Harta punctelor de control rovinietă

Started by Ionut, August 14, 2015, 04:00:13 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

TibiV

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

kitsune

Stai liniștit. Iei o singură amendă. Nu poți lua alta până când nu se comunică prima, iar asta de obicei durează o lună.
Am pățit-o și eu, am uitat că n-am și am făcut vreo 6 CT-Buc dus întors, mi-a venit o singură hârtie.
Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

TibiV

Eu nu as risca...

Oricum, pretul este de fapt derizoriu. Un sfert dintr-un "plin"...

Light

^^Indicatorul e destul de vechi, iar din imaginile de pe Google Maps pare că acele camere se aflau în fața Districtului Sânmartin de la SDN Oradea, însă au fost desființate de mai mulți ani.

danutzu_1069

@Light, ceea ce vezi acolo este un echipaj mobil pentru verificare rovinieta, nu un punct fix, cu camere deasupra benzilor de circulație.
Echipajele mobile pot fi amplasate oriunde, pe reteaua de drumuri nationale si autostrazi.

voicul

^E nevoie de rovinieta in oras?
Eu situ ca nu, chit ca te afli pe un DN care trece prin oras.

Light

Pe drumurile naționale doar în intravilanul municipiilor (între indicatoarele de intrare și ieșire din municipiu) nu e obligatorie rovinieta. Zona despre care a întrebat @alexa_adrian2001 e pe DN76 în comuna Sânmartin, nu în Oradea, deci teoretic e obligatorie acolo.

alexa_adrian2001

Multumesc. Pana la urma mi-am cumparat rovinieta. Din ce inteleg acolo practic a ramas semnul de pe vremea cand era un district a-l CNADR. Buna treaba de speriat :))
Stiam ca nu mai este alt punct fix decat la Osorhei in Bihor si de aia am indraznit sa risc :D

MarcoPolo

TibiV

Da, ai procedat corect - si practic, si moral...

In primul rand Moral = pentru ca toti ne plangem "in ce hal este drumul X", dar cand este vorba de plata...  O:-)

In al doilea rand: ceea ce spunea @dr4qul4, exista si puncte mobile de verificare. Iar la un DN (a carui intretinere apartine CNAIR) nu conteaza daca trece prin localitate, depinde doar de rangul localitatii.

Nu mai stiu exact daca este vorba de diferenta oras/municipiu, dar atunci cand DN-ul intra intr-o localitate de "rang inalt", in care primaria administreaza "arterele", atunci (doar atunci si doar pe teritoriul localitatii care intretine drumul) nu ai nevoie de rovinieta. Dar in toate satele de pe traseu ai nevoie...

Exemplu: stiti pe unde trece DN1 prin Cluj-Napoca si unde se bifurca DN1C spre Dej?...
Dar nu ti se cere rovinieta daca te plimbi prin Cluj, ca de fapt nu uzezi DN-urile, ci niste bulevarde/strazi ale primariei, care trebuie (ar trebui sa fie...) intretinute pe banii primariei.

oneLess

Pe drumurile care sunt administrate de CNAIR ai nevoie de rovinietă.
Deci, rețeaua de drumuri naționale din Romania, autostrăzi, drumurile aflate în cadrul rețelei de drumuri europene.

Pe cele administrate de oricine altcineva, nu ai nevoie. În orașe de obicei plus DJ-uri , DC-uri ...
E logic și ar fi o aberație. Unul plătește întreținerea și altul ia banii!

În Dolj în Filiași administrează CNAIR DN6, nu municipalitatea. Mai există și alte excepții!
Satele cred că toate sunt la CNAIR. Pot fi și aici excepții ...

alexa_adrian2001

Ca sa ne intelegem. Am doua masini. Aia cu care calatoresc zi de zi nu am putut-o folosi dintr-un anume motiv. Iar a doua masina care e mai mult pentru sotie, anul acesta nu i-am mai luat rovinieta pentru ca nu (prea) iesim cu ea din oras.

Oricum eram tot cu gandul sa platesc cei 140 de lei si sa nu ma m-ai stresez.

Danke!

Deutschländer

Treaba e destul de simpla:
Conform ordonanta nr. 15/2002 si 43/1997 iti trebuie Rovinieta pe toate Autostrazi, Drumuri Express, Drumuri Europene si Drumuri Nationale, cu excepţia sectoarelor de drum naţional aflate in intravilanul municipiilor intre indicatoarele de intrare/iesire in/din acestea.

Pe scurt, poti sa mergi fara vinieta pe DJ-uri, DC-uri si in urmatoarele municipii (indiferent de categoria drumului).
Deci poti sa mergi pe DN76/E95 fara vinieta prin Oradea si prin Beius, dar nu prin Sanmartin.

Light

@oneLess În Filiași administrează CNAIR DN6 fiindcă Filiași este oraș, nu municipiu. Doar municipiile au dreptul să administreze sectoarele de drumuri naționale din intravilanul lor.