[B] DNCB Centura Bucuresti

Started by Ionut, September 23, 2011, 09:28:38 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

vasile.silion

Dacă aici, sub rampă, sunt probleme profunde și trebuie piloți forați, mă întreb: dincolo, pe celălalt sens, pe pantă (coborâre), la doar 12 m. distanță, n-o fi nicio problemă cu fundația?
,,România are un sens întrucât o începem. Trebuie s-o creăm lăuntric, pentru a putea renaște în ea. Plăsmuirea acestei țări să ne fie singura obsesie." Emil Cioran

carutasul

mă gândesc că poate a fost ceva local, o fostă groapă, un șanț etc (tunelurile dacice :) )  nedepistat inițial, că bănuiesc că totuși și-au făcut verificările la început... Sau poate pe partea cealaltă s-a consolidat când s-a făcut calea ferată... nici șoseaua nu pare să arate rău deși e zonă în care se stă la coadă și în mod normal mai apar șanțuri.
Oricum, deși am văzut că politica e să nu facă deschideri parțiale, dacă se lungesc cu rampa poate aici ar merge, se poate face dreapta la sol fără probleme și pentru stânga se face tot dreapta și se întoarce la giratoriu... ar fi frumos să avem circulația fluentă pe centură prin aprilie și mi se pare fezabil. Evident depinde și de durata estimată, dacă nu depășesc două-trei luni nu prea are rost...deși din punctul meu de vedere și o săptămână e un câștig :)

yetiman

Din cate vad, nu doar la rampa sunt probleme.
S-a frezat pe aproape toata suprafata inelului. Deci si acolo sunt lucrari de refacut.
,,Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice." — Esop
,,Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei." — Mihai Eminescu

survola

Dar dacă în loc de rampă cu umplutură trebuia făcută de la început rampa cu piloți și grinzi?

TibiV

"Povesti din Santier" cu Pasajul Oltenitei, filmat pe 04.02.2023

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

ionutb

De cateva zile au inceput lucrari de excavare la locul viitoare parcari de tiruri de termen lung de pe DNCB intre A1 si pasajul Domnesti.
Fara poze din pacate... Exista acolo o firma care producea gazon si se afla langa o statia de beton

adix

Salut!
Pasajul Oltenitei imagini drona.
O zi excelenta tuturor!

carutasul

hmm, mie îmi cam arată a martie... :)  Mulțumim pentru filmare!

jalemare

Perfect posibil, la cum arată șantierul și prognoza meteo!

adix

Salut!
Pasajul Berceni imagini drona.
Sanatate!!

Siciltir

^ întrebare pt specialiști: foreza nu execută piloți forati,  se injecteaza  cumva ceva în sol?

florin74

Da, consolideaza terenul de fundare.
Ceva similar a facut Aktor la nodul de la Teius, inainte de a se apuca de cutiile de acolo - aia de langa calea ferata. Solul era foarte prost.

TibiV

De la Ionut Ivasca, Pasajul Berceni si DNCB pana langa Pasajul Oltenitei.
Filmarea este de duminica, 19.02.23, deci nici picior de muncitor, cu exceptia catorva care lucrau la pilele pasajului DJ401 peste A0...

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

carutasul

dacă mai sapă un pic iese și -1 :)
Acum eu văd partea pozitivă a lucrurilor, dacă au demolat înseamnă că cineva a verificat lucrările, ceea ce e de bine ...

danutzu_1069

@Scriosteanu, pe FB:
"𝗣𝗮𝘀𝗮𝗷𝘂𝗹 𝗕𝗲𝗿𝗰𝗲𝗻𝗶
Am convocat în șantierul pasajului Berceni factorii responsabili de acest proiect în vederea mobilizării acestora și verificării stadiului lucrărilor la fața locului.
Stadiul lucrărilor este:
✅️ A început realizarea hidroizolației pe rampa de urcare/coborâre spre și dinspre Berceni.
✅️ Se află în curs de finalizare montarea parapetului pietonal pe toate cele 6 rampe de acces ale pasajului.
✅️ Se află în curs de finalizare turnarea stratului de balast pe drumul de servitute Berceni și pe partea dreaptă în zona ArchiveIT.
✅️ Continuă montarea lisei prefabricate pe inelul central al pasajului, pe rampa de urcare/coborâre spre și dinspre Berceni şi pe rampa de urcare/coborâre spre și dinspre București.
✅️ Continuă lucrările de armare, cofrare și betonare a grinzii de parapet atât pe inelul central, cât și pe toate rampele de acces ale pasajului.
✅️ Continuă montarea parapetului pietonal pe rampa de urcare/coborâre spre și dinspre București, pe rampa de urcare dinspre Popești-Leordeni și pe rampa de coborâre spre Popeşti-Leordeni.
✅️ Continuă montarea bordurilor pe rampa de urcare dinspre Popești-Leordeni și pe rampa de coborâre spre Popeşti-Leordeni.
✅️ Se execută lucrări de armare a grinzii de trotuar pe rampa de urcare dinspre Popești-Leordeni și pe rampa de coborâre spre Popeşti-Leordeni.
✅️ Se execută lucrări de turnare a betonului de umplutură pe rampele de urcare și coborâre dinspre și spre Popești-Leordeni, precum și lucrări de turnare a stratului de BAP16 (beton asfaltic).
✅️ Continuă consolidarea suplimentară a terenului de fundare prin forarea, armarea și turnarea piloților toată zona demontată. Au fost executați aproximativ 80% din totalul de 310 piloți.
✅️ Se execută lucrări de armare, cofrare și turnare fundație aferentă grinzii de rezemare a plăcilor de racordare în zona căii ferate de la Remat București, precum și lucrări de armare a grinzii de rezemare.
✅️ Continuă lucrările de modernizare a pasajului CF cu linia ferată industrială REMAT.
ℹ️ Conform graficului asumat de către antreprenor, termenul de dare în trafic a pasajului Berceni este aprilie 2023.
Ca de obicei, la vizita de lucru pe șantierul Berceni, am fost însoțit de George Ene, viceprimarul localității Berceni."

Deci, piloți armați, (armaturile sunt in pe sub pasaj...)