[B] Planșeul/Caseta Râului Dâmbovița în Piața Unirii

Started by Konter, August 20, 2024, 04:54:26 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

carutasul

deci dacă mă duc și îmi pun cortul în Parcul Izvor, bunăoară, care nu e împrejmuit, pot să locuiesc acolo? :)

Xenos

Dacă e s-o contemplăm mai filosofic, vă daţi seama cât de mult stat (în sens larg) există?
- instituţiile centrale şi poliţia lor (MAI), nu mai zic de armată, servicii şi altele care nu au ce căuta în daraveri de stradă, dacă nu e foarte grav;
- Primăria Municipiului Bucureşti, cu autorităţile, competenţele şi poliţia ei locală, cu domeniul public pe care îl administrează - între altele, Piaţa Unirii şi toate străzile pe care circulă RATB;
- primăriile de sector, cu autorităţile, competenţele şi poliţiile lor locale, adesea mult mai prezente şi mai ample decât cea municipală, cu bugetul şi cu străzile lor, başca şi cu protocoale prin care preiau lucrări de la PMB, uneori cu japca (cum a lucrat Negoiţă pe Bd. Unirii spre Alba-Iulia).
Cum să iasă bine aşa ceva? Poate dacă am locui în Elveţia şi lumea ar fi obişnuită să coopereze fără adrese, procese, pulane etc.
Săracul Bucureşti, este un oraş hiperadministrat.

dan tm

DAr acolo in Bucuresti nu sînt clare atributiile primariilor de sector si ale celei generale?

sau mai bine zis ce rol are primaria generala daca orasul e impartit in sectoare?

la fel si patrimoniul. Nu e clar stabilit undeva care ce are si ce face?

AdrianRO

De principiu raspunsul este da, se cunoaste. Sunt mici zone de conflict din cauza neclaritatii legii, insa problema principala este ca se incearca de catre fiecare din primarii, pmb inclus, sa isi creasca atributiile ca sa aiba mai multa putere, folosindu-se de neclaritatea legii unde exista sau fortand interpretari incorecte acolo unde nu e atat de neclara.

shift2rail

Anomalia, si sursa problemei imho,  e alta: cum reusesc votantii sa aleaga culori politice diferite la sectoare si la primaria generala, ptr unul si acelasi oras?

Electorii au intotdeauna dreptate, si, cel mai probabil, in intelepciunea lor insondabila, adopta o strategie eficace de hedging politic: oualele adminstratiei Buc sunt plasate in mai multe cosuri politice.

misiekwas

#20
Nu-o nicio anomalie. Politica locala are propria dinamica și nu poate sa fie rezumata la cea de partid la diferite niveluri - este și mai mult cazul la alegerea de primari. Ticket-splitting e ceva des întâlnit, iar București este un oraș complicat dpdv politic. Niciun oraș nu este omogen.
Problema nu aici, ci în mod în care sunt împărțite atribuții și modul în care ăștia sunt exercitate sub influenta politicii naționale.

ri3

Pana la urma cum a ramas cu planseul, s-a emis autorizatia de construire? Exista un total vid informational cu privire la acest subiect, desi structura este grav degradata ...

danutzu_1069

Asta știi din observatii proprii sau in urma unui studiu de specialitate, sau doar din ce spune baluta?

ri3

Nu ma intereseaza aspectul politic, care din punctul meu de vedere a ajuns la limita ridicolului. Imi cer scuze daca intrebarea este nepotrivita. Nu sunt competent in acest domeniu, iar cum singurele informatii pe care le am sunt din mass-media (trecute cat se poate prin filtrul gandirii), am vrut sa intreb pe forum, unde sunt sigur ca exista oameni competenti in a raspunde. Nu stiam ca este pusa in discutie starea de degradare a planseului. Intr-adevar, cel mai vocal pe acest subiect a fost Baluta (sursa1,sursa2) cu expertii lui, dar nimeni nu a iesit pana acum sa zica "Nu e asa de grav". Astfel, intrebarea ramane.

danutzu_1069

Baluta si negoita ttebuie tinuti in lesa, ca se baga la lucrari de care isi bat joc si inghit (firmele de casa) banii noștri. Asta e realitatea.
I s-a cerut de catre primarul general, studiul făcut (si cu care se lauda) ca sa poata emiete AC. Nici pana la ora asta nu a dat nimic.
Presa este nulă in cazurile astea, inghit pe nemestecate si "emit" ineptii.