[B] Pasajul Domnesti-Prelungirea Ghencea

Started by Ionut, August 19, 2015, 04:06:42 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Ionut

Concluzia finală pe care o poate înțelege tot românul, nu doar pasionatul. Înainte îți trebuia 30-45 minute sau chiar o oră să tranzitezi intersecția. Acum îți trebuie câteva minute, maxim 5. Mai ai niște conflicte, evident. Mergi încetișor prin cele trei girații, mai cedezi trecerea, se mai aglomerează pe ici pe colo dar nu îți ia mai mult de 5 minute să treci de intersecția asta.

Eu zic că de la 30-45 minute (sau mai mult în orele de vârf ori cu un accident ori barieră cf pusă) la 5 minute, e parfum.

Nu poți reduce timpul ăsta la sub 1 minut că nu e nod de autostradă în câmp... e practic oraș acolo.

mirceaeliade

Sincer, celelalte blocaje de pe DNCB sud sunt chiar tolerabile in comparatie cu ce se intampla la Domnesti. Aia care inca se vaita se vor vaita si cu "de ce nu are autostrada 5 benzi inca".

n.b.: se discuta/s-a discutat undeva solutii de decongestionare la celalalt capat al Bdului Ghencea, dincolo de Antiaeriana acolo unde devine Calea 13 Septembrie?  era dificil sa treci pe acolo pana acum, si cu Pasajul Domnesti aerisit se vor intensifica problemele acolo.

stangabriel

Multumiri celor care au postat regulat progresul santierului.

Dupa mine, lucrarea cu cel mai mare impact cumulat pozitiv - Bucuresti plus tranzit.

panzer

Ionut are perfecta dreptate si a sintetizat bine. Solutia este perfecta pentru Domnesti care acum in sfarsit este parte din Bucuresti. Cu bune si rele. :p

La prelungire mai este de mancat o paine. Asteptam tramvaiul + Intermodalul a.i. partea asta de oras ajunge in secolul care trebuie.

Strict legat de bucata de DNCB de sub pasaj eu unul as ingusta-o la o banda pe sens pana se largeste DNCB spre Bragadiru si spre A1. O sa apara "bizoni" care o sa foloseasca scurta bucata de 2x2 sa depaseasca si apoi sa intre pe banda principala la concurenta cu cei care coboara de pe pasaj.

DNCB-ul are multe hibe. O sa le mai discutam ani de zile pe topicul separat.

TibiV

Sa punem si de la Ionut Ivasca, ca a muncit mult la pasajul asta: 🔴Pasajul Domnesti Deschis🔴 /11.11.2022🟢

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

shift2rail

^ exista autotrenuri/camioane care urca de pe dncb sud pe pasaj, urmeaza giratia cu iesirea spre dncb nord, ptr a evita ambuteiajul de...sub pasaj.

Ar trebui cumva interzisa aceasta "manevra".

danutzu_1069

:lol: :lol:
Chiar ma intrebam cand o sa apara... smecherii astia... Dar nu ma asteptam sa fie... masini mari..

shift2rail

Totusi, nu ar trebui sa mai existe niciun ambuteiaj sub pasaj deoarece s-a eliminat conflictul de trafic...

Un dezastru acest dncb >:(

Fred

Azi nu au mai fost ambuteiaje nici spre nord, abia aproape de A1 traficul era lent, gen 50km/h, pana acolo se mergea cu 80-90km/h cum e si de asteptat. Dinspre A1 spre Prelungire se mergea rezonabil, e un mic blocaj la A1-DNCB pe bretea pentru ca sunt multe autovehicule care vor sa faca stanga si alea blocheaza breteaua, apoi lejer (60km/h)pana la pasaj, pe pasaj era lejer - cu soferii care fac dreapta de pe banda a 2-a, mai ales ca nici marcajul nu ajuta - si pana la Cartierul Latin era trafic fluent. Nu chiar cateva secunde, ca inainte*, dar sub 1 minut pentru a face stanga de pe DNCB spre Bucuresti.

* am mers vreo 20 de ani pe-acolo facand stanga in cateva secunde, depinde de definitia lui "inainte".

Posibile imbunatatiri: marcaj continuu si semne de incadrare chiar inainte de iesirile spre dreapta de pe pasaj, ca sa inteleaga cei de pe banda a 2-a ca nu e cazul sa faca dreapta. Daca pe jos ar fi sageata inainte pentru banda 2 si sageata inainte si dreapta pentru banda 1, cu linie continua intre benzi pe cativa metri, poate ca ar intelege mai usor. O galeata de vopsea (metaforic, poate pun plastifiata) nu costa mult si poate evita situatii periculoase in trafic.

Skynick

Daca lasati drona deasupra giratoriului 20 de minute, cred ca vedem cum jumatate dintre soferi nu stiu sa circule in giratoriu  :(  :(

crystale

Atât din ce se vede pe waze și pe maps cât și din câte spun cei care au mers pe acolo în dimineața asta, s-a circulat și încă se circulă absolut infernal.
Există vreo explicație rațională? Mai sunt lucrări ceva în zonă care să influențeze traficul?

Ionut

Probabil zici de traficul de pe centură. Da, trebuie finalizat asfaltul sub girație.

Andrei I

S-a lamurit intre timp ce e cu acel spatiu lasat liber langa linia CFR. Va fi statie pentru trenul metropolitan. Altfel, la pasaj sunt probleme si pentru cei care vor sa mearga spre A1 din Domnesti sau din Bucuresti, situatie care ar putea sa ramana neschimbata si dupa ce se va circula pe doua benzi sub giratoriu.

carutasul

Deci am ghicit-o cu trenul metropolitan, eu am zis la plezneală :)
Direcția către A1 e cea mai solicitată dinspre Domnești și Ghencea, deci probabil că o să fie complicat să te încadrezi mai ales la orele de vârf, dar oricum nu va mai fi cum a fost. Mă aștept să rămână câteva ore cu trafic intens, în plus probabil că unii vor încerca varianta Domnești zilele astea după care vor reveni la alte trasee ( de exemplu Domnești-A1 probabil că e în continuare mai convenabil pe DJ401A dacă mergi în continuare pe A1, pentru că ieși mai departe de centură).