[B] Pasajul Domnesti-Prelungirea Ghencea

Started by Ionut, August 19, 2015, 04:06:42 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

TibiV

@BEV,

iti postez eu filmarea de ieri cu Prelungirea Ghencea, aici este foarte on-topic:

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

panzer

Eu sunt mai putin optimist: 4 benzi sunt doar in dreptul pasajului, in rest vechiul 1x1. Degajarea spre A1 se va umple repede. O sa fie mai bine spre sud.
Iar soarta traficului pe giratie va fi data de Prelungirea Ghencea (dimineata) respectiv Domnesti (seara). La fel ca la Mogosoaia, Chitila, etc.

M-ar interesa mai mult ce solutie adopta pt reductia de la 3x la 1x. (2 benzi vin la sol + una de pe pasaj).

Fred

Coborarea de pe pasaj nu pare sa aibe banda de incadrare, intra direct in DNCB cu un semn de cedeaza trecerea. Daca fac ingustarea pe DNCB la o banda inainte de asta, pe banda a 2-a, fosta banda 1 poate fi folosita pentru reductie in trepte, altfel o sa o faca brusc si o sa se lase cu mini-ambuteiaje.

Claudiu T.

Ieri am avut curiozitatea si timpul necesar sa ma uit pe istoricul acestui pasaj. Poate e prea devreme ptr asta avand in vedere ca nu e gata dar a intrat in linie drapta.

Prima borna fiind oct.2015 cand au inceput depunerea ofertelor. Apoi in mai 2017 s-a semnat final cu Straco. In ian.2018 se emite OIP.
In martie 2018 Firea anunta ca vrea tramvai pe prelungirea Ghencea si arunca totul in aer. In mai 2018 incep primele demolari (zona Bragadiru).
In mai 2019 se lucra pe o supr. f mica din santier ptr ca avea 1% autorizatie de constructie si nu erau gata exproprierile suplimentare ptr tramvaiul lu Firea. Abea in august 2019 se emite a 2a autorizatie de constructie ptr restul de santier.
In decembie 2019 Straco lucra in continuare pe o mica portiune pr ca CNAIR nu virase banii ptr expropriati.

Cam atat am avut timp sa sap in arhiva,am ramas la pagina 32 a acestui topic.
Romani 15.1 Datori suntem noi cei tari să purtăm slăbiciunile celor neputincioşi şi să nu căutăm plăcerea noastră

Claudiu T.

Mesaj postat pe FB de secretarul de stat in transporturi,Scriosteanu.

𝗔𝘀𝗳𝗮𝗹𝘁 𝗽𝗲 𝗽𝗮𝘀𝗮𝗷𝘂𝗹 𝗗𝗼𝗺𝗻𝗲𝘀𝘁𝗶
✅️ Suntem în graficul asumat de către constructor și toți responsabilii de proiect, astfel încât să dăm în trafic pasajul Domnești pe 𝟭𝟱 𝗻𝗼𝗶𝗲𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲.
✅️ După ce s-a realizat hidroizolația pe zona rampelor de urcare/coborâre spre și dinspre #Domnești, acum se toarnă primul strat de asfalt în această zonă a pasajului.
Romani 15.1 Datori suntem noi cei tari să purtăm slăbiciunile celor neputincioşi şi să nu căutăm plăcerea noastră

yetiman

Poate ca ar fi bine sa-i spuna cineva D-lui Scriosteanu ca asfaltul se ASTERNE, nu se toarna.

E bine ca ne tine la curent cu punctul de vedere al ministerului legat de lucrari, dar, totusi, sa foloseasca termenii corecti.
,,Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice." — Esop
,,Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei." — Mihai Eminescu

lucian

panzer

Observati intr-o zi de lucru blocajul de la A1 <> DNCB propagat pana la Domnesti. Darea in folosinta a pasajului nu va rezolva asta.

Daca cineva de la CNAIR vede poate decid sa faca ceva si la A1 <> DNCB, poate chiar un quick-win. Pana la A0 va mai trece ceva apa pe Dambovita.

cao_vali

si un alt clip de la ASCORO am gasit de ieri!

TibiV

De la Ionut Ivasca: "Pasajul Domnesti - Sambata la Munca - 27.08.2022".

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

carutasul

A mai făcut o filmare azi care arată ... optimist ( cu mult "negru" :) )
Față de ce se vede în imagini, pe la 16 când am venit eu acasă turnau placa de racordare la rampa dinspre Bragadiru, deci în curând e gata și asta...

Claudiu T.

Doar la mine nu se vede video? Sau nu e postat? Cred ca despre asta e vorba.

liviu09

Nu imi dau seama din proiect, nu gasesc nici o discutie pe tema asta:
Pe unde vor fi trecerile pentru pietoni?

De exemplu, sensul giratoriu suspendat din Ploiesti (Paulesti) este prevazut cu un pasaj alipit interiorului cercului.

Intreb pentru ca vad trotuare pe toate rampele pasajului. Vor exista treceri de pietoni desenate sus?