

carutasul

încă aștept să confirm impresia (poate o fi prețul benzinei :) ) dar azi la întoarcere waze m-a dus pe traseul obișnuit (Valea Oltului- Ghidigeni - Cristalului ) și aparent a scăzut destul de bine traficul pe aici. Sunt și vreo două "quick wins" apărute, s-a asfaltat o străduță paralelă cu DN6 și una care iese în DN6 dincolo de giratoriu, dar bănuiesc că o parte importantă din trafic s-a mutat pe la Domnești și a scăzut "presiunea" dincoace.

Puffyk

Inca ceva, imi cer scuze daca a mai semnalat cineva..... Venind dinspre A1, in apropiere de OMV, era o strada care facea dreapta si se putea pacali intersectia Domnesti. Ei bine, puteai sa faci si invers, venind disnspre acea strada si facand stanga spre A1. Acum s-au pus niste separatoare de sens si aceasta optiune nu mai exista. Se numeste Strada Fortului....

dr4qul4

foarte bine ca s-a blocat virajul la stanga acolo. Acum ca vor fi 2+2 pe centura (in zona aia) ar fi fost riscant si ar fi blocat traficul pe centura.
Inainte mergea, doar pentru ca era blocaj acolo si puteai reintra pe centura.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

carutasul

s-a mai spus asta un pic mai sus. Și eu am mai folosit strada Fortului (dar în sensul regulamentar) înainte de deschidere, mă trimitea waze pe acolo. Fiind o singură bandă coloana se oprește brusc la fiecare hop din ăsta, ba mai iese un tir dintr-o curte, ba mai intră o betonieră în alta... cu cât mai puține cu atât mai bine. Plus că așa e, acum mașinile mai pot veni în viteză când nu e oră de vârf, e riscant...

carutasul

din ce am văzut azi la zece au cam terminat cu asfaltul și lucrau la separatoarele de sens, deschiderea pe cele două benzi de pe centură pare iminentă.

MishuRO

Nu stiu daca aici se potriveste, daca nu rog un admin sa mute pe topicul potrivit:

Un drum nou construit la periferia Sectorului 6, ce va avea 4 benzi, piste de biciclete și trotuare, și va lega Bd. Timișoara de Bd. Prelungirea Ghencea.

https://b365.ro/un-drum-nou-construit-la-periferia-sectorului-6-ce-va-avea-patru-benzi-piste-de-biciclete-si-trotuare-si-va-lega-bd-timisoara-de-bd-prelungirea-ghencea-488497/

Cred ca ar putea prelua tot traficul din Bragadiru, Domnesti, etc, care acum vine pe Prelungire - Valea Oltului - Valea Cascadelor - Militari...

Doamne Ajuta!

scorillo

Nu stiu cand, dar se pare ca indicatoarele din dreptul Latin/Alunului de pe Prelungire au disparut.
Oare nu au ajutat traficul din zona sau au deranjat pe cineva?

Siciltir

Era bună o filmare acum, dacă s au încheiat lucrările și sub giratoriu,  sa putem vedea cum se circulă.

FMFM

Chiar este o filmare pe YT cu statusul la data de 03.12.22. 
Imaginile cu situatia centurii "sub" sensul giratoriu apar de la min 6:45

Mai sunt ceva lucrari de executat in afara carosabilului, dar fara a ingreuna/incurca traficul.

P.S. Multumiri autorului, nu am vazut sa aiba cont pe PUM  :D

mirceaeliade

Nu stiu la ce ora a fost filmat, dar intersectia e de nerecunoscut.  Am stat si vreo 45 de min la coada prin vara.  acum e problema ca s-ar putea sa fie vitezomani care sa o pishte putin si sa riste o tamponare unde se stramteaza dupa intersectie.