News:

Tur de forță API 27-28 iunie, DEx12 și A7.
A7 Focșani-Buzău și Dumbrava-Mizil. DEx12 Pitești-Colonești și Balș-Craiova.

Main Menu

Turismul in Romania

Started by Ionut, September 24, 2011, 03:41:10 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ionut

Ministrul Economiei: Turismul va beneficia de un pachet de ajutor. Sper ca în iulie şi august să se poată face turism de litoral în România

,,Întreaga industrie de turism a fost lovită (de criza Covid-19, n.r.) într-o proporţie de 98-99%. Industria turismului este o industrie foarte sensibilă şi în special hotelierii, ca să poată să funcţioneze, ca să poată să le meargă business-ul, trebuie să aibă turişti. Măsurile se vor relaxa din 15 mai. Probabil că nu se va pune problema să înceapă turismul din 15 mai. Dar, indiferent dacă Guvernul va da mai devreme sau mai târziu drumul la circulaţie, turistul va pleca de acasă şi se va duce să beneficieze de servicii turistice doar dacă se va simţi în siguranţă. Exact ca la bursă. În momentul când la bursă există speculaţii, există probleme că s-ar putea întâmpla ceva, acţiunile scad. La fel şi la turism, ca să fac aşa o paralelă. Până nu ne vom simţi în siguranţă că mergând la un hotel, mergând într-un restaurant, mergând într-un bar vom fi siguri că nu se va întâmpla ceva vizavi de sănătatea noastră, acest lucru nu va putea fi relansat. Suntem în permanentă discuţie cu Ministerul Sănătăţii şi cu Ministerul de Interne tocmai pentru a pune la punct un set de reguli ca să facem oamenii să se simtă în siguranţă atunci când pleacă pentru o locaţie pentru a se destinde, când se duc într-un restaurant, când se duc într-un hotel. Hotelurile nu sunt închise din punct de vedere oficial, dar, neexistând trafic, ele stau degeaba deschise", a afirmat Popescu.

Adevarul

Ionut

Cât a ,,costat" mini-vacanţa de 1 Mai în izolare: Pierderile hotelierilor de pe Litoral se ridică la 60 de milioane de euro

,,Litoralul românesc anul acesta e gol. Dacă anii trecuţi raportam câteva zeci de mii de turişti, acum nu mai putem să facem acelaşi lucru. (...) Din 1990 încoace nu s-a mai întâmplat aşa ceva. Era inerţia perioadei comuniste, când veneau foarte mulţi studenţi pe litoral. Din zona de sud a litoralului până în Mamaia era plin prin hoteluri. Şi acest obicei s-a păstrat şi ulterior, până anul trecut. Anul acesta, pandemia ne-a ţinut în case şi, din păcate, acum nu mai putem să vedem evenimente, nu mai putem să vedem turişti. Plajele sunt goale. Pierderea nu este numai a proprietarilor de PUB-uri, de hoteluri sau transportatori, ori taximetrişti, ori a celor ce făceau evenimente. Pierderea este a tuturor, pentru că nici statul nu încasează taxe şi impozite, nici angajaţii nu îşi mai iau salariul în această perioadă şi, de asemenea, întreaga structură care se punea în mişcare pentru aceste evenimente stă. Nu se mai întâmplă nimic. Vorbim despre despre un zero comparativ cu...putem să spunem că anul trecut au fost câteva zeci de milioane bune care s-au cheltuit. Ştim foarte bine că la festivalurile din Mamaia veneau inclusiv din străinătate, cu avioane private pe Kogălniceanu, veneau avioane întregi pe Otopeni, care erau transportaţi cu autocarele spre Mamaia Şi spre Vamă. De aceea, pierderea este pentru toţi, nu e doar pentru proprietari. Iar ca şi cifră cred că se ridica undeva la 60 de milioane euro în comparaţie cu anul trecut. Vorbim de perioada de 1 mai, pentru că pentru tot sezonul estival cu siguranţă cifrele sunt mult mai mari", a spus Bărhălescu.

Adevarul

Harry

Cum a disparut in 1954 o ministatiune de pe litoral



colonia de copii 1954

La mijlocul anilor '30, la initiativa bancherului Aristide Blank se incepe sistematizarea fasiei de nisip dintre Eforie Nord si Eforie Sud.

In prima faza in 1934 se edifica vilele Castelul de Nisip si Cetatea de Nisip, elegante imobile moderniste proiectate de Henriette-Delavrancea Gibory, fiind construite in doar 6 saptamani si donate apoi lui Carol al -II-lea si Elenei Lupescu.

Dupa acestea au mai fost edificate cateva vile private, un sanatoriu pentru copii apartinand CFR si un preventoriu pentru copii.



1953, sanatoriul pediatric CFR este redenumit Vasile Roaita

In 1954 ministatiunea este rasa de pe fata pamantului , fiind pastrat doar sanatoriul, ale carui ruine au fost demolate in 2011 si Cetatea de Nisip care este transformata in barul Imparatul Roman, in prezent cladirea e intr-un stadiu avansat de degradare.


Cetatea de Nisip, sursa foto: Razvan Iuscov

Asa cum spuneam in 1954, 99% din ministatiune este demolata pentru a se edifica o serie de "colonii de copii".

















Autorii proiectului acestei tabere estivale au fost: C. Lazarescu, L. Popovici, V. Aslan alaturi de inginerii N. Laszlo si C. Temelcu.

In planul initial se dorea construirea unui complex care sa cuprinda: pavilion cazare copii, pavilion cazare personal, sala de mese, bucatarie, spalatorie, infirmerie, terenuri de sport, teatru in aer liber, loc de joaca si plaja amenajata special.

Dintre toate acestea se realizeaza doar pavilionul pentru copii si cel pentru personal, pavilionul pentru copii dispunand de 14 grupe cu cate 40 de paturi, precum si sala de mese cu 280 de locuri.




Harry

Eforie. Piscina cu terasa ridicata in anii '60, stil googie. Desi situatia politica nu era favorabila occidentului, Cezar Lazarescu a reusit impreuna cu echipa sa realizarea unor exceptionale cladiri googie si mid century modern, inspirat de arhitectii sai favoriti Richard Neutra si Mies van Der Rohe. Din pacate 90% dintre aceste cladiri sunt in ruine sau au fost modificate iremediabil


Harry

Doar ce mi-am terminat turul prin Mamaia  :lol: nu pot decat sa va invit pe toti la plaja cand se da drumul la circulat , mai ales ca de acum am iar teleschi pe lac :D

horyatm

Știe cineva ce se întâmplă cu Cetatea Ladislău din județul Caraș Severin?

Am găsit doar această știre din 2017, dar mai mult nu.

https://expressdebanat.ro/peste-4-milioane-de-euro-in-cetatea-ladislau-din-coronini/

Harry

După ce conexiunea între malul sârbesc și cel românesc al Dunării a fost restabilită prin punerea în funcțiune a bacului de la Moldova Nouă, în doar câteva săptămâni, Cetatea Sfântul Ladislau din comuna Coronini va fi supusă unui amplu proces de reabilitare, repunerea în valoare a fortificației medievale, menționată în documente încă din 1430, urmând să aibă același impact asupra turiștilor cum se întâmplă în cazul Castelului Golubac din Serbia.

https://expressdebanat.ro/asteptarea-e-pe-cale-sa-ia-sfarsit-cetatea-ladislau-tot-mai-aproape-sa-si-recapete-stralucirea-de-altadata/

Harry

Shameless self promotion


Harry

Complexul Belvedere - Amfiteatru - Panoramic a fost redenumit in Phoenicia Olimp si va fi inaugurat in jurul datei de 20 iunie, fiind clasificat ca all-inclusive 4*.




















Harry

Ramada Hotel & Suites Mamaia Nord


Harry

Phoenicia Olimp - poze calde!!!


















Harry

#866
Prevad scandaluri imense. Conf. reglementarilor la plaja se va sta doar pe sezlong...

Impui ca pe plaja sa se stea doar pe sezlonguri. Ok, desi se puteau gasi solutii sa se stea si cu cearceaf. Tot la capitolul impuneri e accesul pe plaja separat de cel de iesit de pe plaja. Cum vor face asta? Vor pune garduri intre sectoarele de plaja? Vor trimite militieni sa faca cordon uman? Asta inseamna ca nu vei mai avea voie sa te plimbi pe plaja in afara sectorului in care esti? Pai cam suna a ingradirea dreptului la libera circulatie....

Cristi N

Mie mi se pare cam imposibil de realizat practic asa ceva, dar mai stii?

Harry

BA!!!!!

[insert 3 ore de injuraturi fara repetitie]


alexa_adrian2001

Tocmai ce am aflat ca la Stana de Vale vom avea partie de ski de 2000 m.
În urmă cu circa patru ani, pârtia Cerbul a fost echipată cu o nouă instalație de teleschi. Imediat după deschiderea pârtiei, Mirel Pusta, administratorul complexului turistic Stâna de Vale, declara intenția de a mări domeniul de schi din localitate, pentru ca în final, aceasta ,,să devină o stațiune la nivel național". Acest fapt nu se poate întâmpla fără investițiile familiei Micula, care este principala proprietară de terenuri în Stâna de Vale. Magnații bihoreni au un proiect de dezvoltare a stațiunii pe aproape 80 de ha, proiectul cuprinzând un domeniu schiabil, parc de aventură, hoteluri, restaurante, piscine şi terenuri de sport. Investițiile s-ar putea întinde însă pe o perioadă de peste un deceniu. Se dorește ca pârtia de 600 m să fie extinsă până la o lungime de 2.000 m, iar planul lui Victor Micula era să construiască și două restaurante, un restaurant la baza pârtiei, și unul în vârful pârtiei, unde accesul să se poată face doar cu instalaţiile de urcare. Pentru acest restaurant, întreprinzătorul a solicitat extinderea intravilanului, în pădure, cu un hectar.

Sursa: https://www.bihon.ro/stirile-judetului-bihor/se-lucreaza-la-noul-teleschi-din-stana-de-vale-2296199/

In sfarsit mai auzim si infrastructura noua in domeniile skiabile din Romania.