News:

.

Main Menu

Turismul in Romania

Started by Ionut, September 24, 2011, 03:41:10 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Harry

În această dimineaţă la Constanţa a acostat pasagerul Thomson Celebration. Nava are o lungime de 214 m şi o lăţime de 27 m, iar turiştii au la dispoziţie 9 punţi. Cei peste 1000 de turişti de la bord vizitează la această oră oraşul Constanţa.

doryan93

Noul film de prezentare a  Judetului Sibiu:
https://www.youtube.com/v/qGzRvdtdIHI

Sursa Ts

Harry

În aceste zile la Constanţa se află pasagerul fluvial River Navigator. Nava are o lungime de 110 m şi o lăţime de 11 m şi a adus peste 100 de turişti.

Harry

Prima noapte de carnaval, piateta cazino

Harry

AIDA AURA a revenit la Constanta, aducand 1.300 de turisti

Harry

Incepand cu 12 iulie doritorii pot merege in minicroayiere pe Marea Neagra cu velierul Adornate. 60 euro adultii, 30 euro copii

Harry

QuoteCei mai multi dintre turistii israelieni au ales pachetele de lux. Au platit chiar si 800 de euro de persoana pentru 7 nopti de cazare si demipensiune. "Este o vacanta pentru copil. Sunt multe locuri pentru fiul meu" au explicat turistii.

Dupa prima zi pe litoralul romanesc, turistii pareau incantati. "Arata bine, este un standard ridicat, mancarea este buna. Ne-a recomandat cineva destinatia din Israel, o agentie de turism. In loc de Grecia am venit aici ca fiind noul loc in care vor veni toti turistii din Europa, urmatoarea atractie."

Unii dintre oaspeti sunt nascuti in Romania care au plecat din tara in urma cu multi ani. "Hotelul este splendid. Noi am platit mai mult ca ne-am trezit mai tarziu, altii aub platit foarte ieftin. Noi am platit 730 de euro, altii au platit 400 si ceva de euro, dar si 1000 merita."

Vara aceasta, in statiunea Mamaia isi vor petrece vacanta peste doua mii de israelieni. O veste buna avand in vedere ca strainilor le place viata de noapte prin cluburi si cazinouri.

SURSA

Harry

In acest weekend Cristopher Atkins ese asteptat la Mamaia :D

Harry

Anul acesta sărbătoarea de Ziua Marinei va fi o sărbătoare ce se va întinde pe o săptămână întreagă. Profitând că Piaţa Ovidiu şi o parte din strazile din centrul vechi sunt deja restaurate şi că în scurt timp se vor finaliza şi lucrările la promenada Cazinoului, Primăria Municipiului Constanţa împreună cu Asociaţia Litoral Delta Dunării vor organiza în perioada 8 - 15 august ample manifestări dedicate Zilei Marinei. Se doreşte ca începând din acest an aceste festivităţi să devină unele ale oraşului vechi. Să nu uităm că Ziua Marinei a fost insitutită în perioada interbelică de către unul din primarii oraşului aceasta fiind de fapt ziua oraşului. Mai apoi a devenit sărbătoare naţională. Revenind în prezent, pe parcursul săptămânii 8 - 15 august vor avea loc parade ale militarilor şi ale fanfarelor, jocuri marinăreşti, evenimente interactive, Muzeul Marinei va organiza conferinţe, simpozioane şi o zi a porţilor deschise, iar Piaţa Ovidiu va fi gazda a numeroase spectacole şi concerte. Totul va culmina cu ziua de 15 august când pe faleza Cazinoului vor avea loc tradiţionalele demonstraţii ale forţelor navale, defilarea navelor şi sosirea Zeului Neptun. Sărbătoarea se va încheia cu o retragere cu torţe.

doryan93

A început sezonul Mocăniţei de pe Valea Vaserului, care va pleca zilnic din staţie, inclusiv duminica, de la ora 09:00. Aceasta ajunge în ultima staţie în jurul orei 11.00, iar întoarcerea se va face la ora 15.30.

Sursa Adevarul

Harry

Nimeni nu ii amendeaza pentru neglijenta lor, iar administratorii s-au obisnuit deja sa curate dupa ei.

Pe plaja din Eforie Nord, mii de turisti se bronzau marti sub soarele arzator. Printre ei si o tanara. Cu ochii inchisi, aceasta nimereste la fix punga cu seminte si, dupa ce le mananc, arunca subtil cojile.

Reporter: "Am vazut ca ati mancat si ati aruncat pe jos."
Tanara: "Nu..uitati-le pe ale mele, pe cearceaf."
Reporter: "Pai si in partea cealalata?"
Tanara: "Unde vedeti? Nu e adevarat. Cine a fost inaintea mea a aruncat."
Reporter: "Pai v-am filmat cand le aruncati sub cearceaf. V-am filmat. Nu e nici o problema. E frumos?"
Tanara: "Nu, dar unde sunt cosurile de gunoi."
Reporter: "In spate."
Tanara: "Eu nu sunt de aici, nu stiu!"

La fel de nepasatoare este si o alta tanara, care macar recunoaste ca lasat mucul de tigara direct pe nisip. Motivul?

Tanara: "Pai unde sa o sting? Nimic unde sa stingem tigarile."

Si exemplele pot continua la nesfarsit. Zonele pentru relaxare sunt pline de pahare, coceni de porumb si diverse ambalaje. Din vina celor care nu fac doi pasi pana la cosurile de gunoi sufera toata lumea.

Mai spre nord, la Mamaia, administratorii au cautat solutii. Ca sa rezolve problema mizeriei, administratorii de plaja au achizitionat umbrele prevazute cu scrumiere. Chiar si asa, am gasit in nisip nu mai putin de 5 mucuri de tigara si un ambalaj de medicamente.

Aurelian chirita, administrator plaja: "Sunt si oameni care arunca pe jos. Asta e, padure fara uscaturi nu avem. Le atragem atentia, facem curatenie in urma lor."

Singurii care ii pot amenda cu 300 de lei pe turistii lipsiti de maniere sunt doar comisarii Garzii de Mediu.

SURSA

Harry

doryan93

Bucurestiul prin ochii strainilor ce locuisc in el:
https://www.youtube.com/v/FrpwVDb5Dv4
Sursa

SB76UFO

Saptamana aceasta la Sibiu
Sibiu Cycling Tour
Ediţia IV-a, 17 - 20 iulie 2014

"Prostia este eternă și invincibilă"

SB76UFO