News:

.

Main Menu

Turismul in Romania

Started by Ionut, September 24, 2011, 03:41:10 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mariansb

pe Valea Avrigului, pozele mele din 12 aprilie 2014

[/URL]







[/img]
"Un popor care alege politicieni corupti, impostori, hoti, tradatori , nu este victima, ci complice." - George Orwell

mariansb

"Un popor care alege politicieni corupti, impostori, hoti, tradatori , nu este victima, ci complice." - George Orwell

doryan93

#167
Cel mai mare muzeu în aer liber din România, Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA din Pădurea Dumbrava din municipiul Sibiu, va fi promovat din toamnă, gratis, de britanici, pe Google, într-o secţiune dedicată exclusiv marilor muzee din lume, a declarat directorul muzeului, Valeriu Olaru.
Sursa

Harry


Harry

Ce poate face un turist intr-un weekend in Constanta. E un articol scris de mine, il redau aici integral ,u pun link ca nu vreau sa se creada ca e spam :D

Când este vorba de Litoral, Mamaia este fără îndoială capul de afiş. Controversată, lăudată, discutată şi disputată - un lucru e cert Mamaia atrage turişti din toate colţurile ţării şi ale lumii. Însă dacă un turist alege să petreacă un weekend în Constanţa ce opţiuni are? Dacă întrebăm pe la agenţiile de turism din ţară ni se răspunde robotic: Cazinoul, Muzeul de Istorie, Delfinariul şi Acvariul. Aceeaşi poezie învăţată pe timpul tovarăşilor şi repetată mereu. Dacă ai noroc ţi se pune în braţe un pliant cu fotografii de prin anii '90 sau dacă ai noroc 2002-2004.
Aşadar ce poate face un turist care alege să îşi petreacă un weekend la Constanţa începând din luna iunie? Care sunt ofertele anului 2014?


1. Farul de aterizare
-o construcţie cu un design unic, farul este alcătuit din două piramide dispuse în oglindă
-locaţie: bulevardul 1 mai, zona de sud a oraşului
-cum ajungi: autobuze RATC (101, 101c, 5-40, 2-43), Maxi Taxi: 301, 302, 303

2. Fântîna cinetică
-realizată în 1974 după planurile sculptorului Constantin Lucaci
-cea mai mare arteziană cinetică din România
-locaţie: Parcul Gării

3. Ţara Piticilor:
-cel mai mare parc de joacă gratuit din sud-estul europei
-pe lângă instalaţiile de joacă 6-14 ani există mese de tenis, teren de basket, iar mamele cu copii au un spaţiu special amenajat pentru alăptat şi schimbat bebeluşii
-zona este împrejmuită şi păzită
-locaţie: parcul Tăbăcărie
-mijloace de transport: RATC (100, 100C, 102, 102N), Maxi Taxi (23, 304, 310, 305)

4. Gravity Park
-cel mai mare parc din ţară destinat sporturilor extreme: role, biciclete, skate, alpinism
-accesul este gratuit
-parcul este dotat cu toalete duşuri, vestiare
-locaţie: Parcul Tăbăcărie
-mijloace de transport: RATC (102, 102N), Maxi Taxi (304)

5. CMSN - Delfinariu, Păsări Exotice, Planetariu, Zoo
-complexul muzeal de ştiinţe ale naturii mult mai cunoscut sub numele de Delfinariu
-oferta este bogată fiind un mix ce combină parcul de distracţii cu muzeul
-în acest an reprezentaţiile cu delfini se ţin doar în bazinul acoperit
-fosta mircorezervaţie a fost modernizată, reamenajată şi transformată în grădină zoologică
-în cadrul zoo copii pot interacţiona cu animalele de la "fermă", iar doritorii pot lua scurte lecţii de echitaţie
-mijloace de transport: RATC (5-40, 40C, 102, 102N), Maxi Taxi (304, 312)

6. Natura Dino Park
-amplasat tot în cadrul CMSN
-parc interactiv despre lumea dinozaurilor
-dinozauri şi animale preistorice în mărime naturală

La capitolul centrul vechi lista muzeelor ce pot fi vizitate este din păcate anul acesta una relativ scurtă: Muzeul de Istorie, Acvariul, Muzeul de Artă Populară, Muzeul de Artă şi Muzeul Marinei Române.
De vizitat turiştii nu trebuie să rateze 3 obiective importante:

- recent reabilitata Piaţă Ovidiu cu numeroasele restaurante şi cafenele.

-promenada Cazinoului care deşi acum e în lucru până la finalul lui iunie va fi finalizată, aici pe lângă Cazinou turiştii pot admira statuia Reginei Carmen Sylva, grupul statuar Pescarii, Statuia lui Eminescu, Farul Genovez, Amiralitatea, iar pentru pasionaţii celui de al doilea război mondial sunt vizibile 3 din cele 9 buncăre care se află sub promenadă.

-Marina Tomis: cel mai mare port destinat yachturilor de pe litoral. Aici oricine poate lua masa sau doar savura o cafea sau un cocktail la umbra palmierilor în timp ce priveşte yachturile care intră şi ies din marină şi dacă eşti norocos poţi vedea şi delfini ce vin în căutarea hranei.

Ca traseu turistic în centrul vechi recomandăm:

Punct de Plecare Poarta 1: Promenada Cazino-Marina Tomis-Hotel Palace-bulevardul Regina Elisabeta-strada Arhiepiscopiei-Piaţa Ovidiu-bulevardul Tomis-Parcul Operei-Sala Sporturilor-Poşta Mare-strada Răscoala din 1907-bulevardul Ferdinand-cinema Republica-bulevardul Ferdinand-Parcul Arheologic-strada Traian-Piaţa Ovidiu-strada Nicolae Titulescu-Poarta 1.

În cadrul acestui tur se pot admira numeroase monumente şi statui, precum şi clădiri valoroase cum ar fi Palatul Regal, Palatul Prefecturii, Tribunalul Vechi, fostele hoteluri interbelice, parcuri, lăcaşe de cult, ruine antice, cele mai vechi clădiri din oraş. De asemenea pe traseu sunt numeroase restaurante, cafenele şi hoteluri care oferă turiştilor confortul necesar unui sejur plăcut.
Traseul e o adevărată incursiune în istoria arhitecturii oraşului: de la clădiri tradiţionale britanice la neoclasicism, art nouveau, art deco, modernism, neobaroc şi neoromânesc.



-Recomandâm tuturor turiştilor achiziţionarea cardului CONSTANŢA CITY PASS cu ajutorul căruia beneficiază de discount-uri la vizitarea diverselor obiective din oraş. Acesta se poate achiziţiona de la Agenţia MISTRAL TOURS.

-Recomandăm folosirea transportului în comun. Preţul unui bilet este de 3 RON valabil două călătorii şi în plus toate autobuzele dispun de internet wireless gratuit.


doryan93

#170
O noua filmare care prezinta Cetatea  Alba ´Carolina´:

http://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=95670297
Sursa

Harry

de azi noapte de la regata


Harry


Harry

#173
În cursul acestei zile, în dana de pasageri a acostat nava River Adagio. Aceasta are o lungime de 125 m şi o lăţime de 11 m şi a adus la Constanţa peste 100 de turişti,.


Harry

În această dimineaţă la Constanţa a acostat pasagerul Costa Deliziosa, cu aproape 3.000 de turişti la bord este una din cele mai mari nave care ne vizitează în acest an.
Nava are o lungime de 294 m, o lăţime de 32 m , iar turiştii au la dispoziţie 12 punţi.


Harry

Situaţia din Ucraina, creşterea traficului de pasageri prin portul Constanţa şi succesul MSC, toate acestea au dus la o decizie importantă a companiei Costa Crociere. Dacă la începutul anului anunţam că Portul Constanţa a devenit port de debarcare pentru navele companiei, iată că începând cu luna iulie Constanţa devine port de îmbarcare pentru Costa.
Prima îmbarcare va fi făcută de nava Costa Deliziosa.

Ionut

^ Marturisesc ca nu ma pricep deloc, asa ca intreb, chiar daca este riscul sa par idiot.
Spune-mi te rog care sunt beneficiile concrete si semnificative pentru oras fiind destinatie de imbarcare. Merci anticipat!

Harry

In primul rand e o recunoastere internationala ca sa spun asa. Ajungi pe harta modniala a destinatiilor turistice de incredere. E o dovada ca orasul respectiv e un punct turistic competitiv si calitativ.  Turistii care se imbarca la Constanta sunt atat romani cat si straini care sosesc cu charterele pe Kogalniceanu sau la Otopeni. In timpul cat vaporul este stationat la ancora acestia viziteaza orasul, cheltuie bani aici.

Ionut

Exista un top al oraselor de imbarcare la nivel european/mondial? Sau ma rog, ceva asemanator.

Harry

nu am nici cea mai vaga idee