News:

.

Main Menu

Turismul in Romania

Started by Ionut, September 24, 2011, 03:41:10 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 9 Guests are viewing this topic.

Ionut

TVA-ul pentru turism şi activităţi conexe se reduce la 5%, de la 9%, de la 1 noiembrie

Ministerul finanţelor publice (MFP) a anunţat, joi seara, că, în şedinţa de astăzi, Guvernul a adoptat o Ordonanţă de urgenţă (OUG), iniţiată de MFP, prin care se reduce cota Taxei pe Valoarea Adăugată (TVA) pentru turism şi activităţi conexe. Tododată, actul normativ prevede mai multe măsuri prin care se doreşte încurajarea conformării voluntare la plată a contribuabililor, precum şi modalităţi de sprijin pentru autorităţile locale, se subliniază în documentul de presă transmis joi seara de Finanţe.

Mediafax

Ionut

Canalul Dunăre - Marea Neagră și o statuie uriașă din comunism, obiective de croazieră turistică

Directorul  general al Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile (CNACN), Daniel Georgescu, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că pentru viitorul sezon estival pregăteşte un proiect de reluare a croazierelor turistice pe Canalul Dunăre - Marea Neagră, între porturile Agigea şi Murfatlar, potrivit Agerpres.ro. Excursiile vor fi efectuate cu o navă de pasageri şi vor avea o componentă de agrement nautic, cu îmbarcare din Portul Constanţa Sud, din aval de Ecluza Agigea cu tranzit pe canal până în Portul Murfatlar, de unde pasagerii vor fi îmbarcaţi în autocare pentru un circuit de turism istorico-ecumenic cu popasuri la monumentul Tropaeum Traiani şi mânăstirile din sud-vestul judeţului Constanţa, peştera Sfântului Andrei şi Dervent.

Directorul general al CNACN a afirmat, totodată, că din perspectiva realizării proiectului de turism cultural pe Canalul Dunăre - Marea Neagră, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu, va iniţia demersuri pentru preluarea în administrare a statuii "Înaripata", inaugurată în 1988 ce se înalţă pe malul drept al canalului. Statuia se află pe locul fostului sat Straja şi este unanim recunoscută drept cel de-al doilea mare monument de for public din lume, după Statuia Libertăţii de la New York, cu înălţimea de 48 de metri cu soclul din beton, realizată din oţel inoxidabil şi bronz.

Digi24

Io

#737
Hm.
Murfatlar zici? Ia sa povestesc eu o chestie. Sint 4 ani de-atunci.
Mergem catre mare si-mi zice companioana:
- bai, ti-aduci tu aminte de vinurile Murfatlar de pe vremuri?
- Da, dar s-au intimplat chestii de-atunci cu Podgoriile astea, pe scurt cind au fost lidere de piata cind le-a luat dracu.
- Nu stam la ei sa facem o degustare?
- Hai sa vedem.
Gasesc din 3 incercari intrarea "turistica" (celelalte sint pentru industriale) si ajungem la o chestie. Intram, fluiera vintul, mie imi aduce aminte instantaneu de o crisma comunista in care mai chefuia cite-un taranoi de partid si de stat cu gasca lui. O singura masa ocupata, 2 coreeni cu ghidul lor.
Chem chelnerul si-i spun ca vreau sa vad o camera. Zice, pai stati ca avem grup. Zic, pai si noi sintem un grup de doi. Nu ne baga-n seama si dispare la coreeni. Stau si astept. 5'. 10'. Ii mai fac semne, nimic, nu sintem bagati in seama.
Pardon? Eu sa astept sa ma bage cineva in seama cind tie ti-e crisma goala? Adio, baiatu'!
In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is.

Harry

De evitat Murfatlar, cu E mare. Cine vrea sa deguste vinuri dobrogene recomand : Rasova, Alira, Bogdan, Clos des Colombes (mai mult pentru poveste), Gabai, Histria si Via Viticola Sarica Niculitel.

istvan78

#739
Mda, am avut si eu o tentativa de a vizita Murfatlar-ul cu vreo 5-6 ani in urma. Sortita esecului,
Dintre podgoriile mari industriale existente sub comunism, eu stiu una singura care traieste la potentialul ei azi, si merita si vizitata.
Asta pentru ca "a incaput pe maini straine" cu multa vreme in urma.


elphax

este una si mai buna la cativa km de a ta, care face doar vinuri de calitate, volume mici si pe care nu le gasesti pe raft in magazine
aici

toate cramele mari au probleme similare - volume mare de materie prima, multa materie prima cumparata de la terti, multi sulfiti folositi ca sa nu se degradeze intai strugurii, apoi mustul, apoi vinul. unele sunt mai atente decat altele, dar multe se bazeaza pe traditie si imaginea construita inainte de '89

Harry

Recas chiar nu, intradevar cu cat volumul produs e mai mare cu atat calitatea nu e chiar premium, acum insa trebuie sa urmaresti si gamele premium si ultra premium. Spre exemplu Jidvei care e cam meh la sortimentele de retail, insa gama Mysterium este excelenta.

istvan78

Vorbeam de crame dintre cele mari industriale de pe vremea comunistilor, care s-au modernizat si merita vizitate. Recas merita vizitata, si fac (si) vinuri bune (mie nu-mi pute un Selene sau un SoloQuinta, ca sa nu zic de Uberland, ca-i prea scump pt. mine). In rest, toata gama e corecta raportat la preturi.

Sigur ca sunt mult mai interesant cramele mici (cunosc personal oameni la Petrovaselo, la Balla Geza, la Carastelec, la Corcova, Nachbil,...), dar cramele mari sunt importante pentru industria si pentru piata vinului. Fara ele, de exemplu, intra foarte greu furnizori de tehnologie in piata, iar pe partea de consum piata nu poate evolua de la nivelul unde a lasat-o comunismul la nivelul cramelor "boutique" dintr-un salt, doar prin "educatie" graduala facuta de prodiucatorii mari.

Harry

Da si nu. Spre exemplu Alira care e o crama mica spre medie, exporta vinuri in Franta, USA, China. Cat despre educatie, e foarte greu sa schimbi mentalitatea romanului obisnuit cu spritul si cola in vin.

Aici in Dobrogea dupa ce a murit Murfatlarul (pentru ca asta e adevarul, Murfatlarul e mort), industria vinului nu a disparut, din contra , au aparut foarte multe podgorii medii si mici. Si au intrat foarte bine in restaurante dar si in retail: Mega Image (unde in concept store, la fromagerie poti degusta branza alaturi de un pahar de vin local), Kaufland, Auchan, Cora, Carrefour, Carturesti, ca sa nu mai zic de cele 4 magazine specializate din oras.

Popularizarea s-a facut destul de simplu prin numeroase degustari si prezentari de vinuri prin restaurante si baruri. Si in afara tot cramele mici si medii sunt cele mai cautate si mai vizitate. Recent am fost la Ca dei Frati in Italia, o crama medie, de familie. Plina de turisti, servicii impecabile, vinuri excelente etc.

dr4qul4

Toate ca toate, dar sa nu va luati de spritz.  >:(
Nu trebuie sa va placa voua, trebuie sa-mi placa mie. 
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

Ionut

Touroperator: Un Revelion de lux în România costă cât o vacanţă de şapte nopţi în Thailanda. Staţiunile de pe Valea Prahovei şi din Braşov, cele mai căutate de Anul Nou

Hotelurile de lux din Poiana Braşov, Păltiniş ori Băile Felix sunt rezervate aproape în totalitate de Revelion, deşi un pachet de Anul Nou costă între 1.000 şi 2.000 de euro, mai scump decât un sejur de şapte nopţi într-o destinaţie exotică precum Thailanda sau Dubai, arată datele companiei Christian Tour, unul din cei mai mari touroperatori din România. "Românii iau cu asalt staţiunile autohtone de Revelion, astfel că mare parte din pensiunile şi vilele din Maramureş şi Bucovina sunt rezervate încă din primăvară", spun reprezentanţii companiei.

News.ro

Harry

aa Houston, we may have a problem


Ionut


Harry

Dap, meduze, tot litoralul de la Corbu la sud de Eforie. Zeci de mii de meduze. Poza de mai sus e de la Pescaria lui Matei.

__dir

Mulfatlar a fost anchetata pentru diverse chestii penale (fraude, vinuri contrafacute). Recomandare lui Harry este valabila.

Am ramas impresionat de vinurile din zona Niculitel (LaSapata, l-am gasit intr-un restaurant).