News:

.

Main Menu

[B] Traseele STB

Started by Ionut, April 12, 2012, 06:41:31 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

rota

Liniile de tramvai 16 și 36 vor întoarce la Lacul Tei din cauza lucrărilor în zona Șoseaua Fabrica de Glucoză

Incepând cu data de 05.08.2019, în perioada lucrărilor la calea de rulare de la intersecția Şos.Petricani/ Str. Fabrica de Glucoză, liniile 16 și 36 vor fi scurtate, iar tramvaiele vor circula pe traseele de bază între "Piața Sf. Gheorghe", respectiv "Republica" şi vor întoarce în bucla de la intersecția Bd. Lacul Tei/ Str. Petricani/ Str. Doamna Ghica.

Pentru preluarea călătorilor de pe traseul afectat, va fi înființată linia navetă 616, care va funcționa între terminalele "Platforma Industrială Pipera" şi "Piața Bucur Obor", pe traseul Bd. Dimitrie Pompeiu, Şos. Petricani, Bd. Lacul Tei, Str. Maica Domnului, Str. Reînvierii, Str. Turmelor, Şos. Colentina, cu întoarcere pe Şos. Stefan cel Mare, Str. Lizeanu, Str. Maica Domnului, apoi traseul de ducere.

Sursa

dr4qul4

exista bucla de intoarcere in intersectia Bd. Lacul Tei/ Str. Petricani/ Str. Doamna Ghica ?!
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

nirolf

Da, se vede din satelit: https://goo.gl/maps/E5Z52sZvSBSRFBJf6

A mai fost folosită de-a lungul timpului.

dr4qul4

Ms. E in parc. De aia nu stiam de ea.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

Cristi N

Intre timp PTMZ de la electrici m-a lamurit ce vor sa faca, se inlocuiesc dalele de la intersectia FdG x Petricani.
Sa vezi distractie, Pompeiu era plin si inainte, acum fara tramvaie se mai adauga niste autobuze plus ca or sa blocheze si banda ramasa pe FdG cu lucrarea asta. 

paulmare

36 nu pe acolo intoarce ?? e folosita bucla zilnic cred 

Cristi N

16 si 36 au capatul comun in Pipera pe Dimitrie Pompeiu apoi spre Sud 16 are capat la Sf. Gheorghe impreuna cu 21, iar 36 spre Est la Republica impreuna cu 46 si 56.

Bucla din parc are 2 linii dintre care una era blocata de o masina lovita si abandonata. Probabil a fost folosita in mod curent pana in anii '80 cand s-a facut extinderea spre Pipera, iar ultima oara cred ca a fost folosita in Februarie cand am avut acea ploaie inghetata.

Hef

Bucla din parcul Tei era folosita de linia 17 care avea un capat aici si altul la Sura Mare. Dupa reabiliatarea Mihai Bravu linia 17 a fost desfiintata si bucla a ramas nefolosita.

voicul

Pe unde circulă, începând de astăzi, tramvaiul 41. Zonele în care se merge tot cu autobuzul

Linia de tramvai 41, pentru transportul călătorilor între cartierul Ghencea și nordul Bucureștiului, își va relua parțial activitatea începând cu data de 31 august, după ce a fost închisă pentru o perioadă de două luni, anunță STB.

,,Linia de tramvai 41, care asigură transportul călătorilor între cartierul Ghencea și nordul Capitalei, îşi reia activitatea începând cu data de 31.08.2019, după o suspendare de aproximativ două luni, necesară pentru realizarea unor lucrări la pasajele Ciurel și Grant.

Astfel, tramvaiele liniei 41 își vor relua circulația între terminalele ,,Piața Presei Libere" și ,,Ghencea" pe Bd. Expoziţiei, Bd. Mărăşti, Bd. Alexandru Averescu, Str. Turda, pasajul Grant, Şos. Crângaşi, Str. Virtuţii, Str. Lujerului, Str. Braşov, Bd. Ghencea. Pe pasajul Grant, tramvaiele vor circula alternativ în ambele sensuri pe firul de circulaţie dinspre Şos. Virtuţii spre Str.Turda", arată un comunicat al STB, citat de Mediafax.

STB SA va menține în continuare liniile navetă de autobuz 641 și 642 pentru preluarea călătorilor și, în plus, va înfiinţa o nouă linie navetă de autobuze, 643, care va funcționa între terminalele ,,Ghencea" și ,,Lujerului", pe Bd. Ghencea, Str. Braşov, Str. Lujerului, cu întoarcere în rondul situat înainte de intersecţia cu Bd. Iuliu Maniu.

Pe acest traseu autobuzele vor opri comun cu cele ale liniei 641, precum şi în staţiile terminale ,,Lujerului" amplasate pe Str. Lujerului înainte şi după rond, arată sursa citată.

,,Din simulările efectuate pe computer de STB SA, în condițiile de mai sus, intervalul de succedare între două tramvaie consecutive va fi de 3-4 minute la orele de vârf, față de 2-3 minute cât era intervalul înainte de suspendarea liniei", a precizat directorul general al STB SA, Andrei Creci în comunicat.

Directorul STB mai precizează că instituția va monitoriza fluxurile de călători în zona deservită de această linie și va propune forurilor decizionale modificări ale capacității de transport, în funcție de cerere.

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/pe-unde-circula-incepand-de-astazi-tramvaiul-41-zonele-in-care-se-merge-tot-cu-autobuzul-1180925

riciu

Vineri, 30 August 2019 STB SA înfiinţează o nouă linie de tramvai 

Începând cu data de 02.09.2019, se înființează linia 3 de tramvai,  care va funcționa între "Mezeş" şi "Piața Presei" pe traseul: Şos. Chitilei, Bd. Bucureştii Noi, Cal. Griviței, Bd. Ion Mihalache, Str. Clăbucet,  Str. Aviator Popişteanu, Bd. Expoziției, cu întoarcere pe Bd. Expoziției, Str. Aviator Popişteanu, Str. Dornei, Str. Puțul lui Crăciun, Cal. Griviței, Bd.Bucureştii Noi, Şos. Chitilei.

Tramvaiele vor opri pe Şos. Chitilei, Bd. Bucureştii Noi, Cal. Griviței, Bd. Ion Mihalache, comun cu cele ale liniei 45, respectiv pe Bd. Expoziției şi la terminalul "Piața Presei", în stațiile liniei 42.

De la aceeaşi dată, liniile 34, 42 şi 56 se suspendă.

http://www.stbsa.ro/comunicat.php

Gendan

Ce stil de comunicat... Infiintam o linie noua de tramvai! Va circula pe acolo si pe acolo!
btw, va scoatem alte 3 linii.

BGP2597

Trebuia menționat și de ce le-au suspendat, fiindcă majoritatea călătorilor vor vedea asta ca pe o reducere a capacității. În schimb,

Vagoanele din 34 au fost redistribuite în mod egal în 1 și 10 - deci tot acolo circulă, dar se evită trenulețele de 1+34 sau 10+34
Vagoanele din 56 au fost redistribuite în 40 - idem ca mai sus
Linia 42 nu mai avea sens, ea circulând doar pentru a ține liber accesul / retragerea lui 41 la Bucureștii Noi.

dr4qul4

Vizualizand pe harta ratb traseul lui 40, am observat ceva ciudat la bulevardul 1 decembrie.  :lol:

Hef

Pandele Florentin Costel- Primarul Orasului Voluntari:

"Stimaţi cetăţeni,

Dat fiind faptul că rolul primordial al autorității publice locale este legat de satisfacerea nevoilor cetățenilor, urmare a numeroaselor solicitări ale locuitorilor orașului Voluntari, referitoare la transportul public in orașul Voluntari – Pipera, pe Bd. Pipera, în zona Scolii Americane, vă anunț că am facut demersuri si, cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti, am obținut aproarea  pentru prelungirea urmatoarelor trasee, incepand cu data de 02.09.2019:
1.​Linia 301 va fi prelungita de la terminalul Jollie Ville – str. Erou Iancu Nicolae, bd. Pipera, Scoala Americana, cu întoarcere sub pasajul rutier de la DNCB si retur pe acelasi traseu.
2.​Linia 135  va fi prelungita de la Sos. Pipera pe Pasajul Pipera, bd. Pipera pana la Pasajul CFR Tunari."

Ionut

STB SA înfiinţează linia urbană 278 în cartierul Militari

STB SA anunță că începând cu data de 09.09.2019 se înfiinţează linia urbană 278 care va funcţiona pe traseul: terminal "Cartier Militari", Str. Tineretului, Str. Rezervelor, Drumul Osiei, Bd. Iuliu Maniu, Str. Valea Cascadelor, terminal ,,Bd. Preciziei", pe sens Bd. Preciziei şi terminal ,,Bd. Preciziei", Str. Valea Cascadelor, Bd. Iuliu Maniu, Drumul Osiei, Str. Rezervelor, Str. Apeductului, Str. Tineretului, terminal ,,Cartier Militari", pe sens Cartier Militari. Autobuzele vor opri comun cu cele ale liniei urbane 178.

Mobilitate.eu