Turismul in Romania

Started by Ionut, September 24, 2011, 03:41:10 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Harry

In principiu cu f mici exceptii trebuie sa te feresti de vinurile romanesti dulci si demidulci. E un narav prost ramas din comunism cand se faceau multe vinuri, proaste comparativ cu ce se petrecea prin alte tari si mascau problemele cu mult zahar si/sau miere.

Murfatlarul a facut evaziune la greu, furturi, contrabiltiate dubla, posirca facuta in locatii dubioase in Spania si apoi vanduta la noi in supermarketuri ca made la Murfatlar. In schimb ce aveau bun, dar nu stiu de ce nu aveau voie sa-l mai comercializeze, era bitterul Mamaia. M-am lipit de cateva sticle acum cativa ani. Foarte bun.

Cristi N

#751
Fery a postat azi cateva poze de la Ski Resort Transalpina. Se vede un progres dar destul de timid, sper ca la interior situatia sa fie diferita.

Racordul spre parcare vazut dinspre DN7A.


Mai urcam putin.


Ne uitam spre drum.


Ajungem in fata parcarii supraterane. Pare ca avem si ultimul strat de asfalt.


Aceiasi parcare de data asta in format panoramic.


Sursa: Fery e de Vina

Later edit. Pe pagina Alpina Ski - Centru Inchirieri a aparut si poza asta. E clar acum, a fost asternut ultimul strat de asfalt.


Am aflat si cine e autorul pozelor, Dan Faur, propietarul Acomin Deva, firma care executa lucrarile.  :D

adi

bine bine, dar parcarea va fi functionala? eu am fost acum 2 ani si nu era....

Cristi N

#753
Parcarea e deschisa partial de mai multi ani, in functie de stadiul lucrarii aveai acces la 2 sau 3 niveluri. Iarna trecuta era cu plata chiar.
La finalul sezonului trecut mai erau de facut urmatoarele lucrari: finalizarea ultimului etaj, casele scarilor, montajul liftului, finisajele la parcare si la restaurant.

elphax

informatii imbucuratoare din presa locala privind SRT:
http://www.ramnicuvalceaweek.ro/?p=40315&fbclid=IwAR3Uuqvo1Atm69GtdWFCN7pUuczd13s1PmVwH0q1p0F1SCvE_cO_QD_m5GU

Vestea principala este ca Acomin se ocupa mai departe de administrare - ca si pana acum exceptand inceputul sezonului trecut cand s-a facut acea licitatie la care nu s-a inscris nimeni.
Acomin au oameni si experienta, daca situatia ramane asa inseamna ca se vor apuca de batut partia de la prima zapada si conditiile vor fi bune pana la primavara.
Se mai precizeaza ca ar fi cazari noi, dar fara detalii

Io

#755
Minune mare, schiori dumneavoastra, avem administrare la SRT in octombrie. Am rupt! (Sa speram ca au contractele semnate deja ...)

Scurt istoric: Cu ocazia Programului "Ski in Carpati - madam Udrea si gasca dreneaza niste bani" se face un proiect frumos, se face defrisarea, se cumpara instalatii de transport pe cablu si se incepe constructia unor cladiri la baza pirtiei si la statia intermediara. Acomin Deva/Cluj preia antrepriza si construieste. Ocazie cu care se face cu o gaura de 27+ milioane. Pentru ca partener serios. Dupa judecata primeste niste bani si ca sa recupereze si restul preia si administrarea pirtiilor. Toate bune si frumoase insa pirtiile nu mai sint la partenerul serios ci la Composesoratul Cutare de pe partea cealalta a muntilor si la Primaria Voineasa care doresc si ele o felie din tort. Si se tot cearta si se tot judeca, azi miine-s 10 ani.
Nu de dezvoltare si de schi le pasa lor, le pasa de administrarea pirtiilor (adica de unde ies banii) asa incit contractele de administrare se semneaza cind isi aduc aminte, adica multe luni dupa ce de sus a pus un metru de zapada si pirtiile ar trebui sa fie pline. In sezonul trecut spre exemplu s-ar fi putut schia in conditii foarte bune de la sfirsitul lui noiembrie, am si facut-o, dar instalatiile au pornit abia in ianuarie pen' ca atunci s-a semnatara. La fel acum 2 ani. Si acum 3. Toate contractele de administrare a domeniului schiabil SRT au fost anuale, nu a existat vreodata un contract multianual. Pot avansa fara mari riscuri ipoteza ca au strecurat vreo "firma agreata" care sa preia administrarea si sa subcontracteze Acomin (cu toate pacatele lor) dar Acomin au spus, "ok, eu ies, descurcati-va". Si fiind chiar singurii care stiu s-o faca au chemati inapoi.

Sint "cazari noi"? Or fi la Voineasa, la Bradisor, la Ciunget, adica la minimum 20km de pirtie. Daca n-au batut vreun record mondial si-or fi facut vreo "cazare" la Obarsia Lotrului din august cind am trecut eu si pina acum... Sau se refera la remorca aia de TIR de BH cu camere din lemn gata facute pe ea si parcata intr-un sant la baza pirtiei?
Pe cit e de frumoasa zona aia pe atit de prost administrata e, in afara de lunile cu zapada cind e greu sa gasesti cazare in restul anului fluiera vintul insa periodic Primaria Voineasa si CJ Valcea mai arunca cite-o frintura de informatie in spatiul public pentru a arata ca exista. Ti-ai gasit Tirol in Oltenia!
In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is.

Ionut

INS: Capacitatea de cazare turistică a României a crescut cu 2,8% în primele şapte luni

Capacitatea de cazare turistică a României a crescut cu 2,8% în primele şapte luni ale acestui an, la 353.300 de locuri, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor publicate luni de de Institutul Naţional de Statistică (INS). Totodată, numărul total de structuri de cazare (hoteluri, moteluri, hosteluri, pensiuni etc.) a ajuns la 8.449 la 31 iulie, cu 6,9% mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Hotelurile au deţinut cea mai mare capacitate de cazare turistică, potrivit INS. "Din totalul de 161.700 camere existente în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare existente la 31 iulie 2018 (exclusiv camerele din căsuţe), 98.400 (60,7%) erau în hoteluri. Numărul de camere a crescut în 2018 cu 1901 în pensiunile agroturistice, cu 797 în hoteluri, cu 605 în vilele turistice, cu 469 în pensiunile turistice, cu 169 în hosteluri", se arată în comunicat.

News.ro

Harry

Primele imagini din interiorul Lido by Phoenicia









sursa Lido by Phoenicia

Harry

De la anul: Phoenicia Aqua Park Mamaia Nord


Harry

12 decembrie - deschiderea Lido by Phoenicia

Ionut

Românii au folosit vouchere de vacanţă de 230 de milioane de euro, în primele nouă luni. Ce se întâmplă cu cele nefolosite

Valoarea voucherelor de vacanţă emise în primele nouă luni ale anului a ajuns la 230 de milioane de euro, o sumă de opt ori mai mare faţă de cea de anul trecut, 2018 fiind anul în care voucherele acordate şi angajaţilor din sistemul public au impulsionat toate segmentele turismului intern. Litoralul, muntele, zonele balneo, Delta Dunării au înregistrat în acest an creşteri de până la 25% faţă de anul anterior. Numai în luna septembrie au fost emise vouchere de vacanţă în valoare de 7 milioane de euro, însă cea mai mare valoare a fost înregistrată în luna iunie, 125 de milioane de euro, când au început să fie distribuite şi bugetarilor. Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism solicită continuarea programului şi distribuirea acestora la începutul fiecărui an, pentru ca turiştii să poată profita de perioada de Înscrieri Timpurii, al cărui vârf este între ianuarie şi martie, în care îşi pot alege vacanţa potrivită dintr-o multitudine de oferte care au şi reducere.

Adevarul

elphax

#761
pai nu le pot folosi si iarna ?
:)
de exemplu, via Fery , primarul din Voineasa asigura ca lucrarile la SRT sunt aproape terminate si totul va fi OK cand se deschide sezonul . administratorul domeniului ( care e si constructorul) este pregatit - pana la urma e si interesul lor pentru ca isi recupereaza bani si din incasarile de la turisti

ImpactReal.ro

elphax

ca tot am ajuns in nou la zapada - chiar nu pot sa ma abtin !
am zis sa pun vestile bune legate de Muntele Mic. nu cred ca s-a pus informatia detaliata pe forum
initiativa lui Dunca - telescaunul Valsanul - este gata din vara, instalatia e functionala si autorizata ISCIR. au fost multe probleme acolo, inca exista conflicte intre investori sau cu autoritatile locale. sper ca la iarna sa avem o partie noua si de calitate buna si in aceasta statiune

de pe pagina de FB weSKI- Muntele Mic :



Telescaunul Vâlsanu poate transporta un număr de 1800 pers/oră, având o durată medie a transportului de 5 minute. Acesta are o altitudine de plecare de la 1417m iar altitudinea de sosire este de 1796m.

Pârtia Vâlsanu are un grad de dificultate mediu, având 5 variante de coborâre cu lungimi cuprinse între 1800 – 3000 m. Accesul se face cu oricare dintre skilifturile din stațiune sau direct de pe drumul de acces, revenirea facându-se cu ajutorul telescaunului Vâlsanu.


Cristi N

Daca tot suntem la capitolul ski/zapada.

In Poiana Brasov avem prima ninsoare pe sezonul asta si au inceput pregatirile pentru noul sezon, au pornit turnurile de zapada si au scos ratrack-urile din garaj.

FB Casa Craita

Io

#764
Tirolul de Valcea strikes again
Acum multi ani cind a inceput SRT toata suflarea schioare a Romaniei s-a imbujorat de placere. Avea(m) si de ce, proiectul (cel complet nu ce vedeti voi facut) era (si ramine inca) ceva nemaivazut pe la noi, e situat intr-o zona foarte frumoasa si foarte putin si extrem de prost (SI DE IEFTIN!)  exploatata turistic, intr-atit de mare a fost entuziasmul incit unii s-au grabit sa o proclame ca pe "Mica Austrie". Unii mai trecuti prin viata si prin munti ne-am multumit sa ridicam cite-o sprinceana cind a venit vorba de transplantat sute de ani de civilizatie montana din Tirol in Valcea. Imi mentin rezerva si acum si vad putine motive sa o schimb. Dar azi luat cu vestile voastre dau de alta chestie, e lucru mare cu schiatul in Valcea, dom'le. Pe linga articolul inept cu Primarul (puneti voi niste epitete dupa preferinta) de Voineasa iaca peste ce dau: http://www.ramnicuvalceaweek.ro/?p=39905  :lol:
Daca bine recunosc locul fotografia e din Serfauss (adica la "doar" 1400km Vest de Valcea) dar hai sa trecem peste si sa citim:
"Cel mai important loc este staţiunea ,,Vârful Romani" care în acest an a fost deja punctul de atracţie, numărul turiştilor potrivit datelor fiind de peste 5000 în plin sezon estival, pensiunile având deja de acum rezervate locurilor pentru Sărbătorile de Iarnă.
În această vară au început şi lucrările la pârtia de schi, prima din cele 5, lungă de 800 de metri, chiar pe Vârful Romani. În prezent s-au montat stâlpii pentru teleschiuri şi au fost aduse tunurile de zăpadă. Urmând ca începând cu luna decembrie să fie pusă în funcţiune. La baza pârtiei se lucrează la un restaurant elegant, acesta urmând a face dintr-un complex turistic de 4 stele."
Adica toata treaba e cum cotesti mata la dreapta inainte de Horezu (550 m altitudine...) si-o iei spre Nord, dupa aia cind se termina asfaltul te descurci tu, daca nu, asta e, iti iei si mata un 4x4 hard si mincare de-acasa si poti ajunge la noi in minunata "statiune Varful Romani" de care cu greu vei fi auzit chiar de te va fi interesat zona aceea. Care Varf Romani (sau Vf. lui Roman? De cind asta si de ce?) are ceva peste 1600m si totul e cu expunere sudica. Adica se va schia cum da de sus. Pai da, ca tunurile alea de zapada au nevoie sa fie alimentate cu apa (nu-i lac acolo) si cu, vai, electricitate. De-aia mai "tare". Si nu prea-i. Asta presupunind ca va putea cineva sa si ajunga acolo iarna, adica sa fie ori zapada prea putina (altitudine prea mica si-atunci sa nu se poata schia) fie prea multa si drumul (forestier, dificil si vara cu o masina normala) necuratat. Sper sa ma insel insa am banuiala aparitiei unei pocitanii similare blestematiei aleia numite "Statiunea Parang"

Locul fiind aici: https://www.google.ro/maps/@45.2669242,23.915212,4764m/data=!3m1!1e3!5m1!1e4
In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is.