Discutii despre exproprieri

Started by Ionut, August 11, 2015, 11:03:08 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.


dr4qul4

79 euro/mp de teren intravilan (chiar daca momentan e arabil) in Pipera, nu e deloc mult. Nu gasesti de cumparat sub 100 euro/mp in toata partea de nord.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

TibiV

Quote from: alexandruduma on November 05, 2018, 02:38:23 PM
Pai e simplu, te uiti daca s-a copt cucuruzul  :D Ca alte progrese nu sunt asa de vizibile...
:lol: :lol: :lol:
Quote from: teoneo on November 05, 2018, 02:16:39 PM
Ce urmează e o paranteză, o părere, vă rog tratați-o ca atare:
Casa aceea de pe dreapta care e (era) în plan pentru demolare ar putea fi ocolită prin spatele ei. Locuiesc acolo niște bătrâni. Mă gândesc și eu că ar fi (fost) o lovitură prea grea pentru ei. Casa încurcă devierea, care e ceva temporar. Nu pare că ar încurca lucrările la viitorul pasaj. Nu cunosc amănunte, dar observ că sunt soluții de evitare și a acestei demolări. Cui i-ar conveni ca la finalul vieții să își ia catrafusele să se mute și asta pentru o deviere? Și unde? Casa pare bine făcură, agoniseala de o viață. Aici nu prea ar merge, parafrazând, "dau casa mea pentru-o cărare" din sloganul "dau viața mea pentru-o iubire". Eu văd că este loc și prin spatele casei. Poate ca S-ul acesta se continuă pe-acolo!

Mi se pare foarte buna observatia...
Care arata nu doar incompetenta CNAIR, ci si orice lipsa de omenie/compasiune/simtire umana...
"Ca doar nu e casa lu' mama!"
De cand sunt pe forum am observat zeci de cazuri, probabil sunt mult mai multe...

Cel mai bun si cunoscut exemplu este casa de langa culeea rampei Soimus de la "dealul cu lilieci"...
Nu vreau sa ma gandesc prin ce au trecut oamenii aia...
"Va expropriem pe jumatate, ca asa este coridorul"...
Adica iti iau jumatate de casa, desi este clar ca in restul nu mai poti trai...

Probabil este si o problema de legislatie... Dar categoric este si o simpla problema de omenie in unele situatii...
Dar, deh, cand freci mangalul pe muuuulti bani, la ce naiba sa iti bati capul cu o mamaica de la naiba'n praznic?... :(


Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Ionut

Încă un impediment pentru autostrada Piteşti-Sibiu: mii de persoane ce vor fi expropriate nu au carte funciară

După cum spune Gheorghe Stancu, primarul comunei Bascov, aflată chiar lângă Piteşti, ,,Sunt unele probleme, trebuie să recunosc asta. Avem 486 de imobile, de terenuri, de expropiat ceea ce nu înseamnă şi acelaşi număr de persoane pentru că sunt şi unele persoane care vor avea 2 sau 3 terenuri expropiate. De exemplu, vă pot spune că pe traseul autostrăzii în comuna Bascov avem 426 de persoane care trebuie să fie expropriate, dar numai jumătate dintre acestea au carte funciară. Am decis să facem noi cărţile funciare pe tot traseul. De asemenea, nu sunt dezbătute succesiunile, mulţi oameni sunt plecaţi peste hotare. Toate aceste lucruri sunt de durată şi trebuie rezolvate. La noi, viitoarea autostradă Sibiu-Piteşti ne va traversa de la kilometrul 118 la kilometrul 122,1 ceea ce înseamnă aproximativ 4,1 kilometri".

Tot în Argeş, cele mai multe persoane expropriate vor fi în comuna Merişani. "Vor fi aproximativ 800 de persoane ce vor fi expropriate în comuna noastră. Iar o mare parte dintre acestea nu au carte funciară. În cazurile lor, cadastrul trebuie refăcut. În total, 10 kilometri din viitoarea autostradă Sibiu-Piteşti ne vor traversa comuna. De un an nu a mai venit nimeni de la Bucureşti să ceară informaţii privind viitoarea autostradă. În 2017 au venit nişte domni care au solicitat mai multe planuri parcelare", spune Luigi Ionescu, primarul comunei Merişani.

În oraşul Curtea de Argeş vor fi expropriate 204 persoane, în timp ce în comuna Tigveni numărul expropriaţilor va fi de 150. În comuna Cepari vor fi în total 50 de persoane expropriate. Surse din cadrul respectivelor primării ne-au confirmat că o parte dintre viitoarele persoane ce vor fi expropriate nu au cărţi funciare.

,,Noi avem cel mai mult, aproximativ 15 kilometri de autostradă de la intrarea în comună până la limita cu judeţul Vâlcea. Legat de numărul expropierilor şi suprafaţa acestora nu ştiu ce să vă spun, n-am datele necesare, mai ales că sunt şi zone de pădure unde sunt proprietari puţini cu suprafeţe mari, şi zone de izlaz, mai mult extravilan decât intravilan", spune primarul Nicolae Langer de la Sălătrucu. Constantin Iatagan, primarul comunei Şuici, precizează: ,,Nu ştiu să vă spun nimic despre situaţia exproprierilor. Voi putea spune mai multe după ce se vor face măsurătorile topografice pentru respectivele terenuri". Am încercat să luăm legătura şi cu Niculaie Dragnea, primarul comunei Băiculeşti, însă acesta nu a răspuns la telefon.

Adevarul

rizzuh

Sa vezi distractie pe DX12, traseul trece prin foarte multe comune. Vor fi aceleasi probleme ca pentru PiSi, doar ca de 10 ori mai multe :)

Ionut

Teoretic treaba asta va ajuta si infrastructura cand vine vorba de exproprieri.




România va primi 266 milioane de euro de la UE pentru extinderea sistemului de cadastru

Comisarul european pentru politică regională Corina Creţu a aprobat proiectul major prin care sunt alocate aproximativ 266 milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regională (FEDR) pentru extinderea ariei de acoperire a sistemului de cadastru, în special în zonele rurale ale României. Obiectivul acestui proiect este de a consolida securitatea juridică şi de a creşte transparenţa în ceea ce priveşte sistemul de evidenţă a drepturilor imobiliare.

,,Acest proiect finanţat prin politica de coeziune vine în sprijinul persoanelor care trăiesc în mediul rural, protejând drepturile de proprietate ale acestora. Proiectul va facilita totodată accesul proprietarilor de terenuri la fondurile UE şi va contribui la dezvoltarea economică a acestor regiuni, întrucât o securitate juridică sporită va stimula investiţiile şi va accelera implementarea acelor proiecte de infrastructură care sunt cruciale". Finanţarea din partea UE va fi utilizată pentru a realiza înregistrarea terenurilor din zonele rurale în registrul de carte funciară, pentru scanarea şi arhivarea registrelor existente, formarea personalului implicat în aceste activităţi, stimularea utilizării tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor pentru serviciile de înregistrare, precum şi pentru a îmbunătăţi felul în care este gestionat şi monitorizat proiectul.

În prezent, mai puţin de un sfert din totalul proprietăţilor din România sunt înregistrate în cartea funciară. Acest proiect major finanţat de UE acoperă 660 de unităţi administrative din şapte zone rurale din România, respectiv aproximativ 25% din teritoriul naţional, el fiind complementar procesului naţional de finalizare a cartografierii şi includerii proprietăţilor în baza de date digitalizată a registrului central de carte funciară.

Adevarul

pasadia

@NGC: nu-mi sunt simpatici astia din Dinicu Golescu, dar incep sa cred ca cadastru (si in consecinta expropierile) sunt un cosmar pentru ei si din cauza haosului din toate celelalte institutii implicate (OCPCI, primarii, CJ-uri, etc...). Tind sa cred ca ar fi mai bun un 2016 - oprite toate santierele cateva luni dar in timpul asta facem Cadastru in regula peste tot.

ghrt

Sunt suficienţi ingineri de cadastru?
Cont (aproape) inactiv.

nenea_hartia

^ Întrebarea e dacă se dorește cu adevărat, la câte mânării s-au făcut. ;)

TibiV

Quote from: ghrt on January 26, 2019, 12:01:22 PM
Sunt suficienţi ingineri de cadastru?
Nu conteaza cati sunt...
Va amintiti de Holdea, exproprieri suplimentare pentru nodul semi-temporar?...
Un coleg de forum "bazat" le-a atras atentia ca expropriaza aiurea, la cativa km de "obiectiv".
Dar au semnat HG anapoda, si apoi au dat-o in carca MOf... "Eroare materiala"...
:lol:
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

ghrt

Am văzut planuri făcute aiurea în Bucureşti, cu vile construite câţiva metri pe lotul vecin. OCPI B. nici nu vrea să ştie, o amnezie totală. De asta am şi întrebat, retoric desigur. Nu cred că sunt suficienţi ingineri capabili, pentru a face rapid cadastrul, decât poate dacă se opreşte orice altă lucrare. Majoritatea ştiu doar să pună GPS-ul, fără să înţeleagă ce fac.
Cont (aproape) inactiv.

perfidus

#101
Ca sa înțelegeți amploarea fenomenului de bulibășeală generala pe cadastru, merita sa fi urmărit emisiunea lui Carmen Avram "In Premiera" din data de 15 octombrie 2018 -  Romii, Romania si Geografia.
Am revăzut-o aseară in reluare. Se prezinta cazul mutarii granitei dintre doua judete (CV si BV) in urma unei situatii inedite cu populatia unui sat de romi (comuna Belin), care au trecut cu de la sine putere apa unui parau cu casele nou construite fără acte.
Autostrada Pitesti - Craiova (A12) e ingropata. Se prefigureaza Drumul Expres CrPit (DEx12).; Contract semnat Tr.1 12.2018 - Tirrena Scavi ; Tr.2/L1&L2 finalizat - Spedition UMB ; Semnare contract Tr.3 si Tr.4 16.09.2020  - Spedition UMB ; Licitația pentru ,,Centura de ocolire Craiova Varianta Sud DN 56- DN 55- DN 6" - contract semnat 14.01.2022 - Rizzani de Eccher; "Constructia Variantei de Ocolire Targu Jiu – Finalizare Lucrari" - contract semnat 22.09.2020 - S.E.C.O.L. - stadiu lucrari 60%; "Reabilitare DN 6, Alexandria – Craiova, Lot 2: km 132+435 – km 185+230 – Relicitare" - contract semnat in 08.03.2022 - Ozaltin Inșaat

perfidus

Ah si cea mai tare este bineinteles știrea asta pusa de NGC pe topicul A10:

QuotePrin prezentul proiect de act normativ se propune a se aproba:
1. actualizarea datelor de identificare, precum și a sumelor aferente despăgubirilor pentru un număr de 632 de imobile din anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 248/2016 în conformitate cu anexa la prezentul proiect de Hotărâre a Guvernului;
2. completarea anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 1231/2010 cu cele 150 de imobile nou identificate care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național "Autostrada Sebeș-Turda, lot 3", în conformitate cu anexa la prezentul proiect de Hotărâre a Guvernului;
3. abrogarea unui nr. de 12 de imobile din anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 248/2016, care, în urma activității Comisiilor de analiză a dreptului de proprietate sau a altui drept real s-au dovedit a fi proprietate publică a unităților administrativ-teritoriale respectiv Aiud și Mirăslău din județul Alba; și
4. abrogarea unui nr. de 47 de imobile din anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 248/2016, care deși au fost incluse în anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 248/2016, în prezent nu se mai regăsc în interiorul coridorului de expropriere, ca urmare a măsurătorilor din teren și a documentelor furnizate de proprietari și de O.C.P.I. Alba, a modificării limitelor dintre unitățile administrativ-teritoriale și dintre județe, a întocmirii planurilor parcelare și a realizării documentațiilor cadastrale de dezmembrare a suprafețelor afectate de coridorul de expropriere.
Facem mențiunea că raportul de evaluare pentru imobilele identificate la punctul 1 și 2 a fost întocmit conform Legii nr. 255/2010 și a Deciziei nr. 380/2015/CC.
Autostrada Pitesti - Craiova (A12) e ingropata. Se prefigureaza Drumul Expres CrPit (DEx12).; Contract semnat Tr.1 12.2018 - Tirrena Scavi ; Tr.2/L1&L2 finalizat - Spedition UMB ; Semnare contract Tr.3 si Tr.4 16.09.2020  - Spedition UMB ; Licitația pentru ,,Centura de ocolire Craiova Varianta Sud DN 56- DN 55- DN 6" - contract semnat 14.01.2022 - Rizzani de Eccher; "Constructia Variantei de Ocolire Targu Jiu – Finalizare Lucrari" - contract semnat 22.09.2020 - S.E.C.O.L. - stadiu lucrari 60%; "Reabilitare DN 6, Alexandria – Craiova, Lot 2: km 132+435 – km 185+230 – Relicitare" - contract semnat in 08.03.2022 - Ozaltin Inșaat

pasadia

Pai de acolo incepuse discutia, dar nu a fost mutat si mesajul respectiv.

perfidus

OK, nu am remarcat. E clar ca e jale, daca doar 25% din proprietatile actuale au cadastru facut si sunt trecute in cartea funciara, si nici statul nu mai stie care ii sunt proprietatile cu atatea probleme de retrocedari purtate prin instante.
Autostrada Pitesti - Craiova (A12) e ingropata. Se prefigureaza Drumul Expres CrPit (DEx12).; Contract semnat Tr.1 12.2018 - Tirrena Scavi ; Tr.2/L1&L2 finalizat - Spedition UMB ; Semnare contract Tr.3 si Tr.4 16.09.2020  - Spedition UMB ; Licitația pentru ,,Centura de ocolire Craiova Varianta Sud DN 56- DN 55- DN 6" - contract semnat 14.01.2022 - Rizzani de Eccher; "Constructia Variantei de Ocolire Targu Jiu – Finalizare Lucrari" - contract semnat 22.09.2020 - S.E.C.O.L. - stadiu lucrari 60%; "Reabilitare DN 6, Alexandria – Craiova, Lot 2: km 132+435 – km 185+230 – Relicitare" - contract semnat in 08.03.2022 - Ozaltin Inșaat