News:

.

Main Menu

[B] Traseele STB

Started by Ionut, April 12, 2012, 06:41:31 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

nirolf

Păi d-aia s-au reabilitat liniile pe Viitorului și Tunari, ca să meargă mai bine autobuzele pe ele. Ce să-i faci dacă nu merg și tramvaiele astea cu motorină, ale naibii...

Iar ăia din Pipera să facă bine să meargă la vot data viitoare, poate așa o să-i bage cineva în seamă. Pensionarii nu au treabă în Pipera, ei merg la Obor.

dr4qul4

suspendarea lui 16 s-ar putea sa aiba legatura cu lucrarile de largire a FdG.
Si 16 si 36 raman deschise. 16 doar se modifica, iar eu sunt de parere ca se modifica in bine. Chiar cred ca am cerut ceva de genul acesta acum ceva timp.
Practic, 16 va lega Pipera de metrou Bucur Obor. Oricum nu lua nimeni 16 de la Sf Gheorghe pana la Lizeanu sau pana in Pipera. Si mai si ramaneau tramvaiele blocate prin centru din cauza celor care parcheaza aiurea.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

TibiV

Dar de cand ai aflat tu ca in orasul asta stanga ar sti ce face dreapta?....
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

riciu

Modificarea lui 16 o vad ca o prostie maxima. Lumea foloseste 16 de la Sf. Gheorghe!!!
Modificarea lui 11 imi convinde, insa lasa un tronson de linie (Zetari - Luica) necirculat de tramvaie, si acolo mai e si reabilitata...
Linia lui 8 este o linie solicitata, poate nu chiar de la Zetari, dar de la Vadu Nou este solicitata. E plin 8 cand ajunge la Sebastian (eu stand in Rahova).
Linia lui 35 ar fi mult mai solicitata daca ar veni in timp util si nu la sfertul de ora la care vine acum si mai vine si cu 1 singur vagon de tatra ca de... 2 nu mai vrem sa punem.
Linia lui 34 nu vad o problema, deoarece in mare parte e dublata de 1/10.
Linia lui 42, iar nu e o problema deoarece circula doar 1 singur tramvai si nimeni nu sta sa ia 42.
De ce sa ia ala din Ferentexas, pardon Ferentari autobuz pana la Sebastian (ca 23 inca nu vine prea extraordinar), apoi 32 o statie si apoi sa se duca cu 25 sau ce i-o mai trebui lui?
Parerea mea e ca nu mai au tramvaie ca stau multe la gard, pe de o parte, iar pe de alta parte de la tramvai nu poti fura curent....

TibiV

Quote from: riciu on March 08, 2019, 10:13:29 AM
Modificarea lui 11 imi convinde, insa lasa un tronson de linie (Zetari - Luica) necirculat de tramvaie, si acolo mai e si reabilitata...

NU este reabilitata....

riciu

Este reabilitata inainte de a fi fost, linia lui 32. Pe vremea cand a fost inventat tramvaiul 4, cred ca sa fie prin 2000 putin inainte, cam asa ceva... Abia terminam eu liceul. A durat reabilitarea celor 2 sau 3 statii foarte mult ceva gen 5-6 ani.

daniel28

S-a schimbat și traseul lui 131. Acum nu mai întra la Mall Băneasa după Aeroport Băneasa ci ocolește pe la Ambasada SUA.

Sorinus

Scurtarea lui 16 e o cretinitate. Cei care vroiau sa ajunga la metrou Obor puteau sa coboare la Lizeanu si sa o ia pe jos cca 3 minute. Nu crapa nimeni. Si cei din Tei ce fac acum ca sa ajunga in centru? Iau 16 pan` la Obor, apoi M1 pana la Victoriei si apoi M2?

nirolf

Există și 21 pentru centru, mai decartezi un bilet și toată lumea e fericită.

Ce e mai trist e că apare încă un macaz ce se va schimba manual de către vatmani (cu ranga, ăsta cred că smart-city-ul de care vorbea Firea), adică 1-2 minute pierdute pentru 21. Pe lângă alte 1-2 minute pierdute 500 m mai înainte la Turmelor. Acolo vine 36 de pe Ziduri Moși, schimbă macazul cu ranga in timp ce un 21 stă la coadă, 36 stă să facă dreapta după mașini deși are prioritate confirm Codului Rutier, apoi schimbă cu ranga și cel de pe 21, între timp s-a făcut roșu, mai stăm un ciclu de semaforizare. La Obor va fi aceiași problemă, macazul e departe de stație, pentru că un deștept din STB a înfipt parul cu numele stației la mijlocul refugiului așa că toate tramvaiele opresc cu botul acolo.  După care 16-ele mai merge 50 m, coboară să schimbe cu ranga, apoi dă prioritate la mașini deși nu e cazul, apoi 21... Dar da, noi ne dăm viteji, prioritizăm transportul în comun...

voicul

Poate sa imi spuna cineva care e diferenta intre
784 - PIATA UNIRII 2 - AEROPORT HENRI COANDA SOSIRI http://stbsa.ro/mobile/v_bus_expres.php?tlin1=784
Si
783 - PIATA UNIRII 2 - AEROPORT HENRI COANDA SOSIRI http://stbsa.ro/mobile/v_bus_expres.php?tlin1=783

miahi

Quote from: riciu on March 08, 2019, 10:13:29 AM
...
Părerea mea e ca nu mai au tramvaie ca stau multe la gard, pe de o parte, iar pe de alta parte de la tramvai nu poti fura curent....

Chiar ma gândeam într-o zi cum ar fi ca toate vehiculele care prestează activități în "slujba" cetățenilor sa fie electrificate în următorii x ani .
Ma gândeam la tot parcul de transport în comun, la salubritate, la politie, la serviciul de ambulanta .

Pare utopic și cred ca deja generează coșmaruri unora ...

anacronox

@voicul

4 statii mai putin  :lol:

nirolf

@voicul

Vezi harta din link, unul merge direct și are multe stații (dar cică e express), altul face un ocol cvasi inutil dar are mai puține stații. Pe MetrouUșor spunea cineva că 784 ar fi pentru hotelurile din zonele cu bucle, dar ținând cont că majoritatea sunt de 4-5 stele mă cam îndoiesc că cei cazați acolo îl vor folosi. Măcar dacă l-ar intercala cu 783 ar ajuta, dar probabil că de fapt vor merge unul după altul în clasicul stil STB.

De remarcat totuși că în timp ce se desființează linii aglomerate de tramvai, nu au nicio jenă să înființeze linii de autobuz care merg goale - 784 l-am văzut gol, în 361 nu am văzut mai mult de 4 (patru) persoane (de obicei 1-2), 782 la fel, 698 la fel (cred că au și desființat linia asta). Este incredibil - la cât de prost servește STB-ul nevoile orașului ei reușesc cumva să înființeze doar niște linii care cară aer.

dr4qul4

@Sorinuss, De la Lizeanu daca ai treaba in centru mergi pe jos cele 3 minute (de fapt 6-7) pana la Obor si iei 21 de acolo
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

TibiV

^
Tu ai face asta?...
Poate in mai sau in septembrie, dar nu in ianuarie/februarie sau in iulie/august...

Mai bine pleci cu masina de acasa...